dinsdag 26 februari 2013

Chef Concetta Di Lella Chiaramonte (bij Italian Entertainment...





Chef Concetta Di Lella Chiaramonte (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44068747081

De #messenger #bag / #dossier #tas van #Italian #Coffee...





De #messenger #bag / #dossier #tas van #Italian #Coffee #Handbags (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44066383183

De eerste stap op weg naar iets nieuws | Andrea Vreede

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italië en Europa dreunen nog na van de verkiezingsuitslag van gisteravond. De stemmen van de Italianen uit het buitenland moeten nog worden geteld, maar het beeld is helder. De onbestuurbaarheid die velen vreesden maar weinigen echt verwachtten is werkelijkheid geworden.


En toch… Als je er goed over nadenkt is de uitslag van gisteren helemaal niet zo vreemd. Italië maakt al jaren een diepe politieke, economische en morele crisis door. De corruptieschandalen stapelen zich op. De kloof tussen rijk en arm groeit. De jongere generaties hebben nauwelijks vooruitzichten. Al heel wat jaren beseffen Italiaanse ouders dat hun kinderen het veel slechter zullen krijgen dan zijzelf.




See on andreavreede.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44062123892

Column Kees de Kort | Italianen maken Brussel nerveus

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De politici in Brussel worden nerveuzer en nerveuzer, zo schat BNR’s Kees de Kort in. En dat allemaal door het resultaat van de Italiaanse verkiezingen.




“Het verhaal in Italië is”, zegt Kees de Kort, “dat de grote vriend van de eurocraten, Monti, echt een dreun gekregen heeft. De partij die niet eurosceptisch is, maar op z’n minst heel terughoudend is ten aanzien van alles wat met de euro te maken heeft, - de 5 sterrenpartij - heeft een megaoverwinning geboekt. Het ziet er naar uit dat de Italianen als samenleving toch anders tegen de eurozone aankijken. Dat is natuurlijk de belangrijkste reden voor alle onrust.”




See on bnr.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44061754160

Italië is in drie blokken gescheurd - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse parlementsverkiezingen hebben het land in drie blokken – centrumlinks, centrumrechts en Grillo’s beweging – verscheurd. Een stabiele regering vormen wordt erg ingewikkeld, en dat is erg slecht nieuws voor Italië en voor Europa.


Italië is een tot op het bot verscheurd land: die conclusie was gisteravond duidelijk, op basis van de eerste prognoses na de parlementsverkiezingen van zondag en maandag. Opvallend: de afgetekende overwinning voor centrumlinks (Pier Luigi Bersani), die de peilingen hadden voorspeld en die de exitpolls gisterenmiddag in eerste instantie bevestigden (8 procent voorsprong op centrumrechts), kwam er hoegenaamd niet. Centrumrechts maakte een spectaculaire klim, en al wie Silvio Berlusconi vooraf politiek dood had verklaard, heeft deze kat met negen levens eens te meer onderschat.




See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44060670755

Torta 900 | Pasticceria e ristorante Balla

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La “Torta 900” è indiscutibilmente il simbolo per eccellenza della pasticceria Balla. Una torta creata alla fine del XIX secolo, da qui il suo nome, dal celeberrimo pasticcere di Ivrea Ottavio Bertinotti, fondatore dello stesso negozio.


La storia della Torta 900.

Consapevole della squisitezza del prodotto, “l’inventore” della torta decise di tutelare la sua “creazione” con un marchio brevettato. La storia racconta che la ricetta della “Torta 900” rimase sempre segreta, e tutt’oggi lo sia. Bertinotti ne era talmente geloso che pare allontanasse chiunque durante la preparazione della farcitura, per non rilevare a nessuno il suo “dolce segreto”. Tale segreto è stato mantenuto anche dalla famiglia di Umberto Balla che, nel 1972, dopo circa settanta anni dalla sua creazione, rilevò il laboratorio e il brevetto.




See on torta900.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44058231224

Pier Luigi Bersani versus Silvia Berlusconi. Met wie is Italië beter af?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Pier Luigi Bersani versus Silvia Berlusconi Met wie is Italië beter af? De verkiezingen in Italië houden heel Europa in zijn greep. Hieronder een korte beschrijving van de heren uit het Italiaanse ‘titel gevecht’.




See on italiaansesfeer.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44058057474

Italy's Berlusconi: Ignore those 'crazy' markets

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Wall Street stock futures were largely looking past steep declines for markets across Europe following a vote in Italy pointing to political deadlock.




Italy’s post-election political paralysis is spooking financial markets. But former Premier Silvio Berlusconi, whose strong showing defied pro-Europe pundits who thought he was politically finished, insists a government can be formed.


The conservative leader said Tuesday that Italians should ignore the “crazy” markets. His center-left rivals won Parliament’s lower house after votes were counted Monday. But they failed to win an absolute majority in the upper house.






See on usatoday.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44057236027

Elezioni Politiche 2013 - Camera dei Deputati - Coalizioni/Liste - Riepiloghi per circoscrizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



See on elezioni.interno.it




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44054554135

Ook voor de komende #Paasdagen heeft #Italian #Entertainment een...





Ook voor de komende #Paasdagen heeft #Italian #Entertainment een ruime keuze #Italiaanse #Passie en #Sfeer. Van muzikaal tot theatraal en van culinair tot aan de faciliteiten. Kortom: uw #evenement is bij ons in goede hand er n! (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44054266479

Peccati Di Gola | uw Italiaanse Delicatessen Leverancier

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italiaanse Delicatessen kunt u Voordelig, Makkelijk en Veilig kopen bij Peccati Di Gola, uw Italiaanse Delicatessen Leverancier.


Over Peccati Di Gola

Peccati Di Gola, wat ‘smaakzonden’ betekent, is een klein familiebedrijf dat geleid wordt door Lauro Lai. Deze in Deventer geboren zoon van een Italiaanse vader en Nederlandse moeder heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht op het prachtige Sardinië; eiland van zon, zee en … lekker eten! Dankzij zijn Italiaanse achtergrond en de vele bezoeken die hij nog elk jaar aan zijn geboorteland brengt, heeft Lauro zijn kennis van de Italiaanse keuken en van Italiaanse producten steeds verder ontwikkeld en verfijnd, wat hem nu in staat stelt slechts de kwalitatief beste producten te selecteren en aan te bieden.


Iedereen weet dat Italianen fijnproevers zijn die trots zijn op hun keuken en de goede producten. Toen Lauro zich in 2004 in Nederland vestigde, viel hem dan ook meteen op hoe moeilijk het – ondanks de wereldwijde populariteit van de Italiaanse keuken – is om echt goede Italiaanse producten te vinden voor een nog enigszins redelijke prijs. Deze constatering en dit gemis aan kwaliteit brachten hem op het idee een eigen online winkel te openen met authentiek Italiaanse, maar tevens betaalbare, kwaliteitsproducten.


Peccati Di Gola is de eerste online winkel in Nederland die u de mogelijkheid biedt écht Italiaans te eten tegen ‘Italiaanse’ prijzen. Dit, samen met het gemak waarmee u vanuit huis kunt bestellen en via diverse betaalmethoden kunt afrekenen, en de passie en productkennis van Lauro, die hij graag met u deelt, maken Peccati Di Gola dé online place to be voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.




See on peccatidigola.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44053632040

Italiaanse rente schiet omhoog na verkiezingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De rente op Italiaanse staatsobligaties is dinsdagochtend fors gestegen. Beleggers vrezen de economische gevolgen van de politieke impasse die in Italië dreigt te ontstaan na de verkiezingen van de afgelopen dagen.




De rente op 10-jarige Italiaanse obligaties klom dinsdag in de ochtendhandel van 4,5 procent naar 4,7 procent. Dat is het hoogste niveau sinds begin december vorig jaar.


Het rendement en de waarde van een obligatie bewegen tegengesteld. Een stijgende rente wijst op een dalende waarde en geeft aan dat het vertrouwen van beleggers in de betreffende leningen afneemt. Het toenemende wantrouwen hangt samen met de uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen, die geen van de mogelijke coalities een werkbare meerderheid heeft opgeleverd. Dit voedt de onzekerheid over de economische toekomst van het Zuid-Europese land.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44053421573

PASTA POMODORO SPECK E PANNA RICETTA IN 10 MINUTI | Vivi in cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La pasta pomodoro speck e panna è un primo piatto veramente veloce da preparare, il sugo è pronto nel tempo di cottura della pasta, provate.


Quanto mi piace inventarmi i condimenti della pasta con quello che trovo in frigorifero, perché sono sempre velocissimi e deve essere così, perché queste “momenti creativi” li ho sempre 10 minuti prima dell’ora di cena!!!


Della serie: “oggi cosa mangiamo?” (domanda che arriva di solito verso le 19,50) e dopo un boh iniziale tocca trovare velocemente una soluzione.


L’altra sera ho proposto questo sughetto a mia figlia che ha apprezzato moltissimo, con grande disappunto di mio marito che non ha potuto mangiarlo (assaggiare si però) perché sta seguendo una dieta disintossicante particolare.




See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44053330349

Geschiedenis van het Vaticaan: alle pausen tot en met Benedictus XVI

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Deze week staat in Italië in het teken van een twee belangrijke gebeurtenissen: de verkiezing van de nieuwe leiders van de staat en het afscheid van de huidige leider van de Kerk. Van die laatste gebeurtenis (die ook weer zal leiden tot een nieuwe verkiezing) zullen gelovigen van over de hele wereld getuige zijn: het aftreden van paus Benedictus XVI, de eerste paus die vrijwillig terugtreedt sinds Celestinus V in het jaar 1294.




Om het collectieve geheugen en de algemene historische kennis wat op te frissen vandaag een volledige, iconografische en inzoom-bare lijst met alle pausen tot nu toe:




See on orpheuskijktom.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44048147134

Tonnarelli con calamaretti ~ Il cucinAle.com

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Come prima cosa eliminate tutti i corpi estranei, plastica, pezzi di polistirolo, alghe e conchiglie e dateli una sciacquata. Per facilitare la pulizia, immergeteli in acqua fredda dentro un contenitore così si gonfieranno e sarà più facile estrarre tutte le interiora. E’ importantissimo fare molta attenzione che all’interno del mollusco non rimanga un puntino nero, ovvero la sacchetta dell’ inchiostro, che come andrà a contatto con una fonte di calore si romperà colorando tutta la salsa. Quando devo utilizzarli per la pasta, per essere più veloce, come prima cosa stacco i tentacoli all’altezza degli occhi con le dita e poi la parte del corpo la apro in modo tale da fare prima, con lo svantaggio che si arricceranno in cottura come si vede nelle foto sottostanti. Al contrario se devo farcirli o mi servono interi per qualche altro tipo di preparazione, li lascio interi e con molta pazienza mi assicuro di non lasciare la sacca d’inchiostro all’interno.




See on ilcucinale.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44048037182

Verkiezingsuitslag Italië leidt regelrecht tot impasse

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse verkiezingen hebben geen van de coalities een werkbare meerderheid opgeleverd. Het centrumlinkse blok van Pier Luigi Bersani krijgt volgens de voorlopige verkiezingsuitslag de meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden, maar komt in de Senaat nogal wat zetels tekort.




Centrumrechts onder leiding van oud-premier Silvio Berlusconi wordt in de Senaat met 116 zetels het grootste blok. Centrumlinkse partijen krijgen samen 113 zetels. Dat betekent dat geen enkel blok een meerderheid in de Senaat heeft, wat volgens waarnemers een onwerkbare situatie kan veroorzaken.


Echte winnaar

Om de noodzakelijke vertrouwensstemming te overleven, heeft een regering de goedkeuring van 158 senatoren nodig. Bersani moet dus ofwel tientallen centrumrechtse senatoren achter zich krijgen, of een deal sluiten met de enige echte winnaar van de verkiezingen: de voormalige komiek Beppe Grillo.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44047840350

Elezioni, Grillo boom, Senato senza maggioranza. Centrosinistra vince alla Camera - Il Messaggero

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Alla Camera Movimento 5 stelle primo partito. Monti all’8,30%. La Lega crolla al 4,08%. Ingroia e Giannino fuori dal Parlamento. Affluenza in calo al 75,2%

ROMA - Il centrosinistra vince di un soffio alla Camera, ma il Senato è senza maggioranza. Dopo un pomeriggio di caos per i dati contrastanti di instant e exit poll è questo il quadro che emerge dal voto. Grillo primo partito alla Camera. Pd e Sel si aggiudicano il premio di maggioranza del 55%, pari a 340 seggi a Montecitorio, per poco più di 124mila voti, per ad un margine dello 0,36%. Un vantaggio risicatissimo che induce il Pdl a chiedere il “too close to call”, ovvero l’impossibilità di dichiarare il vincitore considerato lo scarto irrisorio dei voti. Apre in ribasso l’indice Nikkei di Tokio. La piazza giapponese segna a inizio contrattazioni -1,83%. In ribasso anche Hong Kong (-0,79%) e Shanghai (-0,52%).




See on ilmessaggero.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44046116629