dinsdag 9 oktober 2012

La mamma è sempre la mamma - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



‘Ciao lieverd, schatje, doetje, mijn hart, mijn leven’. Zo sluit een Siciliaanse moeder een telefoongesprek af met haar zoontje. Ze is namelijk een heel weekend van huis en dat is niet niks. We zijn op yogaweekend met een stel vrouwen en boven een bord pasta all’arrabbiata gaat de discussie er, ondanks de rustgevende middag, pittig aan toe. Stel, je zoontje van tien komt thuis en is doodmoe. Hij ligt op bed en vraagt je of jij even z’n broek uit wilt trekken omdat hij toch echt te moe is om dat zelf te doen. Dat mijn Florentijnse vriendin daar vriendelijk voor bedankte kon mijn Siciliaanse vriendin niet begrijpen. ‘Wat ben je toch koud,’ was haar reactie. Nou, kom maar eens in Nederland kijken, dacht ik bij mezelf.


Je hoeft hier maar even rond te lopen en je merkt het meteen; kinderen zijn de baas. Een jongetje klimt over de reling van de eeuwenoude Neptunusfontein naast Palazzo Vecchio en gaat vrolijk muntjes uit de vijver zitten vissen. Een politieman gaat terecht helemaal uit z’n dak en vraagt: ‘Waar is la mamma?’ La mamma kijkt in het ondeugende gezichtje van haar zoon, die zich volledig bewust is van zijn daad, en geeft hem een aai over zijn bol. Ze zegt vervolgens met een glimlach: ‘Niet meer doen hè, gekkie’. Mijn broek zakt daar van af. Soms is de conflictbehandeling echter aan het andere uiterste te vinden en wordt er zonder blikken of blozen een ferme corrigerende tik uitgedeeld als men dat nodig acht. De gulden middenweg hebben ze hier schijnbaar nog niet ontdekt.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33246771854

Oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte heeft nauwe banden met een vooraanstaand lid van de Italiaanse maffia.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte heeft nauwe banden met een vooraanstaand lid van de Italiaanse maffia, zo stelt SP-Kamerlid Ronald van Raak vandaag. De SP-er zegt in het bezit te zijn van vertrouwelijke stukken die dat aantonen.


Volgens Van Raak is het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties al sinds vorig jaar op de hoogte van Schottes connectie met de maffia. De SP-er wil voor donderdag 12.00 uur weten waarom minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies (CDA) niets met deze informatie heeft gedaan. Hij wil dat voorkomen wordt dat Schotte ooit nog minister wordt.


Op 19 oktober vinden op Curaçao verkiezingen plaats, waar Schotte zich momenteel op voorbereidt als lijsttrekker voor zijn partij MFK.


Het Antilliaans Dagblad bericht vandaag over de banden die Schotte zou hebben met Francesco Corallo. Schotte zou deze ‘belangrijke persoon in de Siciliaanse maffia’, die gezocht wordt door Interpol, een belangrijke baan op het eiland hebben aangeboden. Onduidelijk is om welke functie het gaat, schrijft persbureau Novum.




See on nrc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33246376085

Groningen in het teken van Italiaanse invasie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een ware Italiaanse invasie deze week in Groningen. 64 Leerlingen en vier docenten uit het door aardbevingen getroffen Mirandola brengen in het kader van een uitwisselingsproject een bezoek aan het Wessel Gansfortcollege in de stad.


“Deze uitwisseling wordt voor de elfde keer georganiseerd”, vertelt uitwisselingscoördinator Annemarie Holthof van de Groningse school. “Maar dit jaar is het toch een beetje anders dan anders. In mei van dit jaar werd de regio getroffen door twee zware aardbevingen. 26 Mensen kwamen daarbij om het leven, honderden raakten gewond en er werd voor tonnen schade aangericht. Ook de school van de leerlingen uit Mirandola werd verwoest.” Holthof vertelt dat de wederopbouw nog altijd bezig is en dat de scholieren nu les krijgen in noodgebouwen. “Om hen uit de sleur te halen hebben we het uitwisselingsproject een half jaar vervroegd.”


Tot komende donderdag maken de Italianen kennis met Groningen. “Ze gaan onder andere een stadswandeling maken langs allerlei bezienswaardigheden, maar ze trekken ook de provincie in en brengen een bezoek aan Amsterdam”, vertelt één van de leerlingen van het Wessel Gansfort. De Italianen overnachten deze week bij gastgezinnen. “Het is ontzettend leuk en gezellig”, vertelt één van de scholieren. “Ook is het wel een beetje aanpassen want om ‘mijn’ Italiaan wat privacy te geven slaap ik nu bij mijn zusje op de kamer.”


Ook de Italianen zijn onder de indruk. “Het is een erg mooie stad, en de mensen zijn erg aardig hier”, vertelt één van de Italianen in zijn beste Engels. “Ook zijn er weinig verschillen met de manier hoe wij in Italië leven. Alleen zijn de mensen hier onverstaanbaar en eten ze iets minder pizza.” Met het uitwisselingsproject hoopt de school de grenzen van haar leerlingen te verleggen en om het spreken en gebruiken van de Engelse taal te stimuleren.


Luister hier naar uitwisselingscoördinator Annemarie Holthof in gesprek met verslaggever Sebastiaan Scheffer:




See on oogtv.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33246234079

Vakantiehuis in Sicilië appartementen Noto

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy





De Arethusa appartement biedt comfortabel 4 personen, heeft een keuken, 1 slaapkamer met tweepersoonsbed, 1 slaapkamer met twee eenpersoonsbedden, badkamer met douche en een wasserette. E ‘uitgerust en voorzien van alle comfort: volledig ingerichte keuken, airconditioning, TV / SAT, DVD-speler. Het komt compleet met handdoeken, beddengoed en handdoeken. De wasserij is voorzien van een wasmachine, een strijkplank en strijkijzer. Vele andere accessoires zijn beschikbaar voor onze gasten. Extern de woning heeft een ruime veranda, gazon met tuinmeubilair en een eigen parkeerplaats. Beschikbaar van april tot september. Als u uw vakantiehuis boeken, contact op met de eigenaar rechtstreeks


http://www.notovacanzesicilia.it/Vakantiewoningen/appartement-noto-marina-arethusa.htm




See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33245975835

Go Milanese in Milan Boutique Hotels

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Soak up fashion and food with a stay in a Milan boutique hotel. You won’t be disappointed with the accommodation options.


A city of beautiful people wearing snappy clothes, wandering around in bewitching surroundings, Milano is a travel destination with a polished twist in everything it offers. The headquarters of some of the world’s most famous fashion designers are based in Milan, and you can’t fail to notice the influence of fashion in the city – from the shops to real life fashion shows on the sidewalks




See on italialiving.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33245203517

Polpettone (Italiaans Gehaktbrood) - Chef Di Lella • Instagram

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Chef Di Lella’s Italian Polpetone - ready for the oven!


Polpettone (Italiaans Gehaktbrood) - Chef Di Lella • Instagram

See on instagr.am

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33241795130

Italian Grapes: a world to discover

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italy is home to large amount of grape varieties. Sangiovese, Barbera and Montepulciano d’Abruzzo are well-known throughout the world and are the basis for many fantastic wines. Most known where these grapes are grown but what is with Fiano d’Avellino, Vermentino, Aglianico or Corvina? The latter one for example is the basis for all Amarone wines.


Here is an alphabetical list most Italian grape varieties. The most important ones are highlighted.


Albana (white)

Native grape of the Emilia-Romagna. Albana di Romagna DOCG is famous throughout Italy.


Aglianico (red)

Primarily grown in Campania and Basilicata. Aglianico del Vulture DOCG is a stunning wine from Basilicata.


Aleatico (red)

Often found in Puglia and other Southern Italian regions. Many desert wines are made from this grape.


Arneis (white)

This grape has its home in Piedmont. Mostly grown in the hills northwest of Alba. Roero DOC wines made with Arneis are usually dry, full body white wines. Grappa is also manufactured from Arneis grapes.


Click for more




See on vinibuoni.wordpress.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33240579531

Il Castello di Roccacolonnalta - La rinascita di un Monumento

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Nel 2002 due Architetti acquistano quello che resta del Castello di Roccacolonnalta, situato nel Comune di San Ginesio e nel 2005, iniziano i restauri murari. Dopo aver bloccato il degrado delle murature perimetrali, nell’estate del 2007inizia la ripulitura interna con l’assistenza del professor Pio Pistilli, dell’Università “La Sapienza di Roma”, insieme ad alcuni dei suoi studenti di Storia dell’Arte Medievale.

Si spera che questi primi lavori diventino lo stimolo per una serie di futuri studi, pubblicazioni e restauri, su un edificio molto particolare. Per chi volesse saperne di più:


Il Restauro: www La Storia: www Le Foto: www

See on roccacolonnalta.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33229570120

Italian shipyard Cantiere delle Marche launched the second Darwin Class 86’

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italian shipyard Cantiere delle Marche launched the second Darwin Class 86’, a 26-metre Explorer vessel in steel and alluminiumand designed by Sergio Cutolo of Hydro Tec this past summer. Percheron was presented in september at Festival de la Plaisance in Cannes and will now go on to debut in the US, at the boat shows in Fort Lauderdale, Miami and Palm Beach.


Percheron was built to cross the Atlantic Ocean and reach the Caribbean and Florida, and from there on set course for South America, until the Argentinian coasts.


From there, the yacht will cross the Panama Canal and reach Galapagos Islands. This recent video taken on board, shows she is up to that challenge!




See on superyachttimes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33228517088

Mushroom Hunting in the Hills of Le Marche + 3 Fall Funghi Recipes

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

A favorite fall pastime in Le Marche is mushroom hunting! It’ a peaceful way to explore the woods and forest floor while foraging for dinner! This years conditions have been ideal for funghi and we have brought home kilos of porcini, russola, biette and even huge portabello mushrooms! Our resident expert on everything, Dott. Gaggi leads the way, off the trail, passing over the toxic breeds and directing us to exactly where the delicious edibles can be found. After a long walk in the woods, we return for an aperitivo and reinspect our baskets of booty! So, what to do with these fragrent plump mushrooms? Eat them!




Favorite Fall Mushroom Recipes:


Tagliatelle con Porcini - Fresh Pasta with Wild Mushrooms Risotto with Porcini or Wild Mushrooms Lasagna in Bianco with Porcini, Sausage & Truffles

See on latavolamarche.blogspot.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33226927900

Fried Porcini Mushrooms - Academia Barilla

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



A delicious and simple way to enjoy the goodness of fresh porcini mushrooms!



Food History


In the area surrounding Borgotaro and in the Appenine Mountains outside of Parma, people have been eating Boletus edulis, Latin for mushroom, for centuries. In a document written by Alberto Cassio Clement (1669-1760), the author describes: “… the land of these mountains gives birth… in autumn to odorless mushrooms… [that] are advantageous for women , who collect and sell them, seasoned with salt, to be exported to other countries.”



Today the harvest and sale of Porcini mushrooms is regulated by the Consortium of Porcini Mushrooms of Borgotaro, where mushroom lovers can pay a visit to the “Road of Porcini Mushrooms,” a path leading to the discovery of the best local food products.



Porcinis are preserved in various ways – dried, in oil, or frozen – and can be used in many recipes, from appetizers to main courses. Famous chefs have attempted to use the porcinis throughout the meal, creating interesting new comminations and flavors.

Some of the best ways to serve them are conserved in olive oil, grilled, served raw in thin slices with shaved Parmesan cheese, as a sauce for tagliatelle or on top of potato gnocchi.






See on academiabarilla.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33226825102

Jovanotti, Italian Rapper, Brings His Act to New York

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



When Jovanotti, a pioneering Italian rapper, was starting out in the 1980s, he and his producers tried to emulate the sound of the Beastie Boys and Run-DMC as produced by Rick Rubin. They had all the right equipment, like the Roland 808 drum machine, but no matter what they did, they could not get their tracks to sound as powerful.


“We tried to do exactly the same thing, but we couldn’t make it sound so rude,” Jovanotti recalled recently. “If you listen to my records of the same time as ‘Walk This Way,’ they sound small, while if I play ‘Walk This Way,’ it still sounds huge.”


Eventually he came to a realization about music and geography. “It’s not just Rick Rubin,” he said. “It’s the place.”


That place is New York City, sacred ground for any hip-hop fan and an especially mythical site for an artist who learned the craft from afar. After Jovanotti — a tall, shaggy-bearded Roman whose real name is Lorenzo Cherubini — released his first single in 1987, he went on to sell millions of records and join the fraternity of the famously mononymous (Bono, Pavarotti). He vies with a motorcycle racer, Valentino Rossi, for the title of Italy’s most-followed Twitter user.




See on nytimes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33226547873

Italiaans ex-international Francesco Totti: "Ik wil nu alleen maar voetballen"

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaans ex-international Francesco Totti werd vorige maand 36 jaar. Het icoon van AS Roma wil voorlopig echter nog even blijven voetballen.


Totti speelt zijn gehele loopbaan al bij de Giallorossi. Sinds 1992 speelde hij meer dan vijfhonderd wedstrijden voor de club en is all-time topscorer van AS Roma. In 2009 tekende Il Gladiatore een 5-jarig contract wat hem tot 2014 aan de club uit Rome verbond. Met de laatste jaren van zijn loopbaan voor zich wil de Italiaan voorlopig alleen maar denken aan voetbal en niet aan de toekomst. “Voor mij draait het alleen om voetbal”, aldus Totti aan diverse Italiaanse media. “Ik denk alleen maar aan de volgende wedstrijd. Het is nog te vroeg om over mijn pensioen na te denken.”


Over zijn bijnaam in Rome, Il Gladiatore, weet Francesco Totti niet veel te zeggen. “Het klopt dat de mensen in Rome me zo noemen maar ik denk niet dat onze moed op het veld te vergelijken is met de moed die gladiatoren in het verleden moesten tonen. Dat was namelijk van een ander kaliber en onder andere omstandigheden”, lacht Totti.




See on belgiumsoccer.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33224069446

Duidelijk nog nooit een Ferrari F430 gezien

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Ferrari F430 is een instapmodel van de Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari en was leverbaar tot media 2009. Mag dan wel een instapmodel zijn, als je deze auto als tweedehandsje wil scoren moet je nog een goede 120.000 Euro meenemen. En instapmodel betekent ook dat de auto niet zo exclusief is. Toch aan de reactie te horen van deze persoon in Santa Cruz op het eiland Tenerife is de auto daar wel enorm exlusief.




See on vkmag.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33223992761

Ziti Zitoni: polpettone di Maria Teresa

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



www.zitizitoni.nl, dé plek voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.


Gehaktbrood is een allemansvriend, je kan er iedere (vlees)eter blij mee maken. Dit vleesgerecht is perfect als je voor een grote groep mensen moet koken. Serveer het warm als vleeshoofdgerecht of eet het koud, tijdens lunch, picknick of buffet. Gehaktbrood maken is heel gemakkelijk en succes gegarandeerd. Er zijn vele manieren om gehaktbrood te maken. Dit recept is een van mijn favorieten en komt uit het kookboek ‘Herfst in Piemonte’ van Manuale Darling-Gansser. Zelf voeg ik nog paneermeel toe aan het gehakt en gebruik ik – gewoonweg omdat het makkelijker te verkrijgen is – rundergehakt in plaats van kalfsgehakt. Heerlijk naast geroosterde aardappels met porcini. Buon appetito!




See on zitizitoni.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33223451927

Calzone al forno pomodoro e mozzarella - Le Ricette di Tina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Calzone al forno pomodoro e mozzarella.


Buon Mercoledì a tutti!Oggi calzone al forno pomodoro e mozzarella hihihihihi il mio pranzo di ieri!marò come mi piacciono!!Fosse per me mangerei sempre pizze,focacce,calzoni e pane!Devo trattenermi altrimenti ingrasso solo in un punto ahahahahaha,però non c’è niente di più buono!passiamo alla ricetta venite con me




See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33222748857

Uw koffie specialist: Rocket Espresso Cellini Plus V2 | Espressomachines | goodthingsfromitaly

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Cellini Plus V2 is een superieure espressomachine, vervaardigd met professionele onderdelen zetgroep, pressostaat, stoompijp, waterkraan enz.


Showmodellen zijn te bezichtigen in de winkel van Casa Di Bella in Den Haag


http://www.casadibella.nl/




See on goodthingsfromitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33218713134

Stefano Grondona - Internationaal Gitaar Festival Zwolle

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Internationaal Gitaar Festival Zwolle, het festival voor professionele gitaristen, amateurs en gitaarliefhebbers.


Stefano Grondona

Concert, gewijd aan de toegankelijke, maar zeer verfijnde Catalaanse volksmuziek -met altijd een vleugje melancholie-, in handen van een grootmeester.




Cata­lonië is niet alleen een eigenwijs stukje Spanje, het heeft in de loop der jaren een aantal vooraanstaande kunstenaars voortgebracht als Picasso, Miró en Gaudi. Bovendien kan met recht gesteld worden dat in Catalonië de wieg heeft gestaan van de klassieke gitaar zoals we die nu kennen. Stefano Grondona is dé grootmeester en specialist op het gebied van de Catalaanse muziek uit de periode van 1870-1930. Vrijwel zijn gehele werk kan worden opgevat als een hommage aan de historische figuur Miguel Llobet.




Dit concert vindt plaats in de Statenzaal van de Bibliotheek aan de Diezerstraat 80




See on guitarfestivalzwolle.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33218448097

Nieuwe geur Salvatore Ferragamo: Signorina | Fashion

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaanse stijl en vrouwelijke elegantie in een flesje; zo zouden we de nieuwe geur van Salvatore Ferragamo het best kunnen omschrijven. Met Signorinabrengt het Italiaanse label een geraffineerd, lichtelijk brutaal en fris geurend parfum op de markt.


Voor de jonge vrouw (vertaald: signorina) met een tijdloze moderniteit, creativiteit en een “vleugje brutaliteit”. Bij Fashion.blog vinden ‘m in ieder geval heerlijk licht en fris; een absolute aanrader!


In New York werd de geur dit voorjaar al feestelijk gelanceerd. Vanaf nu is Signorina Nederland exclusief te koop bij Douglas Parfumerie.




See on fashion.blog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33218029513

Auto Italia Houten 2012 zeer geslaagd — Alfaspeed - Alfa Giulia en 105-serie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Voor het eerst stonden we met Alfaspeed op een evenement. Auto Italia Houten om precies te zijn en we weten nu al dat dit voor herhaling vatbaar is. De stem is volledig weg door de leuke gesprekken met bezoekers van Alfaspeed, forummers, 105-eigenaren die de website nog niet kenden en uiteraard de specialisten. We weten het nu al: volgend jaar pakken we flink uit!




Het evenement zelf was de meest geslaagde editie van de laatste jaren als je het ons vraagt. Eindelijk was er weer eens een beetje mazzel qua weer en dat resulteerde in veel leuke auto’s op het buiten terrein en ook een gezellige drukte op vooral de zondag. Mooie auto’s, leuke mensen en veel te veel borrelnootjes (bedankt iedereen die heeft geholpen met het op maken) hebben een zeer positieve indruk achtergelaten.




See on alfaspeed.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33217944277

Kredietcrisis in Italië verdiept zich

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME - Italiaanse banken staken hun geld in augustus in staatsobligaties in plaats van het uit te lenen aan het bedrijfsleven.

Dat blijkt uit cijfers die de Italiaanse centrale bank maandag naar buiten bracht.


De kredietverstrekking aan bedrijven buiten de financiële sector daalde met 1,9 procent. Het was de vierde maandelijkse daling op rij en de scherpste afname sinds mei.


Gezien de voorspelling dat de Italiaanse economie dit jaar en volgend jaar in recessie zal zijn, durven banken het niet aan om geld uit te lenen aan bedrijven. Gevreesd wordt dat die kredieten niet worden afgelost.


Slechte leningen


Het aantal slechte leningen in Italië neemt ook waarneembaar toe, aldus de centrale bank. In augustus was sprake van een toename op jaarbasis met 15,6 procent. In juli steeg het aantal slechte leningen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder met 15,4 procent.


De verslechtering van de kredietkwaliteit wordt een steeds grotere zorg voor investeerders, aldus marktkenners. Zij constateren echter wel dat Italianen spaargeld niet wegsluizen naar andere landen, zoals in Griekenland en in mindere mate Spanje gebeurde.


De banken hadden in totaal voor 316,4 miljard euro aan Italiaanse staatsobligaties in portefeuille, 1 miljard euro minder dan in juli. In augustus 2011 was dat 212 miljard euro.




See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33216313169