dinsdag 1 december 2015

Een prachtig detail in het overdekte Italiaanse dorpje IL...



Een prachtig detail in het overdekte Italiaanse dorpje IL CAVALLINO: een origineel magazine / boekenwinkeltje voorzien van unieke originele Italiaanse magazines en boeken.
Deze locatie is te huur voor besloten evenementen. Meer info via http://bit.ly/1XSckzm
#bijeenkomsten #presentaties #feesten #partijen #evenementen #vergaderingen #proeverijen #workshops #bruiloften #fotoshoots #videoproducties (bij Il Cavallino - Private Location for Italian Events and More)



via Tumblr http://bit.ly/1Ts6li7

Christmas is cancelled: Italians outraged over school decision to ban festivities


PM Matteo Renzi has accused headmaster Marco Parma of being ‘provocative’ for rebranding his school’s Christmas concert and banning religious songs


Italian prime minister Matteo Renzi has criticised a headmaster who banned Christmas concerts and carols in his school near Milan in the name of multiculturalism.


“Christmas is much more important than a headmaster being provocative,” Renzi told Sunday’s edition of Corriere della Sera.



See on theguardian.com

via Tumblr http://bit.ly/1XDY1MQ

Il più pericoloso criminale d'Olanda incastrato da sua sorella


The Nose (questo il soprannome che si è guadagnato per la forma e la dimensione del suo naso) torna a far parlare di sè.
Ieri, Astrid Holleeder ha infatti testimoniato contro suo fratello al tribunale di Amsterdam, spiegando come sia stato protagonista della scia di omicidi che hanno sporcato di sangue la capitale olandese nei primi anni 2000. Una delle prime scioccanti dichiarazioni che ha reso è stata che Holleeder ha “una malsana sete di sangue” e che deve essere fermata.


See on radiopizza.net

via Tumblr http://bit.ly/1NnvMAE

Panforte di Siena | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Siena is bekend om de panforte, oftewel stevig brood. Deze lekkernij is inderdaad stevig, maar maakt ook onmiskenbaar deel uit van de echte sapori di Siena
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Riregy

La Sacra Famiglia: Is de familie in Italië nog heilig? | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De nuchtere Nederlander, de romantische Italiaan. In een wereld zonder nuance zou je met dit verschil de Hollandse liefde voor Italië kunnen verklaren. Kille kaaskoppen die dromen van la Mamma die iedere zondag haar kroost liefdevol rond de tafel krijgt. En zo leefde de Italiaanse familie nog lang en gelukkig. Maar hoe geloofwaardig is de gedroomde tutta la famiglia anno nu? Was het niet een sprookje dat zo begon: Er was eens een heilige Italiaanse familie…
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Riregu

Keurslager Elings benoemd tot Parma specialist

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

WAGENINGEN - Keurslagerij Elings in de Hoogstraat in Wageningen is benoemd tot Parmaham specialist.Volgens het Italiaanse ‘Consorzio del Prosciutto di Parma’ verdient Elings dit kwaliteitszegel. “We zien Elings als een winkel die zich onderscheidt door vakkennis en passie en enthousiasme om de kwaliteit van Parmaham uit te dragen. Dat willen wij ondersteunen”, aldus Jacques van de Bend van het consortium. Bij Elings wordt de ham regelmatig aangeboden om te proeven en ook zijn er vaak lekkere recepten voorhanden. De voorkeur van Elings zelf gaat uit naar een plakje Parma met een schijfje meloen.
See on stadwageningen.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Rire08

Italië bestrijdt terreur met schoonheid

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De aanslagen in Parijs door terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) worden vaak omschreven als een aanval op de Westerse cultuur, reden voor de Italiaanse premier Matteo Renzi om de tegenaanval in te zetten en daarom trekt hij bijna twee miljard euro extra uit voor veiligheid en cultuur. Voor elke euro die extra naar veiligheid gaat -een slordige 940 miljoen - gaat er ook een naar cultuur.
See on joop.nl

via Tumblr http://bit.ly/1MSN86U

Turijn | AllegroItalia Hotel Golden Palace - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

AllegroItalia Hotel Golden Palace gunstig gelegen in het centrum van Turijn met moderne spa faciliteiten.Hoewel het luxe 5-sterren hotel een goede keuze is voor de zakenman of congresganger in de stad Turijn, de stad van Fiat, chocola en Slow Food, is het eveneens een ideaal hotel voor wie de stad die zoveel te bieden heeft gewoon voor plezier of vakantie wil leren kennen. Natuurlijk is Turijn de hoofdstad van Italie als het op eten en drinken aankomt, denk maar aan al de beurzen die plaatsvinden in het Lingotto die met dit onderwerp te maken hebben, of bedenk dat de beste wijnen van Italie uit de nabijgelegen heuvels van Piedmonte komen en truffels niet te vergeten. Maar het is ook een koninklijke stad met prachtige paleizen en musea.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/1Iyo8xI