maandag 4 maart 2013

Chef Concetta (bij Italian Entertainment And More - Italian...





Chef Concetta (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44548283854

Zelfgemaakte ricotta - Sienapon.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Zelfgemaakte ricotta is een traktatie van heb ik jou daar. Op vers brood (of juist een crostini), besprenkelen met olijfolie en wat zeezout.. Omnomnom. Als ik mijn ogen dicht doe dan zweven mijn gedachten terug naar… Griekenland. Hoe dan?!


Ik kan het uitleggen. Toen ik 22 was werkte ik 8 maanden voor een Italiaanse reisorganisatie. Op Rhodos. Vanaf 1912 bezetten de Italianen de Griekse Dodekanesos eilanden, waar Rhodos onder valt. In de tweede wereldoorlog namen de Duitsers het gezag van de Italianen tot het einde van de oorlog over. Daarna was het aan de Engelsen om Rhodos te besturen, tot het in 1948 bij het Griekse koninkrijk gevoegd werd. Dat Rhodos heeft dus nogal een gemixte geschiedenis met sterke Italiaans roots. En de Italianen hebben nog steeds het gevoel dat ze er de baas zijn.




See on sienapon.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44547753789

Polpette dal Chef Di Lella





Polpette dal Chef Di Lella




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44543710555

Bersani komt met achtpuntenplan voor regering

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De centrumlinkse premierkandidaat Pier Luigi Bersani, die op zoek is naar een meerderheid in de Italiaanse Senaat, komt met een achtpuntenplan waar de andere partijen zich achter kunnen scharen. Daartoe behoort onder meer de strijd tegen de maffia en de aanpak van urgente sociale en economische problemen.




Dit hebben Italiaanse media maandag gemeld. Bersani kreeg bij de verkiezingen een week geleden een absolute meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden achter zich, maar is nog op zoek naar voldoende steun in de Senaat. Zelfs samen met het kamp van demissionair premier Mario Monti heeft hij er geen meerderheid.


President Giorgio Napolitano heeft in het weekend nog eens aangedrongen op een voortvarende formatie, mede met het oog op de reputatie van Italië op de financiële markten. Bij de gang naar de stembus had zo’n kwart van de Italianen zijn stem gegeven aan de protestpartij M5S van de komiek Beppe Grillo. Bersani stelt in zijn plan voor de politiek goedkoper te maken om geloofwaardigheid te herwinnen. Italiaanse parlementariërs horen tot de best betaalde in Europa.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44537487016

En weer een bestelling van Italian Coffee Handbags and Lamps...





En weer een bestelling van Italian Coffee Handbags and Lamps klaar voor verzending! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44536701029

Eindhoven - Oprichter restaurant Da Nello overleden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



EINDHOVEN - De oprichter van het fameuze Italiaanse restaurant Da Nello aan de Stratumsedijk in Eindhoven, Nello Natella, is gisteren bij een ongeval op Curacao om het leven gekomen. Nello Natella (48) verdronk toen hij met een boot een vistrip maakte.




Nello Natella startte in de jaren negentig met restaurant Da Nello op de Stratumsedijk, dat snel uitgroeide tot een van de beste Italiaanse restaurants in Zuid-Nederland. In 2010 kwam het bedrijf financieel in zwaar weer. Nello Natella deed het bedrijf toen over aan zijn broer Nando en verhuisde naar Curacao, waar hij restaurant Pane e Vino begon.





Good Things From Italy’s insight:





See on eindhoven.kliknieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44535457451

Tipicità in Le Marche: a weekend to discover the flavours of the Region

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Tipicità in Marche: a weekend to discover the flavours of the region

Tipicità will be located at the Fermo Forum and will have a Tourism Saloon, where there will be wine and food delicacies of the Marche region together with historical-artistic, cultural and naturalistic attractions

Tipicità: Made in Marche festival, from the 16th to the 18th of March, offers to foodies, slow-trotters and lovers of the so called “experimental tourism” the opportunity to taste all the beautiful and tasty things of this wonderful region.

Wine and food delicacies and touristic routes and the chance to discover secret landscapes and villages. The event is organised by the Municipality of Fermo in collaboration and is at its twenty first edition.

A rich program of event that guide the visitors in this fantastic taste tour: Tipicità in blu-Le, the fish seasons, Stockfish without borders, A tutto riso, but also tastings and presentations in with famous chefs and celebrities.

Naturally, the main actors of the event are the tastiest typical products of the Marche region, with exhibition areas for BtoB and a market where it will be possible to taste and buy directly from the producers their fantastic specialities, that not always available in supermarkets: ascolane olives, sheep and goat cheeses, Campofilone macaroni, wine, Fabriano salamis, Sibilini rose apple, honey, marmalades, truffles, legumes, organic cereals, extra virgin olive oils, and precious Adriatic fish. It is a really unmissable occasion to taste the typical food and the best wines of the Marche tradition.




See on teatronaturale.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44533440527

Viva Italia - Pinksterzondag 19 mei 2013 - TT Circuit Assen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Weer een zonnig Viva Italia! in 2013Na de bijzonder warm en zonning verlopen editie van 2012 met een ouderwetse drukke gezelligheid vindt er ook in 2013 een editie plaats van dit evenement. Viva Italia! Is gericht op alle Italiaanse merken, of het nu oude glorie of moderne trots betreft. Viva Italia! is een initiatief van de ervaren evenementenorganistor 402 Automotive, die tal van bekende festivals op haar naam heeft staan,zoals het Nationaal Oldtimer Festival (dit jaar een fusie met het bekende GP Classic van de HARC), Porsche Scene Live en de American Sunday. Het evenement zal zich 402 kennende daarom onderscheiden door een gevarieerd programma aanbod op de baan en op de paddocks. Op de paddocks treft u tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern. Standhouders bieden u accessoires (auto- en lifestyle), onderdelen, verzekeringen en nog veel meer, zoals automobilia (boeken, folders en miniaturen). Daarnaast vindt er het Concorso Italiana 2013 plaats.

See on italianentertainment.blogspot.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44531343652