zaterdag 18 juli 2015

My happy kitchen: Pastasalade Caprese

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Deze pastasalade is gebaseerd op de beroemde Italiaanse insalata Caprese. De salade – vrij vertaald ‘in de stijl van Capri’ – is gebaseerd op de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt vaak geserveerd als lunch- of voorgerecht.
See on myhappykitchen.nlvia Tumblr http://bit.ly/1gGR3Ze

Muziekfestivals in Italië | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

De Italiaanse zomer zindert nog meer tijdens deze muziekfestivals. Muziekliefhebbers kunnen ’s zomers hun hart op tal van plaatsen in Italië ophalen. In vrijwel elke stad en elk dorp zijn er speciale zomerconcerten. We tippen vandaag de leukste; cantiamo, balliamo, festeggiamo!
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1MbJMMV

Extreemrechtse Italianen betogen tegen opvangcentra voor migranten - HLN.be

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In verscheidene Italiaanse steden hebben extreemrechtse groeperingen betoogd tegen opvangcentra voor migranten. In Casale San Nicola, een buitenwijk van Rome, blokkeerden omwonenden vandaag, bijgestaan door een neofascistische bende van Casa Pound Italia (genoemd naar de fascistische Amerikaanse dichter Ezra Pound, nvdr), de toegang tot zo'n centrum, een voormalig schoolgebouw die aan een honderdtal vluchtelingen onderdak moet bieden. Het kwam er tot uiteenzettingen met de politie. Een politieman liep verwondingen op door de rondvliegende stenen en stoelen. De overheid liet weten, niet op haar beslissing om het centrum te openen, terug te komen.
See on m.hln.bevia Tumblr http://bit.ly/1gG8KYV

Italianen steken matrassen voor vluchtelingen in brand: 'Dit is een invasie'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In het noorden van Italië hebben enkele inwoners matrassen, veldbedden en televisies in brand gestoken die bestemd waren voor de opvang van meer dan honderd vluchtelingen. ‘Dit is een invasie’, klinkt het.Inwoners van een gemeente in de provincie Treviso, in het noorden van Italië, hebben matrassen in brand gestoken die bestemd waren voor een honderdtal vluchtelingen. De vluchtelingen werden daar naartoe gezonden door de prefectuur. Dat berichten Italiaanse media.
See on m.knack.bevia Tumblr http://bit.ly/1gG8IQA

Ferrari Rossa: vergeten concept (2000)

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Als voorproefje op de generatie Ferrari’s die komen ging, lanceerde Pininfarina in 2000 deze bijzondere Rossa. Het uiterlijk is enigszins gebaseerd op dat van de Ferrari 250 Testa Rossa. Je weet wel, die klassieke racert die tegenwoordig voor ronduit bizarre bedragen verhandeld wordt.De Rossa staat op het chassis van de redelijk zeldzame 550 Barchetta Pininfarina, deels onder de kap ligt de 5.5-liter V12 uit onder meer dat model. Deels, want het blok komt fraai door een opening in de motorkap naar buiten.
See on autoblog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1RFFimv

Italië: vijgen populair in binnen- en buitenland

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het seizoen van de Fiorini vijgen uit Puglia in Italië loopt ten einde. De vijgen zijn uitermate geschikt voor de export doordat ze een sterke schil hebben en verre bestemmingen kunnen bereiken zonder overrijp worden. Volgens een exporteur uit Bari is de vraag naar vijgen dit jaar gestegen.
See on agf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1RFFimr

Hete recordzomer verwacht in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Meteorologen verwachten een recordzomer in Italië. De huidige hittegolf in juli is de hevigste in 70 jaar, zei Edoardo Ferrara van de weerdienst 3bmeteo.com vandaag. “We maken een zeer ongewone hittegolf mee, wat betreft de duur en de intensiteit’. De hete lucht uit Afrika bezorgt heel Italië temperaturen tot 40 graden. Enige afkoeling wordt pas tegen eind juli verwacht. De weerdienst Centro Epson Meteo verwachte de heetste maand juli aller tijden.
See on nl.metrotime.bevia Tumblr http://bit.ly/1RFFh1F

Straatblokkades tegen asielzoekers in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De aankomst van enkele honderden migranten heeft voor onrust gezorgd in het noorden van Italië en in de hoofdstad Rome. Boze burgers en actievoerders proberen de migranten met straatblokkades tegen te houden.
See on elsevier.nlvia Tumblr http://bit.ly/1e6uNpB