woensdag 6 mei 2015

Italiaans protest tegen schoolhervormingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In verschillende Italiaanse steden zijn mensen de straat opgegaan om te betogen tegen een nieuwe onderwijswet. In Rome liepen volgens de organisatoren meer dan 100.000 mensen mee in een mars door de stad, meldde persbureau ANSA.De steen des aanstoots is een wet van onderwijsminister Stefania Giannini, die ervoor moet zorgen dat scholen autonomer worden en het onderwijssysteem meer kwaliteit kan bieden. De betogers vinden dat het voorgestelde systeem de rijken voortrekt en de onzekerheid vergroot voor medewerkers zonder vaste contracten.Twee weken geleden zwoeren betogers dat ze niet zouden rusten, voordat de hervormingen van tafel waren. Met de betogingen in de Italiaanse steden van dinsdag zetten ze dat kracht bij.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1byaWhI

Glennis grace zingt italiaans in leiden - YouTube

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Glennis grace zingt italiaans in leiden - YouTube
See on youtu.bevia Tumblr http://bit.ly/1byaUqj

Italiaanse opvangcentra kunnen asielzoekersstroom niet aan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het is weer alarmfase 1 in de opvangcentra op de Italiaanse eilanden en het vasteland. In één klap kreeg het land er dit weekend 6.800 migranten bij.Nu de EU-reddingsoperatie Triton weer op het oude niveau is, gaan in de Italiaanse opvangcentra weer alle alarmbellen af.
See on elsevier.nlvia Tumblr http://bit.ly/1c5Rmdh

Italien entertainment | Tre Amici

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Tre Amici brengt u de karakteristieke Italiaanse muziek in zijn meest pure vorm. Met een flinke dosis humor weten ze de gasten te vermaken.Het muzikale concept dat “Tre Amici” (drie rasechte Italiaanse musici) voor u in petto heeft, brengt u de karakteristieke Italiaanse muziek in zijn meest pure vorm.Met een flinke dosis humor weten ze de gasten te vermaken.De “Tre Amici“ heeft uit een schat aan traditionele en hedendaagse muziek – afkomstig uit alle delen van de laars - een prachtig, uitgebreid en zeer gevarieerd repertoire samengesteld, dat geschikt is voor elke gelegenheid.Het repertoire wordt in principe uitgevoerd met gitaren, contrabas en zang (overige instrumenten op aanvraag).Met de “Tre Amici” kunt u genieten van prachtige muzikale klanken die u meevoeren naar heerlijke, zonnige Italiaanse sferen.Kortom de muziek van de “Tre Amici” is authentiek, karakteristiek en elegant.
See on italianentertainment.nlvia Tumblr http://bit.ly/1c5RlWL

Maserati ziet fietsen als het nieuwe golf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het Italiaanse automerk Maserati gaat in navolging van het Verenigd Koninkrijk ook in Nederland de sportieve fietser ondersteunen. Afgelopen week tekende Maserati een overeenkomst met KlimClassic.
See on marketingtribune.nlvia Tumblr http://bit.ly/1GPcAEw

Peroni maakt Italiaanse stijlgids met bloggers

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het Italiaanse biermerk Peroni, één van de wereldwijde merken van SABMiller, gaat met een Italiaanse stijlgids ‘Storie di Stile’ de stijlbewuste stedeling aan zich binden. Tien invloedrijke Nederlandse bloggers werden ieder naar een andere stad in Italië gestuurd, waar ze ieder 10 bijzondere plekken verzamelden. Van alle 100 vondsten op het gebied van fashion, design, entertainment & food zijn filmpjes gemaakt. De content wordt digitaal geplugd via de kanalen van Peroni, de bloggers en verschillende (online) media-titels.Komend jaar wordt Storie di Stile uitgebouwd naar een online magazine over Italiaanse stijl in Nederland. Peroni Nastro Azzurro is in 1963 ontstaan in Rome, in de jaren van ‘La Dolce Vita’. Het bier heeft een intens frisse smaak en een onmiskenbaar vleugje Italiaanse stijl. Koninklijke Grolsch verzorgt voor het merk Peroni Nastro Azzurro alle distributie-, marketing- en verkoopactiviteiten voor de Nederlandse markt. Marketingbureau First Day Of Spring is verantwoordelijk voor het concept, de strategie en gehele realisatie. Zo meldt het persbericht. Meer informatie staat op deze site.
See on marketingtribune.nlvia Tumblr http://bit.ly/1zBe1cs

Italië tegen Lamborghini: “bouw de Urus hier en krijg geld”

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Zo kennen we ze weer, de Italianen. Dreigt er iets niet naar je zin te gaan, dan ga je gewoon lekker wapperen met Lires.Terwijl Lamborghini (of eigenlijk Audi) überhaupt nog moet beslissen of er wel of geen SUV gaat komen, neemt de Italiaanse overheid vast een voorschotje. Tegenover Bloomberg hebben insiders te kennen gegeven dat de Italiaanse regering graag ziet dat Lamborghini haar SUV in Italië in elkaar gaat schroeven.Om Lambo’s CEO Stephan Winkelmann en het Duitse opperbevel te overtuigen, stelt Italië gouden bergen in het vooruitzicht. De regering van minister-president Matteo Renzi zou namelijk bereid zijn Lamborghini te ontzien bij de belastingaanslag en het bedrijf een financieel voordeel gunnen van 100 miljoen euro. Lamborghini moet op haar beurt dan 300 pizza-eters extra in dienst nemen.
See on autoblog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1zBe1cd

Roma: Salviamo la Barcaccia, evento di beneficenza olandese - YouTube

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Roma: Salviamo la Barcaccia, evento di beneficenza olandeseDopo gli atti di vandalismo del 19 febbraio scorso dai tifosi del Fejenoord, la comunità olandese residenti a Roma , oggi ha organizzato una serata di beneficenza per raccogliere fondi , destinati a progetti di restauro di monumenti della Capitale. Per ora ’Salviamo la Barcaccia’ ha raccolto, in collaborazione con altre iniziative analoghe, ScusaRoma e il liceo olandese Celeanum Gymnasium, la somma di oltre 22.000 euro, e presto verra’ decisa la destinazione concreta da dare ai fondi raccolti. Intervista: giornalista inviato Olanda, Maarten van Aalderen, autore del libro “Il Bello dell’Italia” e ElisabethJane Bertrand dell’associazione Scusa Roma, Intervento: Dott. Hans Smits Presidente del Consiglio di sorveglianza di Erasmus University Rotterdam.
See on youtu.bevia Tumblr http://bit.ly/1ckQeDx

Supplì uit Rome

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Supplì zijn gefrituurde balletjes gevuld met rijst, ragù (in NL beter bekend als bolognese saus) en mozzarella die je vooral in Rome kunt vinden. Hier komen ze oorspronkelijk ook vandaan. Ik heb het dan ook leren kennen toen ik een jaar in Rome woonde en was er vrijwel direct verknocht aan! Je kunt het daar werkelijk op iedere hoek van de straat kopen en dat deed ik dan ook regelmatig. Ze zijn echt heerlijk! Ze zijn trouwens ook erg vullend. Dus eet je ze als aperitiefje, dan heb je aan één meer dan genoeg! Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat dit niet een recept is dat je zo even snel op tafel getoverd hebt. Het kost best wat tijd dus dit is echt meer iets wat je in het weekend wilt maken en niet na een drukke werkdag! Desalniettemin is het meer dan de moeite waard om deze supplì uit Rome een keer te maken. Ze zijn echt super lekker! Misschien leuk als je een feestje geeft in Italiaanse sferen?
See on etenvolgensmij.comvia Tumblr http://bit.ly/1DRIf6d

Lotto-Jumbo met zeven Nederlanders naar Giro d'Italia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Lotto-Jumbo heeft zeven Nederlanders geselecteerd voor de Giro d'Italia, die zaterdag begint.Steven Kruijswijk is de kopman van de Nederlandse formatie voor het klassement. Sprinter Moreno Hofland gaat voor een ritzege.“Ik heb me sinds de winter al voorbereid op de Giro en ga er met vertrouwen heen”, zegt Kruijswijk, die in 2011 achtste werd in de Ronde van Italië.Ploegleider Jan Boven stelt dat Lotto-Jumbo voor de top tien gaat met de Brabantse klimmer. “Dat is een prachtige uitdaging.”“De voorbereiding is ontzettend goed gegaan en we hebben een mooi plan. Steven heeft zijn kwaliteiten al laten zien in de Giro, maar er staan nu wel meer toprijders aan de start.”
See on nu.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IfhU9O

Premier Matteo Renzi: nieuwe kieswet zal Italië stabiliteit brengen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Na jaren van debat krijgt Italië een nieuwe kieswet die, in de woorden van premier Matteo Renzi, het land politieke stabiliteit moet brengen, wat “een voorwaarde voor economische innovatie” is. De nieuwe kieswet moet die uit 2005 vervangen, indertijd opgesteld onder regie van de toen regerende Silvio Berlusconi, die met politieke fragmentatie de verwachte verkiezingsoverwinning van links wilde vergiftigen - wat hem toen lukte.De kieswet wordt als een belangrijke oorzaak gezien voor de politieke instabiliteit in Italië. Voorgaand president Napolitano had jarenlang in vrijwel iedere toespraak aangedrongen op wijziging ervan.
See on m.nrc.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IfhTTw