woensdag 25 februari 2015

Nederlanders Italië collecteren voor fontein

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Nederlandse gemeenschap in Italië zamelt geld in voor de restauratie van de gehavende Barcaccia-fontein, die door Feyenoordfans is vernield. Dat maakte de vereniging Salviamo La Barcaccia (Red de Lekkende Boot) woensdag bekend.Met deze actie willen de Nederlanders hun betrokkenheid tonen met het herstel van de fontein en met het behoud van het cultureel erfgoed in Rome. De vereniging heeft al contact opgenomen met de gemeente Rome. De vereniging wil door middel van sociale media fondsen werven in binnen- en buitenland, aldus woordvoerster Mariëlle van der Marel.Als Nederlandse heeft ze in Rome zelf geen last gehad van vervelende reacties van Italianen. „Ik heb het persoonlijk niet meegemaakt. Ik kreeg zelfs van iemand een kopje koffie aangeboden, omdat ik mij begaan toonde. Maar in de sociale media heb ik gelezen dat anderen wel vervelende reacties kregen.”

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1DWOzPo

Speedboot filmt de nieuwe James Bond

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Afgelopen zaterdag werd in Rome een deel van de nieuwe James Bond film opgenomen. De Aston Martin van James werd gefilmd vanuit een speedboot, waarvan de specificaties helaas onbekend waren. De foto is gemaakt door Angelo Carconi.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1A74xix

Nederlandse haalt tienduizend euro op voor Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Nederlandse Elisabeth Jane Bertrand heeft al al ruim tienduizend euro opgehaald voor de schade die vorige week in Rome werd aangericht door hooligans van Feyenoord. Ze richtte de crowdfundpagina Scusa Roma, Sorry Rome, op.

See on zie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1FtkQe0

Markthal schroeft bewaking op voor komst Roma-fans - AD.nl @RomaScusa

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De bewaking van de Markthal in Rotterdam is flink opgeschroefd met het oog op de komst van AS Roma-supporters naar Rotterdam.Waar normaal drie beveiligers een oogje in het zeil houden, lopen vandaag en morgen rond de twaalf toezichthouders rond in het complex aan de Binnenrotte. „Mocht het voor de wedstrijd van morgen grimmig worden, dan gaat de deur meteen op slot,” zegt directeur Maarten van Lier van de Markthal.Vorige week vrijdag, vlak na de rellen in Rome bij de heenwedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord (1-1), is er al contact geweest met de politie over maatregelen om eventuele vernielingen in de koopkathedraal te voorkomen. De Italiaanse supporters worden opgevangen in de Oude Haven, vlakbij de Markthal. De uitgang van het terrein is aan de kant van de Willemsbrug, en niet aan de Blaak, tot opluchting van Van Lier.

See on m.ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1wdOgYz

Grondpersoneel luchthaven Rome vernielt Feyenoord-koffer

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Vandaag ontvingen we in de mailbox wel een heel bizar verhaal van Tony die naar Rome was afgereisd om zijn ploeg te ondersteunen. Op zijn Feyenoord-koffer terug uit Italië is de tekst “Mom of the dutch is a whore” geschreven en zijn persoonlijke bezittingen zijn vernield. Het personeel in Nederland was verbaasd over deze opmerkelijke actie en gaat actie ondernemen.Bij supportersvereniging De Feijenoorder druppelen ook de meest krankzinnige verhalen binnen over onder andere het optreden van de politie. Maagpatiënten en mensen met botbreuken krijgen geen medische behandeling als zij onterecht vastgezet worden (klik).

See on fr12.nl




via Tumblr http://bit.ly/1A6Dm7p

Dichtbij.nl - Politie wijst op regels rondom Feyenoord-AS Roma in Italiaans

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De politie heeft in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het OM diverse maatregelen genomen om de situatie rondom de wedstrijd Feyenoord – AS Roma van donderdag in goede banen te leiden. Vanwege de internationale media-aandacht voor het treffen na de supportersrellen in Rome, is ook een persbericht in het Italiaans uitgebracht.Het bericht is te lezen op politie.nl. Het gaat feitelijk om hetzelfde bericht dat dinsdag al in het Nederlands werd uitgebracht. In het bericht wijst de politie erop dat Italiaanse supporters welkom zijn, maar dat er regels gelden waar men zich aan moet houden. De harde kern van de Romeinen zou mogelijk op wraak uit zijn voor de ravage die Feyenoord-supporters aanrichtten in hun stad.

See on m.dichtbij.nl




via Tumblr http://bit.ly/1BUcSg5

Feyenoord-Roma ad alta tensione: t-shirt con minacce 'Romani accoltellatori vi aspettiamo' - Sport

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Sulla maglietta nera che sarebbe stata creata dagli hoolingans olandesi l’immagine della Barcaccia e le parole ‘Je suis fountain’, allusione a Charlie Hebdo. Più sotto si legge ‘Stavamo solo scherzando, ci vediamo giovedì.”Abbiamo scherzato, ci vediamo giovedì”. E’ la scritta su una t-shirt apparsa su Twitter alla vigilia di Feyenoord-Roma. Sulla maglietta nera che sarebbe stata creata dagli hoolingans olandesi l’immagine della Barcaccia e le parole ‘Je suis fountain’, allusione a Charlie Hebdo. Più sotto si legge ‘Stavamo solo scherzando, ci vediamo giovedì. Roma feccia’.

See on ansa.it




via Tumblr http://bit.ly/1FXIovi

Italianen blijven lachen met IS-bedreiging: 'Laat Concordia-kapitein niet aan boord!'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italianen reageren met humor op de dreiging van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Die dreigde ermee Rome te zullen veroveren en riep zelfs een hashtag in het leven. Onder diezelfde hashtag geven de Italianen hen nu handig reisadvies.

See on m.knack.be




via Tumblr http://bit.ly/1wnv14u

Italiaanse boycot van tulpen vanwege Feyenoord



Een consortium van Italiaanse landbouwbedrijven in Noord Italië heeft een order van €150.000 aan Nederlandse producten geschrapt vanwege de Feyenoord rellen van afgelopen week in Rome. Dat meldt FD.




See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1GshAAP

Jumbo boycot Nutella en Bertolli



De Jumbo supermarkten liggen met ondermeer het Italiaanse Ferrero overhoop over hun inkoopprijzen. De Veghelse supermarktketen boycot sinds enkele weken verschillende producten van Douwe Egberts, Bertolli en Ferrero, zeggen woordvoerders van deze leveranciers in vakblad Distrifood.




See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1GshAAF

And the Oscar Goes to Milena Canonero

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Oscar night is not complete if there isn’t at least one Italian winner: and this year the honor went to Costume Designer Milena Canonero, for the costumes of Wes Anderson’s The Grand Budapest Hotel. Although it didn’t take home the top honors The Grand Budapest Hotel tied the winning film, Birdman, for the number of wins with four.

See on i-italy.org




via Tumblr http://bit.ly/1DRSblS

Romeinen zinnen op wraak in Rotterdam

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Nederlandse en Italiaanse autoriteiten zijn de komende dagen extra alert op wraakacties van AS Roma-fans in Rotterdam. De harde kern van de Italiaanse voetbalclub zou een ‘vendetta’ voorbereiden in reactie op de rellen van Feyenoord-hooligans in Rome.Naar verwachting zullen meer dan tweeduizend fans uit de Italiaanse hoofdstad naar Rotterdam komen voor de return tegen Feyenoord in de Europa League.

See on elsevier.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Gs1hnj

Newest Bond Film Takes Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The 24th James Bond movie, SpectreIMDb describes “Spectre’s” plot as “A cryptic message from Bond’s past sends him on a trail to uncover a sinister organization. While M battles political forces to keep the secret service alive, Bond peels back the layers of deceit to reveal the terrible truth behind SPECTRE.” “Spectre” will be Daniel Craig’s fourth Bond movie, but the 24th overall James Bond film. Overseen by its director, Sam Mendes, filming of the newest Bond movie will take place in Rome between February 19 and March 12. Filming is already well underway with a funeral scene filmed in the historic Piazza Giovanni Agnelli last week. Also, just tonight, a car chase showcasing Bond’s signature silver Ashton Martin, that shut down Corso Vittorio Emanuele II for the night, was filmed. Another anticipated scene to be shot in Rome includes a parachute jump onto the Ponte Sisto. Some of the other locations where the film will be shot include, London, Mexico City, Tangier and Erfoud (both cities located in Morocco).

See on i-italy.org




via Tumblr http://bit.ly/1Gs1h6T

Nederland draagt bij aan herstel fontein Rome - AD.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Nederlandse kabinet en de gemeente Rotterdam zijn bereid om financieel bij te dragen aan het herstel van de Barcaccia-fontein, die afgelopen donderdag werd beschadigd door Feyenoord-supporters. De schade wordt door taxateurs geschat op 10 à 20.000 euro. Het is de bedoeling dat de Nederlandse overheidsbijdrage later wordt verhaald op de daders.„We zijn geraakt door de vele particuliere initiatieven van Nederlanders die hun afschuw willen uiten over de vernielingen in Rome voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma,” stellen de ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Opstelten (Veiligheid en Justitie) en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in een gemeenschappelijke verklaring. „Dat is Nederland op zijn best.”

See on m.ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1Gs1g2S

'Woudenberg lapt restauratie ravage in Rome' @romascusa

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Koninklijke Woudenberg biedt aan de beschadigde Barcaccia-fontein in Rome gratis te restaureren. Het bedrijf heeft dat gedaan in een brief aan de ambassade van Italië in Den Haag, aldus een diplomate dinsdagavond.Koninklijke Woudenberg zelf was niet bereikbaar. De ambassade heeft de brief doorgestuurd aan de gemeente Rome. Koninklijke Woudenberg voerde eerder restauratiewerkzaamheden uit in het Rijksmuseum in Amsterdam en in het Mauritshuis in Den Haag.Ambtsdragers geraaktDe gemeente Rotterdam en de ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) hebben besloten dit soort initiatieven te steunen.„We zijn geraakt door de vele particuliere initiatieven van Nederlanders die hun afschuw willen uiten over de vernielingen in Rome voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma. Dat is Nederland op zijn best”, zo laat burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam weten. „Nederland staat zij aan zij met de Italianen om Romeins erfgoed, ons werelderfgoed, te beschermen”.Imago herstellenGemeente en kabinet gaan nauw samenwerken met de pas opgerichte vereniging Salviamo la Barcaccia (Laat ons de Barcaccia redden). De secretaris van de vereniging, Maarten van Aalderen, is daar erg blij mee.Het is de vereniging erom te doen het imago van Nederland te herstellen dat afbreuk is gedaan door het gedrag van de Feyenoord-supporters. Daarom is contact opgenomen met andere Nederlanders die in Rome leven. Van Aalderen woont al meer dan twintig jaar in Italië. De pas opgerichte vereniging heeft tot nu toe een „stuk of zes leden”.De beroemde Barcaccia-fontein van Bernini bij de Spaanse Trappen in Rome werd vorige week beschadigd door Feyenoord-supporters.

See on z24.nl




via Tumblr http://bit.ly/1afIQYG