woensdag 14 oktober 2015

Italian Food Trucks: Italian street food: 22 best places to try once in a lifetime. Gambero Rosso Street Food Guide 2016

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen


Good Things From Italy’s insight:

For its annual guide Gambero Rosso has rounded up the best places in Italy to enjoy Street Food
From Sicilian Arancini to Panini passing by delicious artisanal ice cream, letSwide lead you into a gastronomic tour around Italy.


See on italianfoodtrucks.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1VRliPM

Italian Food Trucks: Street Food Guide: How to Eat Cheap in Rome, Italy

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

The concept of street food isn’t new in Rome, where stalls selling cheap snacks populated the city center more than 2,000 years ago. In recent decades, pizza by the slice joints and supplì (fried rice ball) vendors have thrived in holes-in-the-wall all over town. But in the past few years, the number of shops selling economical snacks advertised as “street food,” “cibo di strada,” and the phonetic “strit fud” has boomed, and new food formats have been born to provide an array of cheap eats in a time of dire economic crisis.


See on italianfoodtrucks.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1K85JqP

Musetti Cinquecento - Autofront Muurdecoratie: Fiat 500 Design Bank. De Sofa Panorama.


Fiat500design heeft producten ontworpen geïnspireerd op de originele Fiat 500, het Italiaanse icoon uit de jaren ’50 en ’60. 
Een bankje en een bijbehorend tafeltje in Fiat 500 stijl.


See on musetticinquecento.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Nc2EuC

KOFFIE & PRODUCTIE CEO Italiaans koffiemerk Illy: ‘Eerdaags komt er wereldwijd een gebrek aan koffiebonen’ | Koffie

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

CEO Andrea Illy van het Italiaanse top koffiemerk Illycaffè, wordt eerdaags het plafond bereikt als het de productie van koffie betreft en komt er wereldwijd een gebrek aan koffiebonen.http://bit.ly/1G4ugSJ meldde dit afgelopen week.Doordat bijna het maximum plafond is bereikt in de koffieproductie en de vraag naar koffiebonen straks veel groter is dan het aanbod, is het volgens Illy noodzakelijk dat er op korte termijn ongeveer 40 tot 50 miljoen extra zakken koffiebonen worden geproduceerd. “Dit is niet te realiseren. Hierbij moet ook de klimaatverandering, als ook de lage beloning van koffieboeren zeker in ogenschouw worden genomen”, zei Illy tegen Bloomberg Business.
See on koffie.blog.nl

via Tumblr http://bit.ly/1G4uiKt

Vegatopia - Italiaanse risotto met saffraan

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Klassiekers zijn er om te koesteren. Dit gaat zeker ook op voor dit heerlijke risottogerecht met saffraan. Saffraan is de naam die gegeven is aan de donkerrode stampers van de saffraankrokus. Deze stampers worden met de hand geplukt, wat ervoor zorgt dat de specerij niet goedkoop is. Gelukkig heb je in gerechten maar een snufje ervan nodig om de bijzondere geur en smaak van saffraan tot z’n recht te laten komen.
See on vegatopia.com

via Tumblr http://bit.ly/1RGKJO8

Zo maak je de perfecte panzanella (Italiaanse broodsalade) - Culy.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Panzanella is een van onze favoriete koude gerechten uit de Italiaanse keuken. Een perfect voorbeeld van la cucina povera, want deze goedkope salade wordt gemaakt van restjes oud brood, tomaat, basilicum en dressing.
See on culy.nl

via Tumblr http://bit.ly/1RafJ8r

Italianen mogen geen sigaret meer opsteken in auto met kinderen - Ashton-Reports.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Italië is een wetsvoorstel goedgekeurd dat roken in een wagen met kinderen of zwangere vrouwen verbiedt. Ook in ons land gingen al stemmen in die richting op, maar de politiek houdt voorlopig de boot af.Roken is in Italië al langer aan banden gelegd. Sinds 2005 is een sigaret opsteken in een openbare ruimte, zoals restaurants of kantoren, verboden. Maar binnenkort moeten de Italianen zich ook in de auto koest houden: een sigaret opsteken in een auto waarin kinderen of zwangere vrouwen zitten, is vanaf Kerstmis taboe. Ook roken bij een ziekenhuis zal niet langer lukken.Daarnaast wil de overheid rokers ook afschrikken met schokkende foto’s en teksten, die 65 procent van een pakje sigaretten (of andere tabakswaren) moeten innemen. Wie tabak verkoopt aan een minderjarige, zal strenger worden gestraft.
See on ashton-reports.be

via Tumblr http://bit.ly/1Psqtk5

Milan verdacht van fraude bij bankroet Parma - Voetbal International

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De officier van justitie heeft een onderzoek ingesteld naar Adriano Galliani, vice-voorzitter van Milan. Hij wordt verdacht van faillissementsfraude.
See on vi.nl

via Tumblr http://bit.ly/1LKQV2k

Artiest van kaliber Marco Borsato opent Giro d' Italia in Apeldoorn

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

APELDOORN - Marco Borsato zelf schijnt al volgeboekt te zijn, maar een artiest van zijn kaliber treedt op donderdag 5 mei op in Apeldoorn, om de ploegenpresentatie van de Giro d’ Italia van eerder die dag met een avondvullend programma af te sluiten.
See on destentor.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jntpm5

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio al 7000 keer besteld | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio gaat volgende maand pas in productie, toch is hij al 7000 keer door een klant besteld sinds de eerste vertoning een paar maanden geleden. Vooral in Frankfurt kon Alfa Romeo het orderboekje mooi volschrijven.
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://bit.ly/1jxL4XM