dinsdag 9 mei 2017

'Bel Malta maar', zei Italië tegen zinkende vluchtelingenboot

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In 2013 kapseisde een schip met bijna 500 vluchtelingen aan boord. Nu zijn er geluidsopnames opgedoken van hun noodoproepen.“Schiet op, alsjeblieft! De boot is aan het zinken.” Het is de roep om hulp van een Syrische arts, die in 2013 aan boord zat van een vluchtelingenboot op de Middellandse Zee. Hij legde contact met de Italiaanse kustwacht, maar uit opgedoken geluidsopnamen blijkt dat die weigerde het schip in nood te helpen. Het schip zonk en 268 vluchtelingen kwamen om.

via Tumblr http://bit.ly/2pZsbDG

'Ik Vertrek'-kriebels? Je krijgt geld toe als je naar dit Italiaanse dorp emigreert

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Fantaseer jij tijdens het tv-programma ‘Ik Vertrek’ ook altijd over hoe het is om naar het buitenland te emigreren om daar een nieuw leven op te bouwen?

via Tumblr http://bit.ly/2qOx7fB

Soms komen we zomaar wat #pareltjes tegen. #Piaggio APE 50 en...Soms komen we zomaar wat #pareltjes tegen. #Piaggio APE 50 en 400. Zijn niet te koop maar wellicht in de toekomst inzetbaar als #foodtruck. #italian #food #truck #italia #italy #italie #italiaans http://bit.ly/1hCKN4y (bij Italian Food Trucks)via Tumblr http://bit.ly/2q2Jz8G

Burgemeester van Italiaans dorpje wil nieuwe inwoners met geld verwelkomen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Ben je Nederland eventjes helemaal zat en is Italië een optie voor je? Check dan de advertentie van het Italiaanse dorpje Bormida, want daar overwegen ze mensen te betalen om er te komen wonen.De burgemeester van Bormida wil nieuwe inwoners een welkomstgeschenk van € 2000 euro aanbieden. Je hoeft er niet gelijk te gaan wonen. Ga vooral eerst kijken, want een huisje huren kost zeker minder dan de huur van een Nederlandse studentenkamer. Je kan in Bormida al een huisje huren voor €50 euro, PER MAAND! Burgemeester Daniele Galliano doet er echt alles aan om zijn dorpje geen spookdorp te laten worden.

via Tumblr http://bit.ly/2ppGMVe