zondag 13 april 2014

Ciao tutti Specials

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Naast onze dagelijkse blogs maken we elke maand een bijzondere Ciao tutti Special, waarin we steeds een Italiaans onderwerp breed uitlichten. Elke special is een digitaal magazine (in PDF) met tientallen pagina’s Italiaanse inspiratie, precies zoals je van ons gewend bent, maar dan nog meer, nog mooier en nog completer. Op deze pagina vind je een overzicht van alle Ciao tutti Specials die tot nu toe verschenen zijn. Uiteraard kun je elke special los kopen, maar je kunt ook een jaarabonnement nemen. Dan krijg je aan het begin van elke maand een nieuwe special in je digitale brievenbus.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/OYhN8Y

In Trattoria Casa Caminita waant u zich in het thuisland van kok Giovanni Caminita. Proef de eerlijke gerechten van Italië!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Proef de eerlijke gerechten van Italië!”De beste pasta uit Sicilië, een Caprese alla Gio, vis en vlees zoals ze het in Rome eten en bijgerechten volgens origineel familierecept.”In Trattoria Casa Caminita waant u zich in het thuisland van kok Giovanni Caminita. In het authentieke restaurant staat naast het werken met originele én verse Italiaanse producten, betrokkenheid bij de gasten voorop. Bij Giovanni en zijn vrouw Linda voelt u zich meteen thuis en krijgt elke dag een vleugje humor en muzikaliteit.De Trattoria bevindt zich op een prachtige plaats bij de promenade van Ouderkerk a/d IJssel, direct bij de steiger. In 2014 wordt het terras geopend, waar u heerlijk uitkijkt over de rivier.

See on casacaminita.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ezHZ0p

Tientallen gewonden bij betoging in Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Bij betogingen in Rome tegen het kabinet-Renzi zijn zeker dertig gewonden gevallen. Tienduizenden Italianen demonstreerden vandaag in Rome. Op een gegeven moment begonnen activisten met flessen en andere voorwerpen te gooien op agenten en hun gepantserde voertuigen. De politie voerde daarop charges uit. Persbureau ANSA rept over een ‘stadsguerilla’.Van de circa dertig gewonden (zo’n twintig agenten en een tiental activisten) is er een betoger ernstig aan toe. De demonstratie richtte zich tegen de werkloosheid, het gebrek aan betaalbare woonruimte, de bezuinigingen en tegen grote infrastructurele en militaire projecten.

See on volkskrant.nl




via Tumblr http://bit.ly/1oYSioI

Hotel Abbazia dei Collemedio, Collazzone | Thomas Cook

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Hotel Abbazia dei Collemedio in Collazzone, Umbrië , Italië, Boek gerust met Thomas CookHotel Abbazia dei Collemedio is een tot viersterrenhotel omgebouwd Franciscaner klooster uit de 13e eeuw. Het werd recent vernieuwd maar het combineert nog steeds moeiteloos historische charme met een aan deze tijd aangepast hotelcomfort. Bijzonder is vooral de ontvangsthal, ooit door de monniken gebruikt als kerk: de charme van weleer komt je meteen tegemoet.

See on thomascook.be




via Tumblr http://bit.ly/1kKu3ZF

De artisjok; een favoriet in Italie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Let er bij het kopen van artisjokken op dat de blaadjes mooi gaaf zijn en geen bruine vlekken hebben. Ook moet de knop goed gesloten zijn en de steel moet stevig zijn en knappen bij het afbreken (zoals bij asperges).Artisjokken worden vrijwel altijd gekookt gegeten. De bekendste en simpelste bereiding is de artisjok koken en in zijn geheel serveren. Voor het koken draai je de steel er af en snijd je de bovenkant van de blaadjes af. De artisjok wordt drie kwartier tot een uur gekookt in ruim water met zout en citroensap. Gebruik voor het koken geen aluminium pan, dan worden de artisjokken door een chemische reactie zwart. Laat de artisjokken na het koken omgekeerd uitlekken en serveer ze lauw of warm.

See on elkedagitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1kKu3J9

Caffe Bristot





Caffe Bristot




via Tumblr http://bit.ly/1gnS6WZ

zaterdag 12 april 2014

Valle Nuova: Crescia di Pasqua: Le Marche savoury Easter bread

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Crescia di Pasqua, Pizza di Paqua, Crescia Brusca, Torta al Formaggio, Crescia al formaggio, Crescia Ricresciuta, Caciata… different names for similar Panettone-shaped Easter breads prepared in Le Marche, Umbria, Abruzzo and Lazio (basically throughout Central Italy except Tuscany, as far as I know).

See on vallenuova.blogspot.it




via Tumblr http://bit.ly/1oXzFlb