vrijdag 2 december 2016

Pane Panelle| Kenwood Club

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Op bijna elke hoek van de straat in Palermo, Scilie worden ze gebakken: Pane Panelle. Pane Panelle zijn flinterdunne plakjes deeg gemaakt van farina di ceci (kikkererwtenmeel) op een heerlijk vers knapperig pistoletje. Dimitri heeft het recept geleerd van zijn vader, die in Palermo geboren is. In de oorlog werd dit recept vaak uit pure armoede gemaakt. Voor 20 lire konden hier toen 5 volwassenen van eten.

via Tumblr http://bit.ly/2fPQReb

Bier-ijs Robert Gelato behoort tot besten van de wereld - De Utrechtse Internet Courant

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het bier-ijs van Roberto Gelato heeft de vierde plek veroverd op de oudste ijswedstrijd van Italië. Het ijs behoort daarmee tot de besten van de wereld. Eigenaar van de bekende ijssalon aan de Poortstraat, Roberto Coletti, reisde afgelopen week af naar Italië. Daar leverde hij op de Italiaanse ijsbeurs ‘MIG Langarone’ samen met negentig ondernemers vanuit de hele wereld zijn interpretatie van het bier-ijs bij de jury in. Gisteren werden de resultaten bekend gemaakt. Mede-eigenaresse Carlina De Lorenzo is erg blij met de vierde plek. “Ik vind het echt een supergrote eer om zo hoog in de ranglijst te staan”, vertelt ze. “Ook al stonden we vorig jaar met onze tweede plek nog hoger.” Roberto Coletti is net zo bij met hun vierde plek, zo laat hij weten in de video die hij op zijn Facebook plaatste.

via Tumblr http://bit.ly/2gNK7xh

Italiaans restaurant Ruggeri pakt drie prijzen op Horeca Awards

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Het Italiaanse restaurant annex delicatessenzaak Ruggeri aan de Bredabaan viel drie keer in de prijzen bij de uitreiking van de Horeca Awards.Nog geen half jaar geleden opende Stefano Ruggeri pal in het centrum van Brasschaat een tweede zaak. Er was al een Ruggeri aan de Turnhoutsebaan in Schilde. Met zijn Brasschaatse zaak schreef hij zich in voor de Horeca Awards. Hij viel drie keer in de prijzen.“Voor onze slagerij en delicatessen kregen we de eerste prijs. We eindigden als tweede in de categorie Restaurant All Round en als derde in de categorie Beste Nieuwe Zaak. We zijn uiteraard zeer tevreden. Ik was al blij toen ik vernam dat we bij de 130 genomineerden waren. Die prijzen maakten het alleen maar mooier”, zegt de Sardijn Stefano Ruggeri.

via Tumblr http://bit.ly/2h1arEq

Italiaans referendum voedt angst voor nieuwe eurocrisis - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Volgt er na het brexit-referendum en de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president nog een politieke aardverschuiving in 2016? In Italië vindt zondag een referendum plaats over een grondwettelijke hervorming, maar de gevolgen kunnen veel verder reiken. Een verwerping kan het ontslag van premier Matteo Renzi inluiden en volgens pessimisten zelfs een nieuwe eurocrisis.Renzi ijvert al sinds zijn aantreden in 2014 voor een hervorming van het politieke systeem in Italië. Hij wil de besluitvorming efficiënter en sneller maken door het tweekamerstelsel aan te pakken.

via Tumblr http://bit.ly/2gOQOg2