vrijdag 11 juli 2014

Salvatore Cuomo: Cannoli Siciliani

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Learn how to make Cannoli Siciliani with one of the most famous chefs in the world. Put the ricotta cheese in a strainer to drain and keep it in the fridge for a while. In a bowl mix flour, Sugar, Cinnamon, Coffee, Salt and Cocoa Powder and sift everything. Add the lard, the egg, the Vinegar and Marsala Wine. The resulting dough MUST be soft and firm, therefore you may not need to use all the liquids. It should be a bit harder than bread dought. Knead the dough well, a lightly floured worktop will be fine, until you reach the right consistency. Wrap it in cling film and let it rest in the fridge for at least 1 hour. Put the well-drained ricotta cheese in a bowl. Mix it and add the sugar. ( Mix just enough to blend the ingredients ). Cover the bowl containing the mixed Ricotta with cling film and put in the fridge for half an hour. In order to obtain a smooth cream place a very fine sieve over a bowl, add the ricotta and sugar mixture and press down with a small spatula. Add the Candied Citron and Orange chips. Mix everything and cover the bowl with cling film and keep in the fridge.



See on english.salvatorecuomo.com

via Tumblr http://bit.ly/1kLaPxU

Vuurwerkfabriek Italië explodeert

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Bij een explosie in een vuurwerkfabriek in Tagliacozzo in Italië zijn drie doden gevallen. Drie gewonden zijn onder het puin vandaan gehaald, er wordt nog naar twee vermisten gezocht.Er zijn vier opeenvolgende explosies geweest, meldt NOS-verslaggever Angelo van Schaik.Beelden vanuit de lucht laten de verwoeste gebouwen zien. In de loop van de middag is er nog een aantal kleine explosies geweest in de vuurwerkfabriek Paoletti in Tagliacozzo, op zo’n honderd kilometer van Rome.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1y1MeNr

Italiaans designhuis Bertone is failliet - Autoblog.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het is over en uit voor Bertone. De ontwerper en carrosseriebouwer van diverse legendarische automobielen moet zijn deuren nu echt sluiten.Bertone had last van een leegrakende portefeuille en en bouwde zodoende binnen 5 jaar een schuld op van circa 31 miljoen euro. Het faillisement hangt dan ook al een tijdje in de lucht. Ondanks vele geruchten kon op korte termijn geen overnamekandidaat gevonden worden. De rechtbank in Turijn was daarom genoodzaakt het faillissement uit te spreken. De merkrechten blijven wel in handen van de familie Bertone.We kennen Bertone onder andere van diverse Aston Martin’s, de Lancia Stratos, Lamborghini Miura, Citroën BX en Alfa Romeo GT. Maar ook tal van andere modellen en conceptcars werden ontworpen en/of gebouwd door het befaamde Italiaanse ontwerphuis. We pinken een traantje weg en hopen stiekem dat er alsnog een koper opdoemt.

See on autoblog.nl




via Tumblr http://bit.ly/1r1Vz79

Posted by Alessandro Di Lella HUGO van Zadi Drinks bij...






Posted by Alessandro Di Lella



HUGO van Zadi Drinks bij Restaurant Di Sopra in Scheveningen




via Tumblr http://bit.ly/1ndkPje

Een mandje wijn: het mag weer! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Je ziet ze nog wel eens hangen in een traditioneel Italiaans rstaurantje: Chianti in een mand. Het roept herinneringen op aan de oubollige tijd van kokosmatten, letterbakken en visnetten met glazen bollen, maar de jaren 70 zijn weer helemaal hip. Zo ook de Toscaanse wijn uit een mandje.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1r1Knrl

Eggplant Parmigiana warfare

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



I hated eggplant as a kid. So did my sister, Michele. And my Mom’s attempts to get us to eat it were met with fierce resistance. Wartime-style subversive resistance.



See on ouritaliantable.com

via Tumblr http://bit.ly/1jvlUZ4