zaterdag 18 oktober 2014

Miriam Bunnik blogt: Pisa is veel meer dan een scheve toren

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIk kende Pisa eigenlijk alleen van die torre pendente. Ik wist dat er een murales van Keith Haring is en dat er vroeger een maritieme republiek Pisa bestond, die constant in gevecht was met Genua. Mijn Andrea, een ingegnere navale, wist mij te vertellen dat Pisa in die tijd, als belangrijke zeemacht, aan de zee lag. Nu niet meer, want de rivier de Arno heeft een berg puin meegevoerd dat aan de kust is neergeslagen en zo een steeds bredere kuststrook heeft gevormd.In september was ik eindelijk voor het eerst echt in Pisa. Het vliegveld was jaren geleden eens mijn tussenstop, maar nu ging ik regelrecht op de scheve toren en de murales af. Maar tussen de ene bezichtiging en de andere ontdekte ik dat Pisa een veel interessantere stad is dan ik altijd had gedacht.

See on miriambunnik.blogspot.fr
via Tumblr http://bit.ly/1rN3Aro

Alta Badia: Skien Met Smaak - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyAlta Badia staat bekend als een fijnproevers streek voor de Italiaanse keuken. Er bevinden zich gespecialiseerde restaurants waarvan enkele met Michelin sterren. Voor de skivakantie is een speciaal gastronomisch programma Skien met smaak.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/1y2prAO

Vaticaan past vertaling passage over homoseksualiteit aan na kritiek - nrc.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsMede in een reactie op felle kritiek van conservatieve zijde heeft het Vaticaan de Engelse vertaling van de passage over homoseksualiteit in het tussenrapport van de synode aangepast.

See on nrc.nl
via Tumblr http://bit.ly/1y2prAA

Weerstand in Italië tegen vluchtelingen - Nieuwsuur.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVluchtelingen uit Afrika overspoelen Rome. De opvang van al die mensen wordt een steeds groter probleem, terwijl ook de weerstand uit de Italiaanse samenleving en de politiek groter wordt.Afrikaanse vluchtelingen overspoelen Rome. Sinds de zomer zijn er naar schatting 6000 nieuwe vluchtelingen in de Italiaanse hoofdstad aangekomen. Opvangcentra zitten overvol, mensen slapen rond stations of in zelf gebouwde krottenkampen. Ondertussen lopen de spanningen tussen bewoners en immigranten op.

See on nieuwsuur.nl
via Tumblr http://bit.ly/1y2ppZB

Italiaans Bologna in Amerikaanse handen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEr is opnieuw een Europese club in handen van een buitenlandse investeerder gevallen. Bologna, dat tegenwoordig uitkomt in de Serie B, is overgenomen door Amerikaanse investeerders.

See on elfvoetbal.nl
via Tumblr http://bit.ly/1qMXaJz

Vladimir Putin pays late-night visit to 'old friend' Silvio Berlusconi - Telegraph

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsRussian president seen leaving Silvio Berlusconi’s Milan residence at 3.45am, just hours before key meeting with Ukraine president and David CameronVladimir Putin paid a late-night visit to his old friend Silvio Berlusconi during an official visit to Milan, it emerged on Friday.The Russian president, who is in Italy to meet European leaders, held late-night talks on the crisis in Ukraine with Angela Merkel, the German Chancellor, until around 2am on Friday.

See on telegraph.co.uk
via Tumblr http://bit.ly/1vIc2Qb