donderdag 1 mei 2014

Best Le Marche Accommodation: Hotel Emilia, Portonovo

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



The memories created at the Hotel Emilia will undoubtedly include its stunning location and renowned cuisine.


This lovely hotel is set in large gardens, which sweep down to the cliff edge, with wonderful views of the Riviera del Conero and the small coastal village of Portonovo. Only 10 kilometres south of Ancona, the hotel makes an ideal base from which to discover this corner of Italy. The area is becoming popular with British holidaymakers who come to discover the renaissance art of Urbino, or to explore the Conero National Park, with its rolling hills and dramatic limestone cliffs which plunge toward the sea.


Lazy days at Hotel Emilia can be spent by the large pool or relaxing in the impressive cliff top gardens. Sporting activities such as windsurfing and horse riding can be arranged locally, while for a spot of pure indulgence, massages can be arranged by prior appointment.


The stylish modern rooms are all spacious and bright. All 30 rooms have private bathrooms and patio or balcony. Most of the standard rooms have sea views and six of them interconnect, while comfort rooms are.[…]




See on baileyrobinson.com

via Tumblr http://bit.ly/PUv3fc

Berlusconi mag niet zingen tijdens taakstraf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Silvio Berlusconi begint op 9 mei om 09.45 uur met de uitvoering van zijn taakstraf: de zorg voor alzheimerpatiënten. De ex-premier is de nadere voorwaarden overeengekomen met de directeur-generaal van het verpleeghuis Sacra Famiglia bij Milaan. Zo mag de mediamagnaat niet zingen, geen moppen vertellen en geen politieke campagne voeren. ‘Het is hier een serieuze zaak’, aldus directeur Paolo Pigni in de krant Corriere della Sera van woensdag.Berlusconi bezocht verzorgingstehuis Sacra Famiglia vandaag om te praten over zijn taken. In het gesprek werd benadrukt dat alzheimerpatiënten erg kwetsbaar zijn en dat medewerkers hard moeten werken en gemotiveerd moeten zijn om op een effectieve manier voor hen te zorgen. De taakstraf van 1 jaar komt in de plaats van een veroordeling tot 4 jaar cel wegens belastingfraude. Volgens de leider van Forza Italia is de veroordeling een ‘staatsgreep’ om hem politiek uit te schakelen. Berlusconi gaat 9 mei aan de slag.

See on trouw.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iNnXVK

Berging Costa Concordia opgeschort voor onbepaalde tijd - NU.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



NU.nlBerging Costa Concordia opgeschort voor onbepaalde tijdNU.nlDe werkzaamheden voor de berging van de Costa Concordia zijn voor onbepaalde tijd opgeschort, melden Italiaanse media woensdag. AFP.

See on nu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iNnXoV

Alfa Romeo werkt aan zes nieuwe modellen - coevordenhuisaanhuis.nl - Auto - Actueel

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De komende jaren verschijnen er liefst zes nieuwe modellen van Alfa Romeo.Het roemruchte Italiaanse automerk is hard toe aan een nieuwe toekomstvisie, want vorig jaar liepen de verkopen terug tot 74.000 auto’s, het laagste niveau sinds de jaren zestig. Vanaf 2016 komen er in totaal zes nieuwe modellen aan die allemaal achter- of vierwielaandrijving zullen krijgen. Een compacte SUV en een middenklasse sedan zullen worden gebouwd in de Fiat-fabriek in Cassino, een grote sedan en een grotere SUV staan voor Mirafiori op het programma. Verder komen er een grote coupé en een tweezits roadster. De sterkste versies krijgen een V6-motor die is ontwikkeld door Ferrari, maar er wordt ook hoog ingezet op de 1750 turbo-benzinemotor uit de 4C. De dieselmotoren komen van VM Motori, dat ook onderdeel is van het Fiat-concern.

See on m.coevordenhuisaanhuis.nl




via Tumblr http://bit.ly/1ksILzJ

Win olijfolie van Redoro

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Gebruik jij graag olijfolie bij het koken, om je stokbrood in te dippen of als dressing? Doe dan mee aan onze prijsvraag en maak kans op een fles Italiaanse olijfolie van Redoro.Uniek van smaakItalië kent meer dan 350 soorten olijven die uniek zijn, net als de regio waar ze worden geproduceerd. Doorgaans geldt, hoe zuidelijker je komt, hoe intenser de olijfolie.

See on m.sante.nl




via Tumblr http://bit.ly/1iNfRN6

Eerste paparazzifoto's uit jaren 60 tonen 'La Dolce Vita'

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De jaren 60 waren de hoogtijdagen van de Italiaanse cinema. Sterren van het witte doek worden in die tijd voor het eerst gevolgd door fotografen: de term paparazzi is geboren. De foto’s uit die tijd tonen ‘La Dolce Vita’, het zoete leven. Chique bars, exclusieve restaurants, de mooiste auto’s en duurste kleding. De Italiaanse persfotograaf Marcello Geppeti schoot veel beeldmateriaal in die jaren dat nu in Londen tentoongesteld wordt. ‘The Years of La Dolce Vita: The Birth of Celebrity Culture in Focus’ is te zien bij London’s Estorick Collection.

See on ad.nl




via Tumblr http://bit.ly/1nM9nAF

Italië: 25% meer nieuwe aardappelen ondanks crisis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



"We zijn begonnen met het oogsten en verkopen van nieuwe aardappelen uit Syracuse op 26 maart 2014. De consumptie en prijzen zijn lager dan vorig jaar omdat er nog steeds een voorraad aan Franse aardappelen is en de prijzen van producten uit Marokko, Tunesië, Egypte, Cyprus, Israël en Griekenland lager zijn", vertelde Tonino Zito, verkoopmanager voor Soc. Agr. Zito & Co. s.r.l. Het bedrijf werd opgericht in 2007 door zonen Francesco en Simone met het doel het werk van hun vader en grootvader voort te zetten.Het bedrijf heeft 50 hectare aan nieuwe aardappelen, sla (Romaanse en ijsbergsla), venkel en bleekselderij.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1mgkBOp

Sardinië, eiland vol verhalen - Ciao tutti Special #9

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



We zijn verliefd geworden op Sardinië. Dankzij onze geweldige gidsen Nina en Andrea van OpzoeknaarItalië.nl, die ons het beste en mooiste van het eiland hebben laten zien, hebben we Sardegna in ons hart gesloten. Voor altijd, want na de eerste kennismaking zit de liefde meteen diep. We hebben dan ook meteen een hele Ciao tutti Special aan het eiland gewijd!Ook benieuwd naar wat Sardinië te bieden heeft? Geniet van dit voorproefje:

See on us6.campaign-archive1.com




via Tumblr http://bit.ly/PSMpJC