vrijdag 28 juni 2013

Visconti moet Italiaans kampioenschap laten schieten - Wielerflits

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsGiovanni Visconti staat dit weekend niet aan de start van het Italiaans kampioenschap op de weg. De renner van Team Movistar heeft momenteel nog te veel last van de verwondingen die hij opliep bij een een tweetal valpartijen in de Ronde van Zwitserland.


Visconti gaf in de vijfde etappe op nadat hij diverse kneuzingen had opgelopen. De 30-jarige Italiaan werd al drie maal nationaal kampioen, waarvan de laatste keer in 2011.
See on wielerflits.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54118322152

Gratis krant voor Nederlanders aan het Gardameer

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaGratis krant voor Nederlanders aan het Gardameer


Voor degene die dit jaar naar het Gardameer op vakantie gaan is er een krant verkrijgbaar voor Nederlanders aan het Gardameer en Verona. Deze krant is gratis verkrijgbaar.


De kranten zijn op alle campings en VVV kantoren rond het gehele Gardameer en Verona te vinden. En grote hotels, restaurants etc.

Er zijn 75.000 kranten uitgegeven. In deze krant kunt u van alles vinden over wat te doen in en rondom Gardameer en Verona.


Gardameerkrant Lente/zomer 2013. In deze editie kunt u onder andere informatie vinden over:

Good Things From Italy’s insight:


Zoek uw Italiaanse vakantiebestemming. Boek uw reis naar Italië. Koop uw Italiaanse kleding, schoenen, accessoires, koffie, delicatessen e.d.


http://www.italielinks.nl/te-koop-te-huur


See on italienu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54113533727

Arena di Verona viert 100 jaar opera

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVerona is een stad waar je verliefd op kan worden. Ook voor mij is het is het steeds weer een geweldige ervaring om in Verona te zijn.


Als je in Verona aan komt met de auto en je rijdt langs de Adige geeft dat een heel apart gevoel.
De Adige een vrij brede rivier die dwars door Verona stroomt. Als je over de Ponte Scaligero dan kun je naar het centrum lopen. Het water stroomt krachtig tegen de pijlers van de brug. Een indrukwekkend schouwspel.


Maar je kan ook via de grote stadspoort binnenkomen, die zo kenmerkend is voor Verona “De portoni della Bra”. Hieronder doorgelopen kom je uit op het Piazza Bra. Aan de linkerkant van het Piazza zie je talrijke restaurants met enorme terrassen waar iedereen heerlijk kan genieten van de streek producten of van de heerlijke Italiaanse wijn. Aan de rechterzijde zie je het park te midden van de Piazza.
See on italienu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54113323317

Zomerse Livemuziek voor de juiste Italiaanse Sfeer tijdens uw...

Zomerse Livemuziek voor de juiste Italiaanse Sfeer tijdens uw feest. Neem contact op voor de vele mogelijkheden via info@italianentertainment.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54102995961

Het liefdesverhaal van Federico Fellini en Giulietta Masina in Rome | Rome-Nu.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRegisseur Federico Fellini en zijn muze Giulietta Masina spelen een grote rol in filmstad Cinecitta in Rome.


Er is een plek in Rome waar je binnen tien minuten van New York naar Londen loopt, linksaf slaat naar Parijs, even doorloopt en een straatje rechts neemt naar het Romeinse rijk, en als je daar het plein schuin oversteekt in Fez bent aanbeland. Deze plek heet Cinecittà en heb je al tig keer voorbij zien komen op het witte doek.
See on rome-nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54100063401

Gioco del Ponte - granditalia.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPisa was ooit een van de machtigste republieken van Italië, iets wat je nog steeds voelt aan de trots en strijdlust van haar bewoners. Elke laatste zaterdag van juni meten de Pisanen traditioneel elkaars krachten tijdens de Gioco del Ponte.


Het gevecht om de brug

Pisa was ooit een van de machtigste republieken van Italië, iets wat je nog steeds voelt aan de trots en strijdlust van haar bewoners. Elke laatste zaterdag van juni meten de Pisanen traditioneel elkaars krachten tijdens de Gioco del Ponte.
Gezonde rivaliteit

Het centrum van Pisa wordt in tweeën gedeeld door de Arno. En naar goed Italiaans gebruik heerst er een gezonde rivaliteit tussen beide stadsdelen. De wijken ten noorden van de rivier, de Tramontana, nemen het tijdens de Gioco del Ponte op tegen de Mezzogiorno, die ten zuiden van de Arno wonen.
See on granditalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54099942480

De Italiaanse Bruiloft - Volledig verzorgde bruiloft vakanties in Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Italiaanse Bruiloft organiseert bruiloften in Italie. Wij zijn gespecialiseerd in de organisatie van bruiloften in Toscane, maar ook in andere Italiaanse streken zijn wij actief, bijvoorbeeld in Umbrië en in de omgeving van Venetië.
See on deitaliaansebruiloft.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54095783255

Voorbeschouwing: Italiaanse Giro Rosa - voorheen Giro Donne

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Giro Rosa, voorheen Giro Donne genoemd, staat voor de deur. Komende zondag 30 juni start de acht dagen durende etappekoers door Italië met een rit over bijna 120 kilometer van Giovinazzo naar Margherita di Savoia. Direct een verraderlijke rit, want het peloton raast langs de kustlijn van Italië, nabij de ‘hak van de laars’. Een mooie inleiding dus voor acht dagen strijd om etappezeges en natuurlijk de roze trui voor de eindwinnaar van de Giro Rosa. En in die strijd hoopt ook Anna zich te kunnen mengen. Een voorbeschouwing aan de hand van enkele vragen.


Dit is al de vierde keer dat je aan de start staat. Leg eens uit waarom die wedstrijd dé etappekoers is bij de vrouwen?
"De Giro Rosa is op dit moment de langste etappekoers bij de vrouwen. Niet alleen het aantal dagen koers, dit jaar acht, maar ook de afstanden in de ritten zijn flink. Dat maakt deze wedstrijd tot de zwaarste etappekoers. Daarnaast staat de Giro bekend om zijn variatie in de parcoursen. Prachtige bergetappes, mooie start- en finish plaatsen en een fantastische sfeer met veel publiek. Ook wordt er dagelijks een samenvatting van de etappes uitgezonden op televisie."
See on annavanderbreggen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54093340019

Il Mercatino, Italiaanse Levensmiddelen en Lekkernijen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

De oorsprong van deze webshop ligt in Montenero di Bisaccia. Dit kleine bergdorpje, vlak aan de Adriatische kust, ligt tussen de plaatsen Pescara en Termoli in de nog steeds vrij onbekende provincie Molise. Al vele jaren genieten we van de levensmiddelen en lekkernijen die hier vandaar komen. Vaak werden we aangesproken over deze Italiaanse producten. Men wilde weten waar we die gekocht hadden. Altijd was het antwoord: Italië. Die positieve opmerkingen hebben er toe geleid om van start te gaan met Il Mercatino.


Molise karakteriseert zich door glooiende landschappen met fruitbomen, olijf- en zonnebloemvelden, wijngaarden en historische dorpjes en stadjes. Ze vertoond veel gelijkenis met de Abruzzo. De traditionele ambachten staan in beide provincies nog steeds hoog in het vaandel. Tot op de dag van vandaag wordt hier een grote verscheidenheid aan producten met veel zorg gemaakt. Eerlijke regionale producten zoals worsten en vleeswaren, pasta’s, tomatensauzen, wijnen, olijven, kazen en sottolio’s.


Naast de slowfood ambachtproducten, biedt de webwinkel ook een keur aan makkelijke en kantklare kookproducten en heerlijke zoetigheden als zachte nougat.
See on ilmercatino.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54092065257

Citytrip: 3, 4 of 6 dagen Milaan inclusief verblijf in Hotel Ritter, retourvlucht en dagelijks ontbijt.

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyCitytrip: 3, 4 of 6 dagen Milaan inclusief verblijf in Hotel Ritter, retourvlucht en dagelijks ontbijt.


HighlightsVerblijf in gunstig gelegen hotelBezoek de modehoofdstad bij uitstekTal van designers noemen de stad hun thuisbasisShop in de vele exclusieve winkels die de stad rijk isTal van musea en imposante architectuurNeem een kijkje in het wereldberoemde operagebouw La ScalaGeniet van de Italiaanse keuken

See on groupon.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54087070574

1, 2 of 3 nachten Rome

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalySupercentraal in Rome:1, 2 of 3 overnachtingen bij Hotel Marco Polo incl. dagelijks ontbijt en fles wijn
See on groupon.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54086211707

LE SPIAGGE PIU' BELLE D'ITALIA!

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Alcune delle spiagge più belle dell’Italia.
Good Things From Italy’s insight:


Zoek uw Italiaanse vakantiebestemming. Boek uw reis naar Italië.


http://www.italielinks.nl/te-koop-te-huur


See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54078322597

Italie2go.nl is een portaal gericht op italie en de cultuur.

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyItalie2go.nl is een portaal gericht op italie en de cultuur. U kunt hier een breed aanbod aan accommodaties vinden als huizen, camperplaatsen, bed en breakfasts, agritoerisme, bungalows/chalets, tweekamers, rustiek, hotels, stacaravans, villa’s.

Good Things From Italy’s insight:


Zoek uw Italiaanse vakantiebestemming. Boek uw reis naar Italië.


http://www.italielinks.nl/te-koop-te-huur


See on italie2go.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54077845624

Riding your Bicycle to Puglia

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyA popular destination for bikers is the country of Italy. The land is filled with routes that pass through many historical places that are indeed a feast to the watchful eyes of every cyclist. The most common region of choice is Tuscany. However, one particular region is getting more attention among bikers. This is the region of Puglia.
Puglia cycling tours are rising in number as the former unpopular region is now being considered as the next Tuscany. The route of the tour let cyclists pass through ancient roads that dates back to the days of the Roman Empire. The tour is usually 5 to 7 days long. To give you an overview of what to expect in such a week-long bike tour here are the summary details of each day.
See on fietsenpagina.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54077510212

Salento, quant'è bello

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSalento, in het zuiden van Puglia in de omgeving van Lecce, is een regio met een adembenemende kustlijn met smaragdgroen helder water en witte rotswanden. Een waar paradijs.

De omgeving is hier rijk aan cultuur. Je vindt hier veel Moorse elementen en in het achterland Griekse invloeden wat o.a. terug is te vinden in de streektaal Griko.In sommige dorpjes spreekt de oudere bevolking nog Grieks (!). De kustlijn bestaat uit o.a. mooie witte zandstranden met ondiep water zoals bij Alimimi terwijl een stukje verder bij Torre Sant’Andrea stijle kalkstenen rotswanden uit zee oprijzen. Druk bezocht is het strand bij Porto Muggio tussen Castro en Santa Cesarea Terme.Lees verder: http://www.italie2go.nl/rubriek/Salento,_quant%27%C3%A8_bello-64/

See on italie2go.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/54077200024