maandag 26 mei 2014

Cucinando e assaggiando...: Spaghetti con zucchine novelle e filetto di tonno croccante

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Con questo piatto, a giudizio di mio marito, mi sono superata! In effetti questi spaghetti erano davvero buonissimi, complici le prime zucchine tenerissime dell’orto dei nonni e un buon filetto di tonno.Il tonno, se cotto troppo, diventa un po’ asciutto e stopposo, invece se viene cotto poco, resta davvero saporito e morbido, con una panatura leggera e croccante il risultato è strepitoso!!Ideali per un bel pranzo estivo, magari in giardino, o per i più fortunati in riva al mare!!!!Ve li lascio per iniziare questa nuova settimana…

See on cucinandoassaggiando.com




via Tumblr http://bit.ly/1mtBORA

Bardolino: de stad van de wijnen

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Bardolino is een schitterend historisch stadje in het noorden van Italië. Met ongeveer 6.500 inwoners is het een van de grootste plaatsen aan het Gardameer. Erg groot is Bardolino niet. Toch is het erg geliefd onder de toeristen, door het oude centrum met talrijke winkeltjes, vele restaurants en aangename terrasjes. Ook het historische ‘Piazza Matteotti’ plein mag er wezen en wordt zowel door de plaatselijke bevolking als de toeristen vaak gebruikt ontmoetingsplaats. Verder kunnen er op het strand van Bardolino diverse watersporten beoefend worden zoals windsurfen, paragliden, kitesurfen en zeilen.




See on elkedagitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1ps3bfh

saltimbocca di pizza - Creando si impara

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



i saltimbocca di pizza sono dei panini soffici da gustare ben imbottiti per una cena veloce che rende felici grandi e piccini.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1mfMtO6

'Valentino trakteert Kim en Kanye op intiem feest' - Nieuws.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Valentino Garavani heeft Kim Kardashian en Kanye West voor hun bruiloft getrakteerd op een feestje. Het koppel en zijn aanhang werden vrijdag, een dag voor de trouwerij, netjes gekleed gespot in de straten van Parijs. Het gezelschap was naar verluidt op weg naar het kasteel van de Italiaanse modeontwerper, vlak buiten de Franse hoofdstad, voor een intieme brunch. Dat meldt entertainmentzender E!

See on nieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/1oAad1U

Kelderman zakt naar zevende plek in Ronde van Italië | Sport | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Wilco Kelderman is zondag van de vijfde naar de zevende plaats gezakt in het algemeen klassement van de Ronde van Italië.

See on mobiel.nu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1olYndT

Live uit Italië: MINI Superleggera Vision - Autoblog.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



BMW, al meer dan tien jaar geldschieter van het Villa d’Este-autofeestje, is met een MINI bij de Italiaanse coachbuilder Carrozzeria Touring langs gegaan. Dit is wat de Milanezen afleverden.Hoewel de Brit op het onderstel van een MINI staat, is de wielbasis iets toegenomen en zijn de wielen – joekels van 20 inch – verder naar buiten geplaatst. Ook het zitgedeelte verschoof iets naar achteren. Een ingreep die ‘m meer ‘roadster’ maakt.Het minimalistische design van de MINI Superleggera zet zich door aan de achterkant, met een vin op het midden van de kofferklep waarin subtiel een remlicht is verwerkt. De achterlichten komen in de vorm van de Union Jack-vlag, een patroon dat ook in de beugels aan de binnenzijde van de portieren terugkomt. Immers, Britten gonna Brit.

See on autoblog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1olYoi3

PowNed : Italië: drugshandel optellen bij bbp

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Italiaanse bureau voor de statistiek (Istat) heeft donderdag aangekondigd inkomsten uit drugshandel en de seksindustrie te zullen gaan optellen bij het bruto binnenlands product (bbp).Men verwacht hiermee de economische resultaten flink te kunnen opschroeven, meldt The Local. Istat wil ook de smokkel van alcohol en tabak in de berekeningen gaan meenemen. Het bureau verwacht hier een flinke kluif aan te hebben, aangezien de illegale activiteiten natuurlijk niet officieel gerapporteerd worden.De Italiaanse centrale bank schatte in 2012 de omvang van de criminele economie op ruim tien procent van het bbp.

See on powned.tv




via Tumblr http://bit.ly/1olYo1v

Lancia binnen twee jaar alleen nog in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Van het eens zo roemruchte Lancia blijft weinig over. Binnen nu en twee jaar verdwijnen alle modellen behalve de Ypsilon en bovendien zal het merk vanaf 2016 alleen nog maar in Italië worden verkocht. Automotive News Europe meldt op basis van een anonieme bron dat de Delta dit jaar nog gaat verdwijnen en dat de Thema en Voyager (Chryslers met een Lancia-logo) volgend jaar het veld zullen ruimen. De productie van de Delta is weliswaar nog niet beëindigd, maar in Nederland is het model alleen nog maar uit voorraad te bestellen

See on telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/SFh6nz

Prachtig werk door Paul #Kalishoek van #Fantastic #Visions. Hij...





Prachtig werk door Paul #Kalishoek van #Fantastic #Visions. Hij is met #workshops te boeken via http://bit.ly/dU8LWY (bij Good Things From Italy)




via Tumblr http://bit.ly/1tdzFKs

De Giro start in 2016 in Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Giro d’Italia start in 2016 in Nederland. Voormalig wielrenner en ploegleider Cees Priem, die de onderhandelingen met de wedstrijdorganisatie voerde, heeft dat via zijn bedrijf vandaag bekendgemaakt.Het is nog niet bekend in welke Nederlandse stad de drie weken durende Italiaanse wielerkoers gaat beginnen. Er zijn diverse kandidaten om als start- en aankomstplaats te fungeren, laat exploitant Libéma weten.Ook in 2010 startte de Giro al in Nederland, toen was Amsterdam de startplek en werden er drie etappes in Nederland verreden. In 2002 startte de Giro in Groningen.De Tour de France start in 2015 ook in Nederland. De proloog en de eerste etappe beginnen in Utrecht, de eerste etappe eindigt in Zeeland.


Good Things From Italy's insight:


Ook in 2016 kan / zal Italian Entertainment hier een rol van betekenis in gaan spelen. http://bit.ly/dU8LWY






See on m.nrc.nl

via Tumblr http://bit.ly/1tdzFtY

Italie evenement kasteel de Haar 2014. Het was weer een feestje! -

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het evenement is alweer voorbij. Zo kijk je er naar uit en zo is het weer voorbij. De reis naar het Kasteel de Haar vind ik al gezellig. Wanneer je dichterbij komt wordt het landschap mooi en de omgeving is ook heerlijk om in te rijden. Ook dit jaar hebben we het weer getroffen met het weer. Met een lekker zonnetje erbij zit je gelijk in de Italiaanse sferen. De tuin van het kasteel lag er weer prachtig bij. De standhouders van het Evenement hebben heel hard gewerkt om hun stands er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Een aantal van de vele stands die ItalieNu heeft bezocht:

See on italienu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1tFqgxo

Viaggiare in moto: la Top 5 degli itinerari italiani

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Arriva la bella stagione e viaggiare in moto è un piacere unico in cui arrivo e partenza hanno lo stesso sapore del “percorso”

1. EMILIA ROMAGNA: DA CORREGGIO A CARPI

2. UMBRIA: DAL LAGO DI ALVIANO AL LAGO DI PIEDILUCO

3. TOSCANA: DAL PASSO DELLA RATICOSA A FIRENZUOLA

4. CAMPANIA: DA VIETRI SUL MARE A MAIORI

5. SICILIA: DA LINGUAGLOSSA A MILO


clicca sulla foto per leggere tutto




See on viagginews.com

via Tumblr http://bit.ly/RrAKlO

Villa Petrischio | Ciao tutti tipt de leukste plekken voor een vakantie in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Eigenaresse Elga onderbreekt deze dagdroom abrupt. In rap Italiaans heet ze je welkom en … http://bit.ly/1okyonm http://bit.ly/1okylIf

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1oylzDs

European elections 2014: Italy's Matteo Renzi fights off challenge from comic - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Silvio Berlusconi’s Forza Italia party stalls in third place with lower than hoped-for share of voteItalian Prime Minister Matteo Renzi looked to have off fought off a late challenge from renegade comic Beppe Grillo in voting for the European parliament, with an early exit poll giving his Democratic Party 33 per cent to Grillo’s 26.5 per cent.Silvio Berlusconi’s Forza Italia was stalled at 18 per cent, below the 20 per cent the media mogul’s party saw as its target.

See on telegraph.co.uk




via Tumblr http://bit.ly/1oyjxTZ