vrijdag 7 februari 2014

Op pad met een échte local in Florence | Op vakantie in Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



TIP! Ga in Florence op pad met Sophie Kruijsdijk, die de mooiste, bijzonderste en lekkerste plekken van de stad kent en je meeneemt naar het échte Florence!Hoewel Saskia zich inmiddels bijna een local mag noemen in Florence, woont ze er (nog) niet. Gelukkig blijft ze dankzij vriendin en collega Sophie, die sinds 2010 in deze prachtstad woont, helemaal op de hoogte van alles wat er gebeurt als Saskia door andere delen van Italië reist. Bij terugkomst in Florence, wat gelukkig wel voelt als thuiskomen, is de lijst met uit te proberen adresjes voor koffie, ijs, lekker eten, mooie winkels en bijzondere evenementen meestal te lang om alles te vinken. Zo gaat Saskia altijd weg met tal van redenen om snel weer terug te keren.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/Ne8z8M

Social media in numbers (January 2014)

Social media in numbers (January 2014):

Cendrine Marrouat, socialmediaslant.com


Looking for some updated social media stats? Here is a list that I compiled following…



Looking for some updated social media stats? Here is a list that I compiled following my December 2013 post.




via Tumblr http://bit.ly/1l5noG1

Villa Saraceno seen by "the Palladian Traveller"

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Villa Saraceno [is located] in Finale di Agugliaro, a small country village midway between Vicenza and Padova in the Bassa Vicentina.

Built by Andrea Palladio, the father of western architecture, around 1545 as the centerpiece for an existing farm owned by Biagio Saraceno, the villa caught fire in 1798 and was severely damaged, partitioned off and used as a community farm house in the late 1800s, converted to tenement dwellings during World War II, and by the 1980s Villa Saraceno was totally abandoned, derelict and, sadly, forgotten.

With barely a pulse left in its facade, the Villa Saraceno was plucked off the building emporium scrap heap by The Landmark Trust, a British charity charged with rescuing significant historic buildings at risk.

Purchased in 1989, The Landmark Trust breathed new life into Villa Saraceno with a tedious five-year renovation project that culminated with the reopening of its doors and windows in 1994. […]




See on thepalladiantraveler.com

via Tumblr http://bit.ly/1eE2VpT

Film La Grande Bellezza - een spetterend Italiaans delirium

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



La Grande Bellezza is een aanklacht en een liefdesverklaring aan het adres van Italië. Bloedmooie shots van Rome komen voorbij, afgewisseld met beelden van een dansende, drinkende en snuivende massa’s.

See on seniorenkrantgroningen.nl




via Tumblr http://bit.ly/1g9tkL1

Italiaans bedrijf in pole-positie voor tv-rechten Pro League

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Er is een ommekeer in de maak in de soap rond het nieuwe tv-contract. Telenet lag vorige week nog in pole-positie, maar het negatieve advies van de Belgische Mededingingsautoriteit heeft de ambitie van het bedrijf om samen met de Pro League een eigen voetbalzender op te richten gekelderd. MP & Silva lijkt het nu te gaan halen.

See on hln.be




via Tumblr http://bit.ly/1g9tiCV

Olive all'Ascolana in front of the sea in Australia

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



…Already a big fan of their Darlinghurst restaurant this new outpost is part of new developments on Hall Street (with Harris Farm and Messina next door).

We’ve arrived in the afternoon when the restaurant is quiet but the pasta makers are busy prepping for the evening meal. I’ve made pasta loads of time but it’s great to see some experts at work for handy tips and tricks.

For starters we are trying the scientific genius that are the Olive all’Ascolana. These are olives stuffed with pork mince, crumbed and fried and the only thing I know for sure is that they are delicious and would be impossible for me to replicate at home. Yum.[…]




See on nibbleandslurp.com

via Tumblr http://bit.ly/1g9tjGR

Attibassi billboard

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Een reclamebord of billboard van Attibassi Caffè, voor cafes, bedrijven en instellingen die die Attibassi producten onder de aandacht van het publiek willen brengen, reclameborden worden gebruikt voor reclame-uitingen voor in beginsel alle toegestane producten en diensten. (Kijk foto) Voor info attibassi.nl




via Tumblr http://bit.ly/1g9tfHe

Italiaans dorpje bedolven onder de sneeuw

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een dorpje in Noord-Italië is bedolven onder de sneeuw. Er is meters sneeuw gevallen, daardoor zijn deuren van huizen geblokkeerd is autorijden onmogelijk.

See on zie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1eE2QCH

Franchise nieuws: Italiaans-Duitse franchiseformule Vapiano verovert Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Vrij vertaald is va piano: ‘doe rustig aan’. Maar dat geldt voor de gasten. De crew is getraind op tempo. Wie dat wil, heeft binnen drie minuten een dampend bord pasta voor zijn neus. Van uitsluitend dagverse ingrediënten, geserveerd met een glimlach en betaald met een magneetkaart.Peper- en zoutmolensMeteen bij binnenkomst valt het oog op de counter. Daar word je welkom geheten en ontvang je een pasje, waarop al je bestellingen worden bijgehouden. Pas aan het eind van de rit reken je af bij de centrale kassa. Zo hoef je niet met geld te hannesen terwijl je een dienblad in je handen hebt. En je kunt je bestelling te allen tijde uitbreiden zonder steeds je portemonnee te hoeven trekken. Bij een nadere bestudering van de ruimte springt de fijne inrichting in het oog: een mix van modern design en loungemeubelen. De lange houten banken en hoge tafels staan uitnodigend opgesteld. De sfeer houdt het midden tussen een trendy lunchroom en een gezellig bedrijfsrestaurant.

See on franchiseformules.nl




via Tumblr http://bit.ly/1g9temB

Italiaanse varkensstal nog niet uitgemest

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ITALIË – Na de verkiezingsuitslag van vorig jaar waren heel wat Italianen het er roerend over eens: de kieswet, onbegrijpelijk én ondemocratisch, moet worden aangepast. Dat daarvan een jaar na datum nog niets in huis is gekomen, stuit op veel onbegrip. Een analyse.We schrijven eind februari 2013. De Italiaanse verkiezingsuitslagen lopen binnen. De bezuinigingspolitiek van de Europaminnende Monti wordt genadeloos afgestraft. Pier Luigi Bersani rijft met zijn Democratische Partij 29,2 procent van de stemmen voor de Kamer binnen, op de voet gevolgd door de Vrijheidspartij van Silvio Berlusconi en de Vijfsterrenbeweging van komiek Beppe Grillo.

See on stampmedia.be




via Tumblr http://bit.ly/1eE2PPg

Posted by Alessandro Di Lella Fiat 500 Sicilian Style






Posted by Alessandro Di Lella



Fiat 500 Sicilian Style




via Tumblr http://bit.ly/1g9tcv2

La Bella Macchina: weke knietjes en wegtikkende minuten - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italië is bekend vanwege zijn vele schoonheden: het landschap, de steden, de kunst, maar wat mij betreft hoort in dat rijtje ook het vervoer thuis. Als Italianen één ding goed kunnen, is het auto’s ontwerpen. Er mankeert her en der weleens wat aan en sommige Italianen krijgen een gebronsd tintje bij nattigheid, maar dat noem je ‘karakter’, leerde ik onlangs. Auto’s zijn in dit land niet alleen een middel om ergens te komen, maar een lifestyle.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1g9tcuP

http://flip.it/KHGRI

http://flip.it/KHGRI:

Piazza San Marco Venezia




via Tumblr http://bit.ly/1eE2P1H

Valentine Entertainment at http://bit.ly/dU8LWY (bij...





Valentine Entertainment at http://bit.ly/dU8LWY (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://bit.ly/1iyUxIm

Vespa Love





Vespa Love




via Tumblr http://bit.ly/1iyUxrR