zaterdag 26 april 2014

20 Steps to Becoming an Italian Foodie: Marche | Select Italy Blog

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Select Italy and Eataly’s 4th step to becoming an Italian foodie brings you to the region that the New York Times defined Italy’s next Tuscany

What You Should Eat There

Along the coast, feel free to gorge on the fresh fish, while inland there is a plethora of rustic dishes using local ingredients: mushrooms, truffles, and roast meat. My friends noted that to cook the most emblematic dish of the region, I’d need to make Vincisgrassi, a rich, tomato-less baked lasagna. So if you see that on a menu, read no further, and order the dish post-haste. Of course if you stumble into one of the seasonal sagre (culinary festivals) order one of everything, as it will be freshest, most indigenous menu available in town. To wash these yummy vittles down, always ask for the local wine. I’m particular to whites (greatly influenced by my dearest Marchigiana friend’s dislike of red wines) and so is this region. The Verdicchio dei Castelli di Jesi is green-tinged and pairs perfectly with the fish. In general, if, like my friend, you are not a fan of reds, the various Verdicchios of the region have the strength to stand by many of the inland plates as well. […]




See on selectitaly.com

via Tumblr http://bit.ly/1h1aXHu

Poveglia, the World’s Most Haunted Island, is Up For...






Poveglia, the World’s Most Haunted Island, is Up For Sale

cntraveler.com


The Italian government will auction off the island of Poveglia, allegedly one of the world’s most haunted places, on May 6.





via Tumblr http://bit.ly/1h0WYla

Top 10 affordable restaurants in rural Tuscany Nicky Swallow,...






Top 10 affordable restaurants in rural Tuscany

Nicky Swallow, theguardian.com


Dining out in Tuscany’s tourist centres can be a pricey business, but once you get into the rural areas you can find some of the region’s delicious specialities at more affordable restaurants


• Do you know a great place to eat in Tuscany? Share…





via Tumblr http://bit.ly/1lgwbGk

Berlusconi: AC Milan is niet te koop

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Silvio Berlusconi is niet van plan om AC Milan te verkopen. Dat heeft de eigenaar van de club in een Italiaans tv-programma gezegd. De Singaporese zakenman Peter Lim zou voor 500 miljoen euro een meerderheidsbelang in de club van trainer Clarence Seedorf willen nemen.„AC Milan is niet te koop, niet voor 500 miljoen of 510 miljoen. De club is veel meer waard dan dit. We moeten hier geen grapjes over maken”, stelt Berlusconi.

See on rtlnieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/1finFq3

Italiaans blad: ‘Paulus VI mogelijk nog dit jaar zalig’ - Katholiek Nieuwsblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Paus Paulus VI kan mogelijk nog dit jaar zalig worden verklaard. Dat schrijft het Italiaanse katholieke blad Credere. De plechtigheid zou volgens Credere al kunnen plaatsvinden op 19 oktober, ter afsluiting van de bisschoppensynode over het gezin.

See on katholieknieuwsblad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1lfSSKQ

'Budget van de Italiaanse maffia is groter dan dat van de EU'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het budget van de Italiaanse maffia is groter dan dat van de Europese Unie en het gros van dat geld wordt buiten Italië uitgegeven. Dat heeft Giovanni Brauzzi, de directeur veiligheid bij het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dinsdag gezegd op de jaarlijkse European Cyber Security Conference in Brussel.

See on express.be




via Tumblr http://bit.ly/1imgMUh

Italiaanse omelet met ui recept

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Maak nu zelf ook Italiaanse omelet met ui.

See on mijnreceptenboek.nl




via Tumblr http://bit.ly/1incKWO

Italiaans eten, familiegevoel en gezelligheid in België- De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Weleens gegeten in een postkantoor? Herstel: weleens authentiek Italiaans gegeten in een postkantoor? Met alles erop en eraan bedoel ik dan hè: Italianen die de zaak runnen, i genitori die in de keuken hun ‘signature dish’ bereiden met dat ene geheime ingrediënt, gezellige drukte, pasta’s die gewoon in de pan geserveerd worden en wijnen die er gewoon om vrágen om gedronken te worden. Gewoon the real Italian deal dus… Niet? Neem pen en papier en noteer: La Posta in Genk (www.lapostagenk.be).Patrick, een goede vriend van me, zweerde bij de arrosticini van La Posta en het kostte hem dan ook weinig moeite om ons over te halen om een keer mee te gaan. Dat was onze eerste kennismaking met Fabio Burgio, zijn broer Calogero, de rest van la famiglia en Ristorante la Posta. Sindsdien zijn we er zo ongeveer kind aan huis. Patrick had trouwens gelijk met zijn arrosticini, en met de pasta, en de wijn, en de…nou ja, u begrijpt het wel. Vanaf het eerste moment is het alsof je een stukje Italië bent binnengelopen en dan doel ik niet alleen op het eten. Het is veel meer, het is meer het totaalplaatje. Tafels worden gewoon bijeen gezet of uit elkaar geschoven al naar gelang het aantal mensen, TV’s die het voetbal van zo ongeveer over de gehele wereld laten zien en het heerlijke Italiaanse geklets van de gasten. Dit alles brengt een familiaire sfeer met zich mee en dat vinden niet alleen wij. Laatst had ik op een vrijdag rond mezzogiorno een lunchafspraak bij La Posta en ik was blij dat ik vooraf Fabio een berichtje had gestuurd. Het was er namelijk volle bak. Op een vrijdagmiddag!

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jQ698R

Italië 20% meer asperges verwacht

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Hogere productie, maar lagere prijzen voor Venetiaanse asperges. “De consumptie was nogal ontmoedigend in het begin, met prijzen die 20% lager waren dan vorig jaar. Nu zijn we in volle productie,” aldus Giuseppe Basei, manager van Cooperativa Agricola Bibione (Veneto). “Op dit moment zijn de prijzen ongeveer € 5.5/kg, terwijl ze vorig jaar verkochten voor € 6-7 (de hoogste gemiddelde prijs van de afgelopen 10 jaar).”

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ilJSTX

'Italië koopt helft minder JSF's'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse regering zet flink het mes in de aanschaf van Amerikaanse F-35’s, de Joint Strike Fighter (JSF). Volgens een geheim plan van het kabinet-Renzi wordt de helft minder toestellen gekocht, 45 in plaats van 90. Dat moet een miljardenbesparing opleveren.De regering in Rome wil de Amerikanen voorzichtig van het plan op de hoogte stellen, meldt de Italiaanse krant la Repubblica dinsdag. Het kabinet vreest dat er minder compensatieorders komen als Italië minder JSF’s koopt.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1fCSKQf

Zwolle doet Rome Nederlandse leeuw kado | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Vier grafbeelden voor de Zwolse politicus Joan Derk van der Capellen werden ooit in Rome gemaakt maar ze kwamen nooit aan. De beelden komen nu wel naar Zwolle.Zwolle wordt steeds Italiaanser. We schreven al over de expositie van Marino Marini in de stad, over de nieuwe Italiaanse delicatessenwinkel en dan hebben ze ook nog het Venetië van het Noorden (Giethoorn) om de hoek. Als klap op de vuurpijl lezen we vandaag het nieuws dat Zwolle de Italiaanse hoofdstad een leeuw kado doet!

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1fCSKQ8

Italië loopt 'miljarden euro's' mis door stroeve kunstmarkt | NINE TO FIVE - 925.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaanse kunst is grootsch in schoonheid maar klein in euro’s. Dat komt doordat Italië strikte regels hanteert voor de handel in meesterwerken van eigen bodem. Nieuwbakken premier, Matteo Renzi, belooft de economie te liberaliseren. Een groep lobbyisten ziet dat als een kans om ook de regulering voor ‘nationale kunstschatten’ te versoepelen. Bella ItaliaOnder de Italiaanse wet mag een object met de kwalificatie ‘nationale kunstschat’ het land niet permanent verlaten. Een bijzonder Italiaans meesterwerk kan maximaal 18 maaden in het buitenland verblijven voor exposities. Ook voor gewone kunstobjecten, die ouder zijn dan vijtig jaar, moet eerst goedkeuring worden gevraagd om de grens over te kunnen steken - zelfs wanneer dat tijdelijk is.

See on 925.nl




via Tumblr http://bit.ly/1fCSKzF

Gratis Italiaans leren met Buon Italiaans

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Buon Italiaans was al dé plek om gratis online Italiaans te leren en daar is nu een dimensie bijgekomen. De BuoItaliaans App.

See on italianentertainment.blogspot.fr




via Tumblr http://bit.ly/1fCSKjl

38 beste Italiaanse restaurants geselecteerd

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



De pizzeria om de hoek is zo gevonden, maar waar kun je in Nederland nu echt lekker Italiaans eten? Waar zijn ze, die restaurants waar de damp uit de keuken komt, waar druk gebarende obers rondlopen en waar authentieke gerechten worden geserveerd? Twaalf kenners van de Italiaanse keuken geven hun persoonlijke tips, van Groningen tot Maastricht. Elsevier presenteert: De gids voor de betere Italiaanse restaurants in Nederland.

See on elsevier.nl




via Tumblr http://bit.ly/1inem91

Rocco Granata wint Romulusprijs Romevereniging S.P.Q.R.

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



De Romevereniging S.P.Q.R. kent haar 10e Romulusprijs toe aan zanger Rocco Granata. Aanleiding is de film ‘Marina’, gebaseerd op het leven van Granata. De Romulusprijs gaat naar een persoon, organisatie of bedrijf die het voorbije jaar in Vlaanderen een opmerkelijke culturele, gastronomische, literaire, toeristische of andere inspanning leverde voor de promotie van Rome of Italië in het algemeen. “De ruim 500.000 mensen die voor de film een bioscoopticket kochten, de hoeveelheid publiciteit die deze film heeft meegebracht en de manier waarop de Italiaanse gemeenschap van weleer in beeld kwam, heeft de figuur van Rocco en Italië in het algemeen meer dan ooit in de kijker geplaatst. Daarbij komt nog diens zeer lange en verdienstelijke carrière - 17 miljoen verkochte platen - die Vlaanderen en een aanzienlijk stuk van de wereld onvergetelijke Italiaanse meezingers en klassiekers opleverde”, aldus de organisatie.

See on m.gva.be




via Tumblr http://bit.ly/1rvufM0

Koningsdag op zijn Italiaans | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De eerste Koningsdag mag wat ons betreft dus best een Italiaans tintje krijgen. We zochten een reeks producten om in stijlvol arancione de dag te vieren.Beatrix houdt van Italië, dat is u bekend (lees ons artikel). maar ook Willem mag er graag komen. Begin januari dit jaar maakte hij samen met Maxima al kennis met president Napolitano in Italië. De eerste Koningsdag mag wat ons betreft dus best een Italiaans tintje krijgen. We zochten een reeks producten om in stijlvol arancione de dag te vieren. Dat was niet zo heel moeilijk want Italianen zijn over het algemeen niet vies van een opvallend kleurtje.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1imS9C2