zaterdag 16 mei 2015

Dichtbij.nl - Italiaanse rechtbank veegt extreem hoge accijns op e-sigaretten van tafel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het Italiaanse Constitutionele Hof in Rome oordeelde op 15 mei dat de extreem hoge accijns op e-sigaretten tegen de grondwet is.In haar uitspraak zei het Hof dat een wet, die al vanaf 1 januari 2014 van kracht is en waarbij 58,5% accijns op elektronische sigaretten wordt geheven, tegen de grondwet is. Als reden wordt aangevoerd dat deze wet niet voldoet aan dezelfde voorwaarden dan die voor de belasting op tabaksigaretten gelden.Het Italiaanse Hof was van oordeel dat de accijns op tabaksigaretten gerechtvaardigd is omdat sigaretten worden erkend als “ernstig giftig voor de gezondheid” terwijl dezelfde veronderstelling niet duidelijk is in relatie tot de verkoop van producten die “andere stoffen” bevatten dan nicotine.
See on m.dichtbij.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FfXObO

Engels is ook bij Italiaanse film de voertaal - Filmfestival Cannes - PAROOL

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Hoewel er slechts twee Amerikaanse en één Australische film meedingen naar de Gouden Palm, is Engels de voertaal in het leeuwendeel van de competitiefilms op het festival van Cannes.In The lobster wordt in een wereld die veel op de onze lijkt een vrijgezel van middelbare leeftijd ondergebracht in een merkwaardig hotel. Hij krijgt te horen dat hij 45 dagen heeft om onder de andere gevangengenomen vrijgezellen een geschikte partner te vinden. Anders zal hij worden getransformeerd tot een dier naar keuze en worden vrijgelaten in het bos.
See on m.parool.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FfXNVo

Bezoek de wereldberoemde Italiaanse filmstudio Cinecitta

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Welke filmliefhebber wil nu niet het beroemde Romeinse filmstudiocomplex Cinecitta, waar ‘La Dolce Vita’ en 'Gangs of New York’ gefilmd werden bezoeken.
See on john-bakker-blog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FfUyNC

De Prosecco route: Strada del Prosecco

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Een Prosecco route. De oudste wijnroute van Italië. Een Italiaanse wijnroute door de heuvels van Veneto. Kom meer te weten over Prosecco.Prosecco is niet meer weg te denken uit het Nederlandse wijnschap. De mousserende wijn wordt veelvuldig besteld op mening zonnig terras en als er wat te vieren is. Want Prosecco is een goed – en voordeliger – alternatief voor Champagne of Cava. De delicaat bruisende bubbels geven immers eenzelfde chique tintje aan je diner of borrel als een Champagne.Strada del ProseccoBenieuwd naar de oorsprong van Prosecco (en het proeven van deze bubbelwijn)? Overweeg dan eens een trip naar het noorden van het Italiaanse Veneto. Door de met wijnranken begroeide heuvels loopt de Strada del Prosecco, de Prossecco Route. Dit is de oudste wijnroute van Italië. Sinds de jaren ’60 laten velen zich middels deze tour onderdompelen in de wereld van Prosecco. Volg de route en je komt ontelbare mooie vergezichten tegen. Het glooiende landschap is adembenemend: begroeid met wijnranken en mooie authentieke Italiaanse boerderijen en middeleeuwse abdijen.
See on blog.wijnbeurs.nlvia Tumblr http://bit.ly/1KVL5wv

Milano piange, Expo non è il Salone del Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

L’esposizione universale non sta dando i risultati sperati all’indotto milanese. Del Corno: «Impensabile paragonare i due eventi»«Il boom di Expo? E chi lo ha visto?». È un coro unanime quello dei commercianti e ristoratori del centro di Milano. Nei luoghi in cui si sarebbe dovuto riversare il flusso di turisti trainato dalla manifestazione universale, sembra si stiano invece tracciando i contorni di un mezzo flop, almeno per quanto riguarda il bilancio di queste prime due settimane.
See on linkiesta.itvia Tumblr http://bit.ly/1II4gLa

Weer meer blauwe vlaggen voor de Italiaanse stranden | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Het gaat goed met het Italiaanse zwemwater.Dit jaar weer een record aantal blauwe vlaggen!Zie je de blauwe vlag wapperen op het Italiaanse strand dan weet je dat het wel snor zit met de kwaliteit van het zwemwater en het strand. Deze week werden ze weer uitgedeeld en opnieuw een record aantal, 280 stuks, 11 meer dan 2014 dat ook al een recordjaar was. Het gaat dus erg goed met het Italiaanse zwemwater.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1PplbYx