zaterdag 15 april 2017

De schimmige zakendeals van Donald Trump met de maffia - NieuweRevu.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Onlangs kwam de Nederlandse vertaling uit van The Making of Donald Trump. Een opvallend groot deel gaat over Trumps banden met de maffia en de advocaat die hem met de georganiseerde misdaad in contact bracht. ‘De maffiaconnecties van Trump zijn buitengewoon wijdverbreid. Zijn leven is verstrengeld met de onderwereld.’

via Tumblr http://bit.ly/2phUy00

Maffia grijpt kans

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De drugsmaffia dreigt onze overheid en economie te infiltreren. Nederland moet alle zeilen bijzetten om geen maffiastaat te worden.Dat zegt de criminoloog Cyrille Fijnaut naar aanleiding van een nieuw rapport van Europol, dat Nederland weer duidelijk neerzet als koploper in Europa op het gebied van de productie van drugs en als doorvoerland. Ook politici reageren verontrust.

via Tumblr http://bit.ly/2ohkYKY

Two reasons why Italians are turning sour on the euro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

The euro zone’s greatest existential threat may no longer center on small, peripheral countries such as Greece and Portugal dragging it down, but instead on the prospect that its third largest economy, Italy, could abandon ship.Two recent economic reports show what the euro has meant to Italians and why polls suggest they are no longer keen. One suggests they are poorer as a result of being part of the currency bloc, the other that they are falling further behind their counterparts in main trading partner Germany.

via Tumblr http://bit.ly/2phZSk7

Alles wat ook de Italianen zich in een osteria wensen

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Op de denkbeeldige lijst van mooiste restaurants van Rotterdam moet Vicini een plaatsje bovenaan worden toebedacht. Het is een grote, betonnen doos waarin met veel gevoel voor smaak en een tamelijk ingetogen styling een maximum aan sfeer is gecreëerd. Eleganter vind je het elders in de stad niet een-twee-drie, terwijl het tegelijk ook onmiskenbaar zo’n zaak is waar je met je hele lawaaierige familie kunt binnenvallen en de tafel een kwartiertje later vol staat met flessen wijn, water, brood en pizza’s.

via Tumblr http://bit.ly/2ohaPOg

New Chinese owners of Italy's AC Milan football club to invest in stadium - Business News | The Star Online

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

MILAN: The new Chinese owners of Italian football club AC Milan plan to invest in a stadium and could eventually list the team on a stock market to help revive its fortunes, AC Milan’s chief executive-designate said on Friday.

via Tumblr http://bit.ly/2oKdxQd

Kickboksster Jorina Baars wint van Italiaanse opponente

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

BUDAPEST Jorina Baars heeft haar Italiaanse opponente Irene Martens verslagen. In Budapest won de Helderse kickboksster haar eerste duel voor de vechtsportorganisatie Bellator.

via Tumblr http://bit.ly/2oByAEf

Veel meer Nederlanders naar Spanje en Italië in meivakantie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Het is bijna meivakantie en heel wat Nederlanders gaan dan lekker even weg. Vooral Spanje is in trek. Het aantal boekingen stijgt met maar liefst 70 procent in vergelijking met vorig jaar.Dat blijkt uit cijfers van Vliegtickets.nl. Nederlanders boeken niet alleen meer naar Spanje, maar ook naar andere Europese landen zoals Italië (+31 procent), Groot-Brittannië (+23 procent) en Portugal (+21 procent). Spanje is ook in absolute aantallen de populairste bestemming.

via Tumblr http://bit.ly/2plHzYC

#Melanzane #ripieni #fritti #parmigiano @gustodilella...#Melanzane #ripieni #fritti #parmigiano @gustodilella @italianfoodtruc #gustoso http://bit.ly/1hCKN4y #streetfood #foodtruck #cibodistrada (bij Cinque P e Piu - The REAL Italian Authentic Takeaway)via Tumblr http://bit.ly/2odLc1A

Marchionne verwacht binnen een jaar belangrijk partnerschap | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Vandaag was Sergio Marchionne in Amsterdam voor de jaarlijkse vergadering voor aandeelhouders van FCA. Daar werd teruggeblikt op een uitmuntend 2016 met een nettowinst van 1,8 miljard euro en een schuldenlast die met 500 miljoen is afgenomen. Het eerste kwartaal van 2017 is echter nog niet om over naar huis te schrijven, wat vooral met de terugloop op de Amerikaanse markt te maken heeft. De zakelijke markt is in mineur en de nog redelijk verse Chrysler 200 is niet langer in productie. Beide hebben hun uitwerking op FCA’s eerste cijfers voor dit jaar. Volgens Marchionne mag dit echter geen probleem zijn op weg naar de gestelde financiële doelen voor eind 2017.

via Tumblr http://bit.ly/2oxgCkv