donderdag 21 augustus 2014

Nobel: koop je trouwkleed in een Italiaans klooster

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHoewel Italië heel wat chique modemerken in haar rangen heeft zoals Giorgio Armani, Fendi en Dolce & Gabbana, zoeken heel wat toekomstige bruiden hun trouwkleed op een heel speciale en onverwachte plek. Zo wordt het Santa Rita klooster overstelpt met vrouwen die hun jurk aan een voordelig prijsje willen scoren.Voor een goedkope, maar betekenisvolle trouwjurk moet je bij zuster Maria Anna en haar ‘team’ zijn: de dames gebruiken het klooster al jaren om tweedehandse trouwjurken aan bruiden met weinig financiële middelen te schenken. Een nobele praktijk die zeshonderd jaar geleden door een toenmalige non werd gestart en waarbij vrouwen van over de hele wereld kwamen bidden voor een gelukkig huwelijk en hun trouwkledij achteraf doneerde uit solidariteit. En ook vandaag blijft die traditie stand houden, mede dankzij zuster Maria Anna, die van een opleiding als designer en naaister genoot. Wekelijks komen drie à vier arme vrouwen naar haar toe die zij zielsgelukkig maakt met een aangepaste jurk. Door haar ervaring in het ontwerpen, past ze de jurken aan en snijdt ze een open rug in het kleed of suggereert ze ideeën voor een originele halslijn. De tegenprestatie? Een kleine donatie is al meer dan genoeg voor de zusters.

See on hln.be
via Tumblr http://bit.ly/1q2ZldT

Drugssmokkelaar opgepakt in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politie heeft een belangrijke maffioso opgepakt die wordt verdacht van cocaïnesmokkel van Zuid-Amerika naar Rotterdam.Vincenzo Crisafi (34) liep tegen de lamp in Rome. De autoriteiten zoeken de maffiabaas al jaren. Bij die zoektocht werden al tonnen drugs in beslag genomen.Crisafi is naar verluidt een belangrijk lid van de ‘Ndrangheta, de Calabrese tak van de maffia. Hij zou activiteiten coördineren in Duitsland en Nederland, schrijven Italiaanse media woensdag.

See on rijnmond.nl
via Tumblr http://bit.ly/1sXK2Xp

Nederlandse ‘afgezant’ Italiaanse maffia opgepakt - Nederlands Dagblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen man die wordt gezien als de afgezant voor Nederland en Duitsland van de Calabrese maffiaorganisatie ‘ndrangheta is dinsdagavond opgepakt in Rome. De 34-jarige verdachte, Vincent Crisafi, verzette zich niet bij zijn aanhouding, melden Italiaanse media woensdag.Crisafi woonde in San Luca, in de zuidelijke regio Calabrië. Hij was sinds juli vorig jaar op de vlucht voor de politie. Volgens de Italiaanse justitie is hij verantwoordelijk voor de invoer van grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika. Hij zou de drugs onder meer via de havens van Rotterdam, Napels en Salerno hebben ingevoerd.

See on nd.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q2ZjCG

UEFA klaagt Italiaanse voorzitter aan | Spitsnieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe UEFA heeft de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, Carlo Tavecchio, aangeklaagd vanwege racistische opmerkingen. Daartoe is besloten na onderzoek door een inspecteur van de ethische en disciplinaire commissie van de Europese voetbalunie.

See on m.spitsnieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q2Zi1G

'Invoering van euro in Italië ongrondwettig' | http://bit.ly/SqllTv

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet is de vraag of de invoering van de eenheidsmunt in Italië wel in overeenstemming is geweest met de Italiaanse grondwet.Deze juridische claim is enkele dagen geleden ingediend door Marco Mori (1978) en Magdi Cristiano Allam (1952), een tot het katholicisme bekeerde ex-moslim uit Egypte, die vanaf zijn twintigste in Italië woont en sinds 1987 Italiaan is. Volgens Allam betekent de invoering van de munt een ongrondwettelijke soevereiniteitsoverdracht en niets meer of minder dan ‘een financiële staatsgreep’. De claim is helaas alleen in het Italiaans, maar met een vertaalprogramma komt u een heel eind. Elke Italiaan kan die aanklacht zelf ook indienen bij het Italiaanse Openbaar Ministerie, per post of via internet.

See on dagelijksestandaard.nl
via Tumblr http://bit.ly/1sXK0iu

Per taxi van Denemarken naar Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsWat is het bezoeken van een kerk jou waard? Een Deense man reisde maar liefst 1800 kilometer per taxi en betaalde daar zo’n 4000 euro voor, enkel om een kerkje in Rome te bezoeken en weer terug te keren.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1sXrmac

Terugblik: Mona Lisa gestolen uit Louvre – 21 augustus 1911 - Actueel - National Geographic Nederland/België

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Mona Lisa hangt al ruim honderd jaar glimlachend aan een muur in het Louvre. In 1911 maakte ze echter een tweejarige vakantie naar het buitenland, toen ze door een Italiaan werd gestolen.

See on nationalgeographic.nl
via Tumblr http://bit.ly/1ohbl7D

Secco Bianco, Rosato e Hugo. Little Italy in a Can (bij Hausach...

Secco Bianco, Rosato e Hugo. Little Italy in a Can (bij Hausach (Schwarzwald))
via Tumblr http://bit.ly/1z5vSls