maandag 1 april 2013

De Italiaanse centrale bank geeft groen licht voor steun aan oudste bank ter wereld

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse centrale bank heeft zaterdagavond toestemming gegeven voor de omstreden staatssteun aan de noodlijdende bank Monte dei Paschi. Daarmee lijkt de weg vrij voor de verstrekking van de 3,9 miljard euro aan noodkredieten die de bank vorig jaar werden toegezegd.




Monte dei Paschi, de oudste bank ter wereld, kwam de afgelopen weken zwaar in opspraak, nadat was gebleken dat er honderden miljoenen euro’s verloren dreigen te gaan op derivatenconstructies die de bank afgelopen jaren verzweeg voor de toezichthouders. De redding van Monte dei Paschi is daardoor een belangrijke rol gaan spelen in de Italiaanse verkiezingscampagne.


Voormalig premier Silvio Berlusconi beschuldigt zijn opvolger Mario Monti ervan de opbrengsten van belastingverhogingen door te sluizen naar de bank en wijst herhaaldelijk op de banden tussen kopstukken van de Democratische Partij (PD), die de peilingen momenteel aanvoert, en Monte dei Paschi.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46840584489

'Draghi vroeg Napolitano aan te blijven'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft zijn landgenoot Giorgio Napolitano zaterdag met klem verzocht aan te blijven als president van Italië. Dat meldden Italiaanse media zondag.




Draghi zou zich grote zorgen hebben gemaakt over de reacties op de financiële markten als Napolitano, zoals in Italiaanse media werd gesuggereerd, vervroegd zou aftreden om nieuwe verkiezingen in Italië mogelijk te maken. Door zijn vertrek zou Italië zonder leider zitten, terwijl de spanningen op de markten toenemen.




Napolitano gaf dit weekeinde aan dat hij zijn mandaat, dat tot 15 mei loopt, vol zal maken. Hij zal daarbij een nieuwe poging wagen om de gestrande formatie van een nieuwe regering vlot te trekken.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46837850661

De prijs van 4000 uur Italiaans vakmanschap

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Vakmanschap heeft uiteraard zijn prijs. Autovisie sprak in een interview met Paul Koot van de Italiaanse carrosseriebouwer Carrozzeria Touring Superlegera over hun nieuwste ‘productiemodel’, de bijzonder fraai gelijnde Disco Volante. Overstijgt het prijskaartje van deze unieke auto de zes nullen?




See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46837553793

Vitello tonato

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Met een mooi gedekte tafel en tongstrelende gerechten wordt het zeker genieten dit paasweekend. Voor elk wat wils en een eitje om te maken.




See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46837245791

Discussie over lijkwade van Turijn laait opnieuw op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaanse onderzoekers maakten deze week bekend dat de ‘Lijkwade van Turijn’ niet te snel afgeschreven moet worden als een middeleeuwse replica. De wetenschappers concluderen dat ‘het kleed wel degelijk ouder is dan duizend jaar’. Deze nieuwe conclusie haakt in op een discussie die sinds de ontdekking van het doek in Frankrijk in de 14e eeuw gaande is.


In de kerk van het Franse dorp Lirey werd het linnen kleed in de 14e eeuw al tentoongesteld. Toen beweerden sommige christenen al dat dit de lijkwade moest zijn waarin Jezus na zijn dood begraven werd. Aanleiding voor deze aanname is de afdruk van een lichaam, inclusief bebaard hoofd en verwondingen aan één hand, die op het kleed duidelijk zichtbaar zijn. Toch bestonden er ook in de middeleeuwen al twijfels over de echtheid van het doek. Zo schreef bisschop Pierre d’Arcis in 1390 een brief naar paus Clemens VII dat het reliek niet authentiek zou zijn.




See on archeologieonline.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46837166354

Thuiskomen in Toscane | Toscane | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



We zijn thuis. Thuis in Toscane. Onderweg lazen we over precies dit gevoel, in een brief die Louis Couperus lang geleden vanuit Florence schreef.


Gisteravond laat kwamen we aan op het station van Florence, behoorlijk verkreukeld van ruim acht uur treinen en verlangend naar een warme douche en een fijn bed. We zeulden onze koffers uit de bagagerekken, zochten boeken, jassen en sjaals (ja, het is ’s avonds nog behoorlijk fris) bij elkaar en wrongen ons door de smalle treindeuren en de mensenmassa naar buiten.


En ondanks de mensenmassa, de stank van treinen en fastfood, ondanks onze moeheid na een dag reizen, voelen we het zodra we voet op Florentijnse bodem zetten. Dit is thuiskomen. In de trein lazen we precies over dit gevoel, in een brief die Louis Couperus vanuit Florence schreef. Te treffend en te mooi om niet met jullie te delen:




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46836495864

E’ MORTO SILVIO BERLUSCONI.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Il corpo senza vita dell’ex Premier è stato ritrovato poco fa nella sua residenza di Villa San Martino.


PriAp-press. Notizia di qualche minuto fa. Il corpo senza vita dell’ex Premier è stato ritrovato poco fa nella sua residenza di Villa San Martino. Il leader del PDL già da ieri aveva accusato il riacutizzarsi della congiuntivite terminale che da un po’ lo assilla. Ovviamente si tratta di uno scherzo per il primo di aprile, ma se stai ancora leggendo, è probabile che tuo quoziente intellettivo sia di poco superiore a quello di Gasparri. Comunque buon 1° aprile





Good Things From Italy’s insight:


Comunque buon 1° aprile






See on blogdieles.altervista.org

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46835711036

#Hoogvliet Actie: Spaar de toppers van je club! Met #Stefania...





#Hoogvliet Actie: Spaar de toppers van je club! Met #Stefania #Rosanna #Di #Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46833839639

Italy can retry Amanda Knox but she will never go back to jail

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



WHEN news that Italy’s Supreme Court had overturned Amanda Knox’s acquittal for murder reached Perugia, Giuliano Mignini allowed a small smile to break across his round but usually sombre face.

The decision filled the prosecutor’s law offices, nestled next to the old prison in the ancient Umbrian hill town, with painful and jarring memories.


Memories of the 11-month trial in 2008, in which he led his legal team to secure the American student’s conviction for the brutal killing of her British roommate Meredith Kercher.


However, this was only after being sucked into an international maelstrom in which he was pilloried by a vicious American-led media campaign that saw Italy’s judicial system likened to that of a “Third World” country.




See on express.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46830864745