dinsdag 1 april 2014

Santa polenta!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Want wat is het nu precies, polenta? De gele kleur verraadt het wellicht al: polenta wordt gemaakt van maïs. Van maïsmeel om precies te zijn, dat wordt gekookt tot een dikke pap. Daar komt ook de naam vandaan: polenta is waarschijnlijk een verbastering van het Etruskische woord puls, door de Romeinen pulmentum genoemd: pap.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mxzyaZ

Koffiecapsules LaCompatibile voor Nespresso® vanaf € 0,18 - d'Italia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



100% Italiaanse koffiecapsules vanaf € 0,18 per cupje, met een romige afdronk voor Nespresso® apparaten, de lekkerste espresso van LaCompatibile!Benvenuto! d’Italia brengt het goede leven bij u thuis!Al een groot succes in 9 Europese landen en nu ook verkrijgbaar in Nederland!LaCompatibile koffiecapsules vanaf € 0,18 per capsule en de verzending in Nederland is altijd gratis!100% Italiaanse koffie voor Nespresso®apparaten*, voor het lekkerste kopje espresso.Koffie cups van uitstekende kwaliteit en voor een betaalbare prijs. Hoe meer u bestelt, hoe hoger de korting.LaCompatibile koffie capsules worden geleverd in zes verschillende smaken te weten Oro di Napoli, Fortissimo, Espresso bar, Amabile, Lungo en Decaffeinato.*met uitzondering van de systemen Lattissima, Miele en Maestria

See on d-italia.eu




via Tumblr http://bit.ly/1mxzxDX

d'Amici Italiaanse Specialiteiten: Welkom, Bienvenu, Benvenuto

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ook voor de Niet-Alcoholische Dranken kan u terecht bij d’Amici Italiaanse Specialiteiten voor een breed assortiment aan mogelijkheden b… Mediterranea. Bij d’Amici Italiaanse Specialiteiten vindt u een variatie aan …

See on italiaanse-specialiteiten.blogspot.com




via Tumblr http://bit.ly/1kpmenF

d'Amici Italiaanse Specialiteiten: Nieuwe blogsite d'Amici Italiaanse Specialiteiten binnenkort online

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Na veel zwoegen en zweten, na veel zoekwerk zowel op het internet als op de talloze foto-, muziek-en video-sites, staat de nieuwe blogsite binnenkort online. Zo gaan we nu ook volop gebruik maken van de talloze nieuwe mogelijkheden die het internet anno 2014 ons te bieden heeft: YouTube, Facebook, Twitter, Pinterest, E-mailing, Google News, Gmail, Google Analytics, Blogger, … Niet alleen wordt de blogsite volledig doorzoekbaar, maar kan ze ook bezocht worden met smartphones, tablets en in de toekomst met Google Glass.

See on italiaanse-specialiteiten.blogspot.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kpmfbk

Tip: pop-up hotel in onverpest Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Stel je voor: een onaangetast Italiaans dorpje tussen de groene heuvels, ver weg van al het toerisme, met ambachtelijk Italiaans eten van lokale boer… (Dit klinkt goed!

See on elleeten.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kphpKY

Renzi dreigt met aftreden om Senaat Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse premier Matteo Renzi wil koste wat het kost af van direct gekozen en betaalde senatoren. Als hij zijn zin niet krijgt, treedt hij af, zo dreigde hij vandaag. De premier vindt dat het afgelopen moet zijn het feit dat Italië ‘het hoogste aantal parlementariërs in Europa’ heeft, die daarnaast tot de bestbetaalde behoren.

See on parool.nl




via Tumblr http://bit.ly/1omhUf0

86-jarige maakt de lekkerste Pesto ter wereld! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Alfonsina Trucco mag zich een jaar lang Pestokoningin noemen. Deze kwieke 86-jarige dame won afgelopen zaterdag de 5e Wereld Pesto Kampioenschappen, uiteraard in bakermat Genua. De wedstrijd vond plaats in het Palazzo Ducale en kende meer dan 100 deelnemers uit de hele wereld.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1omhVzG

Italiaanse opera-avonden in Leiden en Hilversum | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Hans van den Boom presenteert twee Italiaanse opera-avonden in Leiden en Hilversum met de mooiste delen uit opera’s van Giuseppe Verdi en Giacomo PucciniIn navolging van de succesvolle opera-avond in het Verdi-jaar, presenteert AVRO’s Hans van den Boom twee Italiaanse opera-avonden in Leiden en Hilversum met de mooiste delen uit opera’s van Giuseppe Verdi en Giacomo Puccini. AVRO-presentator Hans van den Boom zal op zijn eigen, toegankelijke wijze de operafragmenten introduceren.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iWHsdh

Fiat-topman Marchionne wil tegen 2018 zes miljoen wagens per jaar bouwen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Fiat-topman Sergio Marchionne wil de verkoop van het nieuw gevormde concern Fiat Chrysler Automobiles tegen 2018 opvoeren tot zes miljoen auto’s per jaar. Dat heeft Marchionne maandag gezegd in Turijn. Voor 2014 mikt de topman op een verkoop van zowat 4,5 miljoen wagens.De begin dit jaar aangekondigde volledige fusie van de Italiaanse autobouwer Fiat met zijn Amerikaanse dochter Chrysler moet volgens Marchionne eind dit jaar rond zijn. Door de fusie ontstaat de op zes na grootste autobouwer ter wereld. Zijn wettelijke zetel krijgt Fiat Chrysler Automobiles in Nederland.

See on m.hbvl.be




via Tumblr http://bit.ly/1iWHrGd

Special Guest at 'The Voice': Pope Francis Cheers for Suor Cristina

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



On the 1st of April Pope Francis is a special guest at The Voice of ItalyIn an unprecedented turn of events, Pope Francis appeared as special guest on talent show The Voice of Italy to support Suor Cristina’s performance and evangelical message.At the end of March, Suor Cristina Scuccia, a 25-year-old member of the Ursuline Sisters, took the world by storm when she appeared on the Italian version of talent show “The Voice” performing Alicia Keys’ ‘No One’. Her video went viral on YouTube reaching a record 30 million visualizations in a week, with Alicia Keys and Whoopi Goldberg tweeting about her. During that first appearance, the judges asked her what the Vatican would think of her singing, to which she replied, “I hope that Pope Francis will call me now!”.She certainly did not expect that the Pope would make a personal visit.Last night, during Suor Cristina’s performance, the judges began with their backs turned to her as they do during the blind auditions. When, at the end of the song, they turned around, it was her turn to be stunned as she saw Papa Francesco occupying one of the judge’s spots.

See on italymagazine.com




via Tumblr http://bit.ly/1mw6GzY

Met de auto naar Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Vooral in de zomer gaan er veel toeristen met de auto richting Italië voor een heerlijke vakantie. Dit is een flinke reis die over verschillende routes kan leiden. Lees hieronder enkele tips voor de voorbereiding, de reis en de routes.




Klik op de foto voor het complete artikel!




See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1mukxXB

Buongiorno Sicilia, Buongiorno Tutti. (bij Italian...





Buongiorno Sicilia, Buongiorno Tutti. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://bit.ly/1pD9soR

Met de auto naar Italiëitalianentertainment.blogspot.nl Vooral...






Met de auto naar Italië

italianentertainment.blogspot.nl


Vooral in de zomer gaan er veel toeristen met de auto richting Italië voor een heerlijke vakantie. Dit is een flinke reis die over verschillende routes kan leiden. Lees hieronder enkele tips voor de v



Vooral in de zomer gaan er veel toeristen met de auto richting Italië voor een heerlijke vakantie. Dit is een flinke reis die over verschillende routes kan leiden. Lees hieronder enkele tips voor de voorbereiding, de reis en de routes.




via Tumblr http://bit.ly/1mtiRxh

Naar kunst kijken met andere ogen - Andrea...






Naar kunst kijken met andere ogen - Andrea Maddalena

italianentertainment.blogspot.nl


Mijn naam is Andrea Maddalena, Italiaans (Rome) en woonachtig in Nederland. Als architect, deskundige van kunst, architectuur en antropologie en docent Italiaanse taal, organiseer ik lezingen en semin



Mijn naam is Andrea Maddalena, Italiaans (Rome) en woonachtig in Nederland. Als architect, deskundige van kunst, architectuur en antropologie en docent Italiaanse taal, organiseer ik lezingen en seminars over de Italiaanse kunst en cultuur met een multidisciplinaire benadering. Ik maak hierin vergelijkingen en verwijzingen naar andere culturen, met speciale aandacht voor de Lage Landen. Deze lezingen kan ik in het Italiaans, Nederlands en Engels geven.




via Tumblr http://bit.ly/1mtiPpl

Holland’s Got Talent KOMT TERUG en is ook op zoek naar...






Holland’s Got Talent KOMT TERUG en is ook op zoek naar ITALIAANS TALENT in Nederland!

italianentertainment.blogspot.nl


Binnenkort start er weer een nieuw seizoen van Holland’s Got Talent! Ook dit seizoen zijn wij weer op zoek naar het beste en meest verrassende talent van Nederland. Op het grootste en leukste open pod



Binnenkort start er weer een nieuw seizoen van Holland’s Got Talent! Ook dit seizoen zijn wij weer op zoek naar het beste en meest verrassende talent van Nederland. Op het grootste en leukste open podium kan iedereen zijn of haar talent laten zien aan de professionele jury.




via Tumblr http://bit.ly/1mtiP8T

The 10 ingredients that should not be missing in every Italian recipe. And in your pantry!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



All people love Italian food, but what makes the Italian cuisine so famous and renown? Fresh products and simple cooking methods (most of the times). These are the reasons behind the popularity of Italian food! If you are aiming at trying authentic Italian cooking at home, you will need to know the common ingredients used in it. Obviously, the ingredients depend on the Italian recipe we are using and there are a wide variety of ingredients in the Italian cuisine, but some ingredients are used more than others.Here is the universal recipe for every kind of Italian food. These ingredients found here are very important, because they themselves are the main culinary secret of Italian meals.

See on italoamericano.com




via Tumblr http://bit.ly/1gWmHQc

Tagliatelle di pasta e asparagi con prosciutto crudo e pecorino

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Non so perché ma ultimamente non mi prendo troppo sul serio.Perché mai dovrei? A volte ci si porta appresso la pesante zavorra della nostra “seriosità”.Ci atteggiamo come se tutto dipendesse da noi, come se, se non ci fossimo noi a dirigere, correggere e perfezionare, nostro marito, i… http://bit.ly/1iTwfdh




See on akkiapparicette.it

via Tumblr http://bit.ly/1htkU3N