vrijdag 16 november 2012

SpazioCaffè - La tradizionale caffetteria italiana e il locale alla moda - manuel.it

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



SpazioCaffè è un sistema di caffetterie in affiliazione con un format di sicuro successo: un locale squisitamente italiano con un accento cosmopolita dove tutto ruota intorno al caffè e ai piaceri italiani che lo caratterizzano.


La tradizionale caffetteria italiana e il locale alla moda. Il caffè al volo e la mezz’ora con gli amici. Il posto dietro l’angolo e lo shopping a Tirana. Da Conegliano Veneto, oltre l’Europa, stanno arrivando le caffetterie Manuel Caffè in franchising. Ecco SpazioCaffè.




See on manuel.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35854632741

‘La dolce vita’ voor Windesheim studenten - Weblog Zwolle

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Zwolle - Maandag 19 november vertrekken 26 tweedejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie richting Italië. Niet om te genieten van het heerlijke Italiaanse leven, maar om praktijkopdrachten uit te voeren in het kader van de Internationale Marketing en Sales Week, onderdeel van het studieprogramma Marketing Across Cultures. De studenten onderzoeken hoe de Italiaanse markt te enthousiasmeren is voor typisch Nederlandse producten, zoals een meerdaags watersport arrangement. De overige 120 studenten die in Nederland achter blijven, ondersteunen de Italië-gangers door deskresearch en volgen Engelstalige colleges van internationale docenten uit onder andere Finland, Israël, Duitsland en Singapore.




Er zijn meerdere opdrachten verdeeld onder de studenten. De gemeenschappelijke deler van de opdrachten is om te kijken hoe er met Nederlandse producten/diensten voet aan de grond te krijgen is in Italië, in het bijzonder in Noord Italië. Eén van de opdrachten is afkomstig van de Friese watersportorganisatie Ottenhome. Zij willen graag weten hoe het Italiaanse publiek te enthousiasmeren is voor een meerdaags verblijf bij Ottenhome. Met de geplande uitbreidingen van het vliegveld Eelde wordt de bereikbaarheid van Friesland vergroot en zullen er vanuit Milaan meer en grotere vluchten richting Eelde komen. De uitgelezen kans om de Italiaanse markt te gaan bestieren. Hier is door Ottenhome al een eerste aanzet voor gedaan, middels de campagne Viva la Frisia. Maar de vraag hoe ze dit het best aan kunnen pakken, wordt verder uitgewerkt door Windesheim studenten.




See on weblogzwolle.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35846188227

The Biggest Italian Dinner In History, Thanks To Social Media - Forbes

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



In May, the Emilia-Romagna region of Italy was shocked by two significant earthquakes, just 9 days apart. These leveled homes, damaged historic churches and buildings, and sent hundreds of thousands of wheels of Parmigiano-Reggiano, “The King of Cheeses,” crashing to the ground from the high shelves on which they are aged for over a year.




Less than six months later, Italy is rebounding from the damage and getting back to business as usual in the best way they know – by eating.




Emilia-Romagna has the unique distinction of being the breadbasket of Italy, and arguably the single most important gourmet food production region in the world. It is home to Italy’s twin epicurean rivals, the cities of Parma and Bologna, which between them are responsible for many of the household names we associate with great Italian food. Parma and neighboring Reggio are the only places is where the famous cheese, Parmigiano-Reggiano, can be made, and ditto for everyone’s favorite deluxe ham, Prosciutto di Parma. It is also home to two of Europe’s largest food producers, agri-giant Parmalat and Barilla, the pasta and sauce king. Modena, next to Parma, is the epicenter of the gourmet vinegar trade, where Aceto Balsamico Tradizionale di Modena is made, the good stuff when it comes to balsamic vinegar, to the supermarket junk most Americans (and restaurants) use as dry aged ribeye is to microwaved convenience store burgers. Bologna is the birthplace of mortadella, bastardized here as bologna, and famed dishes such as the rich meat ragu adorning “pasta Bolognese,” spinach pasta lasagna, tortellini, and many other traditional Italian dishes. If there is an Italian product you would go to a gourmet store to buy, there is a high likelihood it comes from Emilia-Romagna.




So what better way to show thanks to everyone who gave the region support after the earthquake than by hosting the largest dinner in Italian history?




See on forbes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35836712578

Lella Baldi Shoes - 2012-2013 Timeless Luxury

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Combining London Look and Italian design, these inspired, elegant shoes have been handcrafted in the hills of Le Marche using quality leathers from only the finest Italian tanneries.

Elegant and timeless, Laura Baldi Shoes pieces have unmistakable Italian styling and attention to detail for a look and feel that’s pure luxury.




See on lellabaldi.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35835579171

Lekkerste restaurants van Florence

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



De website Business Insider ging op zoek naar de lekkerste eetadresjes van Florence (Italië), uitgezocht door de locals en dit zijn de beste restaurants:




Pizzeria Spera – voor de beste pizza


L’ Azdora Piadineria – waar je de beste dunne belegde broodjes kan krijgen


Trattoria Mario – hier vind je het echte oude Italië


‘Ino – voor de lekkerste panini


Camillo Trattoria – met een authentieke Italiaanse keuken


Trattoria Pandemonio di Casa Brogi – De smaak van de echte Toscaanse ‘mama’ vind je hier


Buca dell’Orafo – te vinden in een verlaten steegje vlakbij de bekende brug over de Arno, Ponte Vecchio




See on horecatrends.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35829189373