donderdag 11 oktober 2012

Bloedgeld: Italian Coffee Handbags Cadeau Tas (Taken with...

Bloedgeld: Italian Coffee Handbags Cadeau Tas (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33370355420

Bloedgeld: Aperitivo Cadeautas (Taken with Instagram at Italian...

Bloedgeld: Aperitivo Cadeautas (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33370178571

Bloedgeld: Risotto Cadeautas (Taken with Instagram at Italian...

Bloedgeld: Risotto Cadeautas (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33370075369

Bloedgeld: Thee Cadeautas (Taken with Instagram at Italian...

Bloedgeld: Thee Cadeautas (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33369982928

Bloedgeld: Pasta Cadeautas (Taken with Instagram at Italian...

Bloedgeld: Pasta Cadeautas (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33369829425

Bloedgeld: Koffie Cadeautas (Taken with Instagram at Italian...

Bloedgeld: Koffie Cadeautas (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33369748290

Patate Fritti con Polpette di Carne dal Chef Di Lella (Taken...

Patate Fritti con Polpette di Carne dal Chef Di Lella (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33367372569

Patate Fritti dal Chef Di Lella (Taken with Instagram at Italian...

Patate Fritti dal Chef Di Lella (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33367115065

Peperoni Ripieni al Forno dal Chef Di Lella (Taken with...

Peperoni Ripieni al Forno dal Chef Di Lella (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33367011466

Onze Winter Cadeautas: Een Italian Coffee Handbag, Bloedgeld van...

Onze Winter Cadeautas: Een Italian Coffee Handbag, Bloedgeld van Edward Hendriks en 5 Italiaanse Delicatessen keuze vulling. (Taken with Instagram at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33363632409

Productie Fiat Panda Classic voortaan misschien in Pomigliano | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsKomen alles Fiat Panda’s straks uit Italië in plaat van Polen? Wel als we het gerucht mogen geloven dat uit de hoek van een bepaalde vakbond komt. Fiat zou de productie van de Panda Classic, wil overhevelen naar Pomigliano d’Arco, waar reeds het nieuw model in productie is. Vanaf januari 2013 kan dit al een feit zijn. Het is mogelijk dat het management in Lingotto dit eind deze maand bekendmaakt, wanneer een herziening van het voorlopige productieplan zal worden gepresenteerd.


Tychy zal zich dan alleen nog over de Ypsilon en de 500 ontfermen en zich misschien reeds voorbereiden op de aanloop naar een nieuw model. De kleinste A-segment Fiat, dat in de wandelgangen al de reïncarnatie van de ‘Topolino’ wordt genoemd, kan daar ter zijner tijd geproduceerd worden. Maar het zal voorlopig vooral een strategische aanpassing zijn in deze moeilijke tijd. De Panda Classic wordt in het door een crisis getroffen Italië, nog maandelijks als warme broodjes verkocht. De auto vervult op de thuismarkt de rol van ideale low-cost en blinkt uit in betrouwbaarheid. In Polen zullen 600 interim-werknemers intussen moeten wachten tot er weer een uitbreiding van de productie zal plaatsvinden. In 2014 kan dit al het geval zijn. In Brazilië werkt Fiat inmiddels aan de ontwikkeling van een ultra-compacte stadsauto.
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33363092279

In Piazza Duomo A Messina - Beppo Grillo

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

La piazza di Messina era stracolma!.
See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33355831580

Vijf hotels om bij weg te dromen - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalySommige hotels hebben het allemaal; een perfecte ligging, een adembenemend uitzicht, comfortabele kamers, warme gastvrijheid en voortreffelijk eten. Vandaag zet de Smaakredactie vijf bijzondere hotels in Italië op een rijtje, van artistiek tot luxueus en van charme tot paradijs. Droomhotels, die je de Hollandse herfst even doen vergeten.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33355728502

Kookboek Cucina di casa mia van Nicoletta Tavella - koken.blogo.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenSoms droom ik wel eens van een eigen Italiaans kookboek, maar sinds Cucina di casa mia van mijn collega Nicoletta Tavella onlangs verscheen, zet ik die plannen braaf weer terug in de koelkast. Nicoletta is een échte Italiaanse en runt al jaren met onstuitbaar enthousiasme haar Italiaanse kookschool Cucina del Sole in Amsterdam-Zuid. Ze spreekt dan wel vloeiend Nederlands, ze heeft het grote voordeel van een Italiaanse achtergrond en familie, waaruit ze rijkelijk kan putten. Dit boek staat dan ook vol familierecepten en – herinneringen, allemaal met zichtbare liefde opgeschreven.


Menu’s

Het boek is heerlijk om te lezen, elk recept staat vol van dat soort toevoegingen, waardoor het ook een fijn nachtkastleesboek is. En je leert meteen de hele familie kennen. Maar de vele fraaie receptfoto’s van Jan Bartelsman maken dat je uiteindelijk toch ook zin krijgt om daadwerkelijk de keuken in te gaan. Het boek is ingedeeld naar de seizoenen en bevat ook allerlei suggesties voor het samenstellen van menu’s.
See on koken.blogo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33355230613

Orzotto speck e verdurine - giallozafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLa Gustosa Idea - Questo piatto è molto gustoso e sostanzioso, per la ricchezza degli ingredienti può anche essere servito come piatto unico.See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33355162115

Italiaanse restaurantgids mijdt pizzeria’s in Napels (met een rel tot gevolg) | italiëplein

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDe makers van de bekende en prestigieuze Italiaanse culinaire gids Gambero Rosso hebben een klein relletje veroorzaakt in Napels. In de nieuwe editie van de gids staan geen Napolitaanse pizzeria’s op hoge posities vermeld als aanbevelingswaardige plek om te eten in Italië. En dat ervaren de trotse pizzaioli in de stad als een schop tegen het zere been.
See on italieplein.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33355131846

Clownesk Italiaans politicus Beppe Grillo zwemt naar Sicilië door de verraderlijke Straat van Messina

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe populistische Italiaanse politicus Beppe Grillo is de regionale verkiezingscampagne op Sicilië woensdag begonnen door de verraderlijke Straat van Messina over te zwemmen.
De 62-jarige Grillo, die bekendstaat om zijn venijnige tirades tegen conventionele politici, zwom de zeestraat van 3 kilometer die het eiland van het vasteland scheidt, in iets meer dan een uur, ondanks regen en harde wind.
De 5 Sterren Beweging van Grillo is een rijzende ster in de Italiaanse politiek en behaalde een spectaculaire winst in de lokale verkiezingen van mei, met de verkiezing van haar burgemeester in de noordelijke stad Parma.
Grillo’s partij voert campagne voor een zuivering in de politiek, het afbreken van monopolies en voor een referendum over het loslaten van de euro. Volgens recente opiniepeilingen kan de partij rekenen op 20 procent van de stemmen, waarmee het de op een na grootste zou zijn in het gefragmenteerde politieke landschap.
De beweging profiteert vooral ook van de golf van schandalen rond gevestigde partijen en hoopt op een soortgelijk succes in het armere zuiden bij de regionale verkiezingen op 28 oktober.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33354900373

Ricetta Malloreddus alla campidanese - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenI malloreddus alla campidanese sono un primo piatto sardo, tipico della zona del Campidano, regione meridionale della Sardegna.
I malloreddus alla campidanese sono conditi con un sugo di pomodoro preparato con la salsiccia e con una crema di pecorino ottenuta steperando il pecorino grattugiato con l’acqua di cottura dei malloreddus.
I malloreddus alla campidanese sono un piatto saporito e gustoso, imperdibile per chi ama i sapori rustici.
See on ricette.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33354665372

Uw WINTERSPORT vakantie naar Italie boekt u bij The Travel Club - Susanne van Lier

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyItalië - La Dolce Vita
Italië is een geliefde vakantiebestemming omgeven door de Middellandse Zee, de Tyrreense Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee.

Naast het vasteland, ook wel “De Laars” genoemd, behoren tevens de eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden tot Italië. Het land telt twee onafhankelijke staten (enclaves): Vaticaanstad en San Marino.

Campione d’Italia is een Italiaanse exclave in Zwitserland.

Het land kent veel terugkerende reizigers en wordt niet voor niets La Dolce Vita genoemd.

Italië is goed te bereiken met auto, vliegtuig, trein en autoslaaptrein.

Waarom boeken bij Susanne van Lier, uw persoonlijke reisadviseur?
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33352181736

12 miljoen kopjes koffie bij het wereldberoemde literaire café Gambrinus in Napels - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet wereldberoemde literaire café Gambrinus in Napels had deze zomer wel iets heel speciaals te vieren. Barista Giovanni Fummo zette er namelijk zijn twaalf miljoenste kopje koffie en vestigde hiermee een uitzonderlijk record. Zestig jaar lang werkt Fummo al als barista in het oudste café van Napels, waar presidenten, filmsterren, beroemde schrijvers en muzikanten bij hem aan de bar hebben gestaan.


De eigenaren van Gambrinus, de gebroeders Sergio, lieten de prestatie van Fummo niet ongemerkt voorbij gaan. Het 12 miljoenste kopje werd feestelijk onthaald en vanaf 11 uur kreeg iedereen een gratis kopje koffie om het behaalde record vieren. Volgens Fummo mag ook Claudia Cardinale, een Italiaans filmidool uit de jaren zestig, zich op haar borst kloppen voor zijn prestatie. Zij vormde namelijk, met haar energieke voorkomen, de grootste inspiratiebron voor
See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33350945898