zondag 27 april 2014

Laatste kans: Word Reiskrantreporter in Turijn - Telegraaf.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyLaatste kans: Word Reiskrantreporter in Turijn Telegraaf.nl Tot en met zondag 4 mei kun je een report schrijven op http://bit.ly/RZ09o8 over een eerdere reis of vakantie, zoals die ene bijzondere stedentrip, romantische zonvakantie, actieve…

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/PItpxd

Benedictus en Franciscus gaan samen ‘mis van de vier pausen’ voor - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPaus Franciscus zal samen met paus emeritus Benedictus XVI de mis voor de heiligverklaring van hun voorgangers Johannes XXIII en Johannes-Paulus II voorgaan. Dat meldt de woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi. De viering is door sommige media al de ‘mis van de vier pausen’ genoemd.

See on m.nieuwsblad.be
via Tumblr http://bit.ly/1ipJYov

Italiaans muzikaal duo in Netepaleis - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreRoberto Tombesi en zijn zoon Alessandro hebben donderdag een intiem concert gespeeld in het Netepaleis. Tijdens de Erfgoeddag van zondag 27 april doen ze dat nog eens over en geven ze ook een Italiaanse zangstage. Er staan die dag ook heel wat andere optredens en activiteiten op het programma.


Good Things From Italy's insight:


Bezoek ook eens http://bit.ly/dU8LWY


See on m.nieuwsblad.be

via Tumblr http://bit.ly/1hA858p

Historische beelden Giro d'Italia | Wielrennen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOm al wat in de stemming te komen voor de Giro d’Italia die negen mei begint, in dit bericht mooie beelden uit de historie van de Ronde van Italië. In het

See on wielrennen.blog.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hA858e

Event: Cars and Coffee Torino 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIn Italië wordt jaarlijks het Cars & Coffee Torino georganiseerd. Waarschijnlijk één van de grootste Cars and Coffee bijeenkomsten van Europa. Alleen in Amerika is het concept nog succesvoller. In Torino kan men ook trots zijn op hetgeen wat ze bereikt hebben inmiddels. Een mooie bijeenkomst van allerhande exoten in een rustige en gemoedelijke sfeer. Bak koffie, mooie auto’s en mooi weer! Dat is toch wat iedereen elke zondag wil? Met dank aan Davpassion voor de foto’s!

See on autogespot.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hA84RS

Vijfdaagse Ayrton Senna Tribute op Imola | RaceXpress

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVan 30 april tot en met 4 mei staat er een uniek evenement gepland in Imola, Italië. Op het beroemde Autodromo Enzo e Dino Ferrari wordt een ode gebracht aan Ayrton Senna. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Ayrton Senna en Roland Ratzenberger het leven lieten tijdens het weekend van de Italiaanse Grand Prix in 1994. Op woensdag 30 april om 18:00 wordt er een herdenkingsmis gehouden ter ere van Senna en Ratzenberger. De mis zal voorgedragen worden door priester Sergio Mantovani. Mantovani was voorheen pastoor bij de Maseratifabriek, hierdoor kwam hij in aanraking met de racerij. Door de jaren heen heeft hij vele auto’s en coureurs gezegend. Donderdag staat in het teken het openen van een tentoonstelling over Senna en Ratzenberger. Daarnaast worden er ook boeken over Senna en veiligheid in de Formule 1 gepresenteerd. Gedurende het evenement worden er ook diverse films over de legendarische Braziliaanse coureur vertoond. Op zaterdag wordt er een parade van GT’s en sportwagens verreden. Hierna worden er weer diverse boeken en films gepresenteerd over het leven van Ayrton Senna. Op de laatste dag van het vijfdaagse evenement wordt er geraced. ‘s Morgens is er een kartrace in ter ere van Senna. Tijdens deze race zullen voormalig Formule 1-coureurs strijden voor de eer in Honda aangedreven Parolinkarts. Later op de dag wordt er een wielrenwedstrijd verreden op het circuit. Deze wedstrijd wordt verreden over 100 kilometer. Het evenement wordt afgesloten met een rallywedstrijd voor historische auto’s.

See on racexpress.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hA84RH

Team Italie wint eerste race Acceleration, Nederland naar podium + UITSLAG | RaceXpress

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsPORTIMAO – De eerste race van het nieuwe landenkampioenschap Acceleration is een prooi geworden voor Team Italie. De in de singleseaters teruggekeerde Mirko Bortolotti vertrok vanaf pole position en bouwde naarmate de race vorderde een veilige marge op. Nigel Melker bezorgde Team Nederland een keurige podiumfinish door na een sterke race als tweede over de streep te komen. De snelle Nederlander kwam uiteindelijk vijf seconden te kort ten opzichte van Team Italie.

See on racexpress.nl
via Tumblr http://bit.ly/1hA84Bd

Italiaanse politie neemt 700.000 valse souvenirs in beslag - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politie heeft zaterdag 700.000 souvenirs met de beeltenis van de pausen Franciscus, Johannes XXIII en Johannes-Paulus II in beslag genomen. Dat gebeurde op de vooravond van de dubbele heiligverklaring van Johannes XXIII en Johannes-Paulus II.

See on m.nieuwsblad.be
via Tumblr http://bit.ly/RWUS0k