donderdag 5 januari 2017

The Vespa Trip door Toscane | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Op zoek naar een originele vakantie in Italië? The Vespa Trip heeft een heerlijke reis voor je uitgestippeld, langs picture perfect dorpjes in Toscane. Andiamo?

via Tumblr http://bit.ly/2ig6XuF

Italiaans geroosterde paddenstoelen en groenten | Smulweb.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Het ziet er net zo lekker uit als het smaakt, heel kleurrijk.

via Tumblr http://bit.ly/2iFZMza

De beste campings in Italie, strand of meren? - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Een camping vakantie met de kinderen in Italie betekent verse pasta en pizza en veel plekken om te ontdekken. Kamperen in Toscane met een bezoek aan Florence en de Ponte Vecchio, een stedenreis naar Venetië varen over het Canal Grande, koffie op het San Marcoplein, of lekker met de hele familie zwemmen in het Gardameer, het Comomeer of het Lago Trasimeno in Midden Italie. Vliegen naar Sicilië en daar de granito proeven in Catania, het strand van San Vito lo Capo. Wij kozen de beste camping van TUI in Italie.

via Tumblr http://bit.ly/2ifZoEf

Stacaravan direct aan het Trasimeno meer (Italië)

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Direct aan het meer van Trasimeno, omringd door groene heuvels en op de grens tussen Umbrië en Toscane, ligt camping Italgest. Dankzij de centrale ligging is de camping een uitstekend uitgangspunt voor  uitstapjes naar kunststeden, zoals Rome, Florence, Siena, Perugia. Geniet van de mooie natuur en maak tochtjes la ngs wijnproeverijen of  traditionele culinaire aangelegenheden in Umbrië en Toscane. Op de camping is een zwembad met glijbanen en bubbelbad; een bar, restaurant, pizzeria, minimarkt en een wifi zone (gratis). Animatie voor jong en oud in het hoogseizoen. Aan de receptie wordt naast Italiaans, ook Nederlands, Engels en Duits gesproken. De camping is autovrij, u mag wel de camping op met uw auto bij aankomst en vertrek, maar daarna zet u de auto op de parkeerplaats. Een veilig idee voor spelende kinderen! Op deze camping verhuren wij een aantal zeer compleet ingerichte stacaravans met overdekte houten veranda en airco (toeslag). De stacaravan heeft 2 slaapkamers en oa. een magnetron, senseo en satelliet tv (toeslag). Faciliteiten Camping: - Zwembad met glijbanen en gratis ligstoelen:1 groot zwembad met 3 waterglijbanen en een grote waterglijbaan; 1 kinderzwembad met 1 waterglijbaan en 1 gewone glijbaan, 1 jacuzzi. Het zwembad is geopend van begin juni tot eind september. <br style=“box-sizing: border-box; color: #2d3c4d; font-family: Roboto, sans-se

via Tumblr http://bit.ly/2iG76uA

Agriturismo Pian dei Tass - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

In deze vallei in het onbekende maar prachtige Friuli-Venezia Giulia vind je niets dan rust… Geen drukke wegen, vrij van de stress van alledag. Pian dei Tass is een plek om even helemaal bij te komen. Maar je kunt er ook op uit trekken, de natuur in voor een prachtige excursie door de Friulaanse Dolomieten. Deze agriturismo is een familiebedrijf in hart in nieren, waar je met een brede glimlach welkom wordt geheten. Andiamo?

via Tumblr http://bit.ly/2iMNpBz

Italië Huizen bij elkaar Agriturismo Il Pisa Cascina - Pisa

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Vind hier alles over Agriturismo Il Pisa in in in Italië. Bekijk de foto’s, videos, en klantwaardering van deze vakantiewoningen. Zoek en boek online bij OUT! Travel Vakantiehuizen (ANVR/SGR).

via Tumblr http://bit.ly/2iINGmK

De wijn- en olijfgaarden van Umbrië | TravelBird

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy
Verken het hart van Italië, vól wijn- en olijfgaarden… Proef en beleef het nu tijdens een 7-daagse vakantie met verblijf in 2 hotels, inclusief ontbijt en een wijn- en olijfolieproeverijMidden in de laars strekt zich een groene regio uit: het land van Fransiscus van Assisi, Umbrië. Zacht glooiende heuvels bedekt met wijnranken, olijfgaarden en zonnebloemen vormen hier het decor van schilderachtige stadjes en talloze kunstschatten. In twee van die stadjes verblijf je tijdens deze reis: Perugia en Assisi. Maar ook in de omgeving liggen meerdere bezienswaardigheden en steden die een bezoek waard zijn. Zo liggen hoogtepunten als het Trasimeno meer, het middeleeuwse Gubbio en het schitterend gelegen Orvieto binnen handbereik. Ook op gastronomisch gebied val je in Umbrië met je neus in de boter. Voor truffelliefhebbers is het de regio bij uitstek en ook de wijnliefhebber zit hier uitstekend. De driehoek Perugia – Todi – Spoleto vormt namelijk het hart van de wijnbouw in Umbrië. Proef de regionale specialiteiten en laaf je aan de befaamde wijnen!



via Tumblr http://bit.ly/2iN0JpB

Gevulde portobello op z'n Italiaans

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Ze stonden op mijn lijstje om te maken met kerst, deze smaakvolle gevulde portobello’s. Maar ik was duidelijk niet de enige die iets met portobello’s wilde doen tijdens het kerstdiner, want nergens waren ze nog te krijgen. Niet onder de naam portobello en ook niet onder hun alternatieve naam, ‘XXL champignon’. Helaas… Gelukkig waren er wel oesterzwammen en dus ben ik overgestapt op oesterzwamkroketjes (dat recept komt een andere keer!). Ook erg lekker, maar wel ietsje meer werk!Maar terug naar de gevulde portobello’s. Die zijn echt niet alleen met kerst lekker, maar het hele jaar door heerlijk. En ze zijn dus erg makkelijk om te maken. Serveer de portobello’s als voorgerecht of als hoofdgerecht met een simpele salade erbij van bijvoorbeeld rucola, cherrytomaatjes, gegrilde asperges en Parmezaanse kaas. Of maak deze bruschetta voor ernaast, ook een heel goede combi.

via Tumblr http://bit.ly/2jfmM9g

Vluchtelingenoproer in Italiaans asielzoekerskamp | GFC Nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Asielzoekers in een vluchtelingenkamp dichtbij Venetië (Italië) kwamen maandag in opstand na de dood van een vluchteling in het kamp.De vluchtelingen staken delen van het kamp in brand en blokkeerden de uitgangen. Zij sloten ook de elektriciteit af.Een twintigtal sociaal werkers sloot zich op in hun kantoor.De opstand werd beëindigd door oproerpolitie. Zij wisten de protesterenden te bewegen de poorten te openen en het personeel vrije aftocht te bieden.De onrust ontstond toen een de 25-jarige Sandrine Bakayoko, afkomstig uit de Ivoorkust, bewusteloos werd gevonden in een badkamer en later stierf.

via Tumblr http://bit.ly/2ig0pMI

“Ferrari doorbreekt grens 1000 PK” - GPPits.net

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Volgens Gazetta dello Sport’ werkt Ferrari aan een motor die de grens van 1000 paardenkrachten zal doorbreken.Volgens de Italiaanse krant richt Ferrari zich vooral op de doorontwikkeling van cilinderkoppen. Daarnaast moet een betere samenwerking tussen verbrandingsmotor en hybridecomponenten voor vermogen zorgen. Ferrari zou bijna 100 paardenkrachten kunnen winnen. Daarmee zou het gat met Mercedes gedicht worden, aangenomen wordt dat Mercedes in 2016 een motor had die ruim 900 paardenkrachten had.Daarnaast zou Ferrari werken aan een kleinere versnellingsbak zodat de achterkant van de auto smaller kan worden. Gazetto dello Sport weet ook nog te melden dat de nieuwe Ferrari de codenaam 668 heeft gekregen. Op het gebied van livery zou ook nog wat veranderen, de witte band op de auto zou verdwijnen. Dit zou de Italianen alleen maar doen denken aan onsuccesvolle seizoen van 1993 en 2016.

via Tumblr http://bit.ly/2jfpNGw

Italiaanse peuter overlijdt na val op scherven van gebroken bord

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Een Italiaanse jongen van twee jaar is overleden nadat hij met zijn hoofd op een gebroken bord is gevallen. Een scherf sneed door de val zijn halsslagader door.In de kinderkliniek in Bari waar de peuter met spoed naartoe werd gebracht konden artsen zijn leven niet meer redden.

via Tumblr http://bit.ly/2hX6eAN

Italiaanse groep neemt grootste scheepswerf Europa over - Binnenvaartlog.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse maritieme groep Fincantieri gaat de scheepswerven van Saint-Nazaire in Frankrijk overnemen. Dat is de grootste scheepswerf in Europa en is bekend van de bouw van ’s werelds grootste cruiseschepen zoals de Queen Mary 2 en de Harmony of the Seas.De voormalige Chantiers de l'Atlantique in de Franse kustplaats Saint-Nazaire aan de monding van de Loire was eigendom van de Zuid-Koreaanse groep STX, maar die is vorig jaar failliet gegaan. Er waren drie kandidaten voor de overname en de handelsrechtbank in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft nu de voorkeur gegeven aan de Italiaanse maritieme groep Fincantiere met zetel in Trieste.

via Tumblr http://bit.ly/2j8T4yI

Focaccia: 5 ricette da non perdere - Le ricette de La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Quanti tipi di focaccia conoscete? Noi vi suggeriamo 5 ricette molto gustose da provare assolutamenteOgni regione d’Italia ha una tradizione fortissima in fatto di panificazione e la focaccia è uno dei capisaldi della nostra cucina.Bianca, morbida o croccante, alta o bassa, ripiena o farcita, con o senza sale, più o meno unta.

via Tumblr http://bit.ly/2ig2Q1Z

'Heroic' French farmer faces jail for helping migrants across Italian border

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

A French farmer, who has become a folk hero for helping African migrants slip across the border from Italy and givingthem shelter, went on trial Wednesday for aiding illegal arrivals.

via Tumblr http://bit.ly/2hVGkPO

La Befana

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

La Befana - The Good Witch that brings you gifts if you have been good! Rossella’s version of this legend.My Nonna Romana used to say this to me every year on the eve of La Befana!So today is La Befana, and if you aren�t Italian you probably have no idea what I’m talking about. So let me give you a brief history.�� La Befana is an old woman who delivers gifts to children throughout Italy on Epiphany Eve (the night of January 5th) in a similar way to Santa Claus. However, instead of using reindeers to get around, she uses an old broom. This Italian gift-giving spirit is also known as� La Vecchia (the Old Woman) or La Strega (the Good Witch).In popular folklore, la Befana visits all the children of Italy on the eve of the Feast of the Epiphany to fill their socks with candy and presents if they are good or a lump of coal or dark candy if they are bad. Being a good housekeeper, many say she will sweep the floor before she leaves. The child’s family typically leaves a small glass of wine and a plate with a few morsels of food, often regional or local, for La Befana to restore herself.

via Tumblr http://bit.ly/2hVsUOY