maandag 20 mei 2013

De Passione per l'Italia van Annelies - italieabc.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaBijna drie jaar geleden ben ik vanuit Noord-Italië (merengebied) terugverhuisd naar Nederland (regio Amersfoort). Vanwege het werk van mijn man hebben wij in Varese (provincie Lombardije) gewoond. Een prachtige omgeving om van al het goede van Italië (natuur, klimaat, eet- en drinkcultuur) te genieten. Bij de vele ontdekkingstochten in deze regio is vooral mijn passie voor het smaakvolle eten en drinken en het gevoel voor gastvrijheid van de Italiaanse horeca ontstaan.


Wat mij ook altijd positief geraakt heeft, is de manier waarop Italianen “quality time” met elkaar doorbrengen en ook hierbij speelt gezamenlijk eten en drinken een belangrijke rol. Mooi voorbeeld hiervan is de zondagse “pranzo” of het afsluiten van de dag/week met “fare un aperitivo”.
See on italieabc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50922289402

#Italiaanse #Kookworkshops en #Demonstraties tijdens uw...

#Italiaanse #Kookworkshops en #Demonstraties tijdens uw #evenement of in uw #showroom en #winkel #omgeving. Maar ook tijdens #winkelcentrum #activiteiten of zelfs bij u #thuis. Neem contact op voor de mogelijkheden. www.italianentertainment.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50911254673

Pizzette salsiccia e friarielli

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenMia sorella mi ha portato dei piccoli ricettari della coca cola in cui c’erano riportate alcune ricette veloci proposte da Simone Rugiati, la sua versione delle classiche pizzette salsicce e friarielli mi ha incuriosita così mi sono messa all’opera.See on misya.info

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50909455975

Een kleurensensatie in Bolsena » ITALIAANSE SFEER, la bellezza dell'Italia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet traditionele Flower Festival wordt ieder jaar zestig dagen na Pasen (dit jaar op 2 juni) gehouden in Bolsena ter gelegenheid van het feest van Corpus Christi. Het is een gebeurtenis die Bolsena beroemd heeft gemaakt.
Een kleurrijk geheel, kleuren in alle composities… Rood, geel, groen en zelfs de zeldzame kostbare schoonheid van de blauwe korenbloem… Dat is waar al 200 jaar het bloemenfeest van Corpus Christi voor staat. Het wordt gedaan om het geloof levend te houden en met de uiterlijke dynamiek van de jubelstemming.


De ontwerpen vertegenwoordigen verschillende scènes, het kunnen symbolen zijn, geometrische vormend en beelden of afbeeldingen van beroemde schilderijen. De technische implementatie is het ontwerp op papier of direct op de straat, om daarna bedekt te worden met een mengsel van gekleurd zaagsel, met turf of koffiedik, opgevuld met de blaadjes van de bloemen. Regelmatig worden de bloemblaadjes besproeid met water om ze vochtig te houden.


See on italiaansesfeer.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50904762128

Grote zorgen om Napels: een reusachtige magmakamer die aan het opzwellen is!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVerontrustend nieuws uit Napels. Onder een buitenwijk van de miljoenenstad ligt een reusachtige magmakamer die aan het opzwellen is, zo meldt het Osservatorio Vesuviano in Napels. Dat kan duiden op een opbouwende druk die een weg naar buiten zoekt. De Italiaanse autoriteiten hebben het waarschuwingssignaal voor Napels daarom naar boven bijgesteld naar ‘waakzaamheid’.


De Flegreïsche Velden zijn eigenlijk een supervulkaan van gigantische omvang. Onder het relatief rustige oppervlakte zit een enorme magmakamer die zich gedeeltelijk onder Napels uitstrekt. Het slechte nieuws is dat de bodem van de velden sinds enige tijd constant op en neer gaat, een teken dat de kamer vol en weer leeg stroomt. De laatste tijd vinden geologen bovendien veel forsteriet aan de oppervlakte, een mineraal dat ontsnapt als er veel gas ontsnapt. Vaak is dat een teken dat een vulkaan actief gaat worden.


De geologen hebben recent een 200 meter lange boorkop in de vulkaan gestoken. Die heeft gemeten dat de vloeibare magma een zuurgraad heeft bereikt die een explosieve uitbarsting mogelijk maakt. Dezelfde zure magma is in het binnenste van de Vesuvius gevonden, een teken dat de magmakamer wellicht met deze vulkaan in verbinding staat. Dat zou betekenen dat hij onder heel Napels doorloopt.


De geologen durven niet te voorspellen of en wanneer de Flegreïsche Velden uitbarsten. Wel weten ze dat een uitbarsting duizenden doden zal kosten. Zo’n 34.000 jaar geleden was er een massale uitbarsting die het klimaat op aarde decennia heeft beïnvloed. Zoiets zou nu weer kunnen gebeuren, maar dan in een van de dichtst bewoonde gebieden van zuid Europa.
See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50900178686

Cestini di parmigiano con mousse al prosciutto cotto | H2olio

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHo organizzato una cena con amici per fargli testare ciò che ho appreso durante il corso, che si è concluso con esame brillante e consegna attestato, e così ho deciso di fare qualcosa di facile, non troppo elaborato ma particolarmente scenico! I cestini possono essere usati nei più svariati modi, sia come piattini per finger, che come ciotoline per riso, insalata, o da accompagnamento. Andiamo a vedere gli ingredienti!
See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50898961618

Italiaans levert Zucchero fluitconcert op

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreZucchero bedankte zijn Nederlandse publiek zaterdagavond meermaals in het Italiaans. Dat had de 57-jarige zanger, die in de Amsterdamse Ziggo Dome optrad, beter niet kunnen doen. Sommige concertbezoekers begonnen Zucchero uit te fluiten.
Zucchero deed Nederland aan in het kader van zijn La Sesión Cibana-tournee. De Cubaanse invloeden waren duidelijk te merken, zo prijkten op het podium een typisch Cubaanse auto en een krokodillenkop. Zucchero’s achtergrondzangeressen werden in carnavaloutfits gehesen. Ook Zucchero paste zijn kleding aan, in plaats van een hoed droeg hij een legergroen petje.
Hoewel Zucchero’s Italiaanse hits luidkeels werden meegezongen, bleek het dankwoord moeilijker te volgen. Ondanks de fluitconcertjes genoot Zucchero van zijn bezoek aan Nederland. “Bedankt voor deze mooie avond”, verkondigde de zanger, in het Engels, tijdens de toegift. “Het is altijd een plezier om te spelen in Amsterdam, eerlijk waar!”
See on rtl.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50897913654

Is Italiaanse wijn moeilijk?

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAls je Italiaanse wijnen beter wilt leren kennen door ze constant te vergelijken met druiven en streken die je reeds kent, dan ben je helaas verkeerd bezig. Italiaanse wijnen zijn niet te vergelijken, tenzij je kiest voor wijnen van internationale Italiaanse wijnendruivensoorten (Chardonnay, Sauvignon, Merlot, Syrah). En dan nog …., Italianen weten de wijnen altijd een zekere schwung te geven, waardoor ze anders smaken dan anderen. Pas wanneer je al je zintuigen benut en je geest de vrije loop laat, pas dan geniet je van Italiaanse wijnen zoals het hoort. Moeilijke wijnen veranderen dan in weelderig, complex, breed en diepgaand. Een heel nieuwe wereld van aroma’s en smaken gaat er voor je open.
See on italiaansculinair.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50893917015

Tent of stacaravan op Selectcamp camping Vela Blu in Adriatische kust

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyBoek nu een stacaravan, bungalowtent of lodgetent op Selectcamp camping Vela Blu in Adriatische kust, Italië op Vacanceselect.nl!


Direct aan zee en zandstrand gelegen


Gezellige familiecamping


Leuk zwembad voor veel waterplezier


Professioneel animatieteam


Uitstapjes: Venetië en Lido di Jesolo
See on vacanceselect.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50893805248

Venice: wartime haven on the Grand Canal - Telegraph

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAnnabel Freyberg traces the footsteps of her grandfather, who liberated Venice from the Germans in 1945.


The Kiwis were heading for the Danieli Hotel. Freyberg, whose soldiers had endured a long, tough fight at Monte Cassino followed by a gruelling march up the length of Italy, was determined to secure the very best haven for them
See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50893574124