maandag 13 april 2015

Italiaanse maffiabaas in Marokko gearresteerd

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Mooie vangst voor de Marokkaanse FBI. De nieuwe politiedienst BCIJ heeft één van de meest gezochte maffiabazen van Italië gearresteerd.De arrestatie van Marco Rollero werd door de Italiaanse politie bekendgemaakt. De man was al meer dan vijf jaar op de vlucht.Rollero hield zich voornamelijk bezig met de drugshandel tussen Afrika en Europa. Volgens een verklaring van de Italiaanse politie had hij “de middelen om wekelijks ongeveer 1000 kilo drugs vanuit Marokko naar Italië te sturen, cocaïne afkomstig uit Zuid-Amerika en hasj uit Afrika”.Na zijn veroordeling tot zes jaar gevangenisstraf had de maffiabaas zijn toevlucht in Marokko gevonden.

See on bladna.nl




via Tumblr http://bit.ly/1aKgaXC

How to break open a Parmesan cheese with Carlo Guffanti - EverybodyLovesItalian.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia



Parmesan cheese is a type of hard cheese inspired by Parmigiano-Reggiano cheese from Parma, Italy. Its color is pale yellow; and it is popularly used as a seasoning added to dishes like spaghetti, Caesar salad and pizza.Inside the European Union, by law the term Parmesan may only be used to refer to Parmigiano-Reggiano itself; but elsewhere, in particular in the United States, the name has come to mean any of a number of similar Italian-style grating cheeses.Parmesan cheese is prized for its flavor, which is rich in umami sensations. Its use in home cooking throughout the Western world is generally as a condiment with other prepared food dishes, rather than being eaten by itself as in traditional European cheese plates.

See on everybodylovesitalian.com




via Tumblr http://bit.ly/1PCYrC3

Weinig Nederlandse belangstelling voor Expo-reizen



Over dik twee weken gaat de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan van start. De organisatie verwacht 20 miljoen bezoekers waaronder ook veel B2B publiek. Maar in Nederland is de belangstelling onder professionals nog minimaal. Organisaties die reizen naar de Expo organiseren geven aan dat het niet storm loopt en schroeven het aanbod terug.







See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1aWnxfx

Italiaanse kruidenteler verwerkt 6.000 potten per uur

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia



Potkruiden worden steeds populairder. Dat is ook de reden waarom de Italiaanse kruidenteler Vigo Gerolamo op 23 hectare in Albenga miljoenen potten per jaar produceert. Om de efficiëntie en kwaliteit van de productie te optimaliseren, heeft Vigo onlangs een volledig geautomatiseerde, flexibele Techmek-verwerkingslijn geïnstalleerd. De lijn, in oktober 2014 geïnstalleerd, is een gecombineerde verwerkingslijn voor het potten, trimmen, sorteren en mengen van kruiden met een capaciteit van 6000 potten per uur. Bekijk onderstaande video om een goede indruk te krijgen van de capaciteit en de technologie.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1cokYTU