maandag 1 juni 2015

De Italiaanse politieauto - CineCars

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Een verborgen schat voor autoliefhebbers, het Museo delle Auto della Polizia di Stato in Rome. Alfa Romeo’s Fiats een Amerikaanse Jeep en zelfs een Ferrari.Good Things From Italy’s insight:

Carabinieri Pietro E Peppino: http://bit.ly/1FWM9Au


See on cinecars.nl

via Tumblr http://bit.ly/1BBCUAo

I Carabinieri - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Zoals in nagenoeg alle landen heeft ook Italië een aantal verschillende politiekorpsen, de zogenaamde Forze dell’Ordine: La Polizia Statale, i Vigili Urbani en natuurlijk i Carabinieri. Dit laatste korps is vergelijkbaar met onze Koninklijke Marechaussee, maar dan met ruimere bevoegdheden.


Het korps van de Carabinieri is in 1814 opgericht in opdracht van Koning Vittorio Emanuele I di Savoia. In de hedendaagse Republiek Italië valt het deels onder het Ministerie van Defensie en deels onder het Ministerie van Binnenlandse zaken. Er werken 105.000 mensen bij de Carabinieri in verschillende rangen.

Het uniform van de Carabinieri bestaat uit een donkerblauw pak met brede, rode verticale banden aan zijkant van de broek. In de loop van de jaren is er in de Italiaanse samenleving een bepaald beeld ontstaan over de Carabinieri.


See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1FWM9Am

Italië Evenement Smaak en Stijl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Afgelopen weekend was het Italië evenement Smaak en Stijl bij Kasteel Haarzuilens. Ik heb gisteren een bezoek gebracht aan het evenement en wat was het heerlijk om de Italiaanse sfeer te proeven! Hulde aan de organisatie van Maestro Events die dit jaarlijkse evenement zo goed weet te organiseren.Natuurlijk was er van alles op het gebied van eten en drinken, dus een Spritz ging er wel in. Gezellig op een terras met vrienden een drankje doen, om toch het zomerse Italië gevoel te krijgen, ondanks dat het Hollandse weer het een beetje liet afweten.
See on ciaohelena.nlvia Tumblr http://bit.ly/1GfEnDL

Happy Italy opent groot restaurant in Breda

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

BREDA - Restaurantketen Happy Italy opent volgend jaar een grote vestiging in Breda. De populaire Italiaan gaat zich vestigen in het evenementencomplex bij De Bavelse Berg.Het restaurant krijg een oppervlakte van negenhonderd vierkante meter en moet september 2016 de deuren openen. Happy Italy heeft al restaurants in onder andere Eindhoven, Rotterdam en Tilburg. Deze restaurants vallen op in het straatbeeld omdat er vaak lange rijen voor de deur staat. Pizza’s en pasta’s kosten tussen de 5 en 10 euro.
See on bndestem.nlvia Tumblr http://bit.ly/1SPzMM5

Rome | Nieuwe mobile app voor de aanschaf van vervoersbiljetten tijdens je citytrip - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Het kopen van een vervoersbiljet op het openbaar vervoer is sinds vandaag een stuk gemakkelijker geworden. Tot nu altijd een frustratie, een metrokaartje kopen moet in de meeste apparaten met munten ook al staat er dat ze kaarten en biljetten accepteren. Vergeet datdus maar en gebruik deze app voor minder stress.
See on dolcevia.comvia Tumblr http://bit.ly/1d8GBr9

Italië redt weer duizenden bootvluchtelingen - Buitenland - Reformatorisch Dagblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

ROME (AP). Onder leiding van de Italiaanse kustwacht zijn vrijdag 4243 bootvluchtelingen gered voor de kust van Libië. Voor zeventien opvarenden van de dertien schepen en negen gemotoriseerde rubberboten waarop de migranten de overtocht naar Europa hoopten te maken kwam de hulp te laat, aldus de kustwacht.
See on refdag.nlvia Tumblr http://bit.ly/1d8GBr7

Pizza en pasta in nieuw Italiaans restaurant Efteling

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De Efteling krijgt er komende zomer een eetgelegenheid bij. Het grote restaurant in het Efteling Theater wordt momenteel omgebouwd tot een Italiaans etablissement. In juli en augustus zijn daar pizza’s en pasta te verkrijgen, bevestigen verschillende bronnen aan Looopings. Het nieuwe restaurant loopt vooruit op de Efteling-musical Pinokkio, die vanaf begin september in het theater te zien is. Het sprookje over de houten pop speelt zich af in Italië. Niet alleen op de menukaart, maar ook in het interieur komen straks Italiaanse elementen terug.
See on looopings.nlvia Tumblr http://bit.ly/1BBibwq

Met tientallen migranten op het station van het Italiaanse Bolzano

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Onder de ogen van de politie reizen migranten via Italië illegaal door naar het noorden van Europa. Hoe gaat dat? NRC-redacteur Marc Leijendekker was een dag op het perron van Bolzano (maps), het laatste grootste station op de spoorlijn naar München, waar lokale vrijwilligers de migranten verder helpen.
See on m.nrc.nlvia Tumblr http://bit.ly/1BBibg5

Italianen wikken en wegen premier Renzi

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Matteo Renzi staat voor een spannende zondag. Bij regionale en lokale verkiezingen krijgen de Italianen de kans de premier een tussentijds rapport over zijn regeringswerk te presenteren.
See on tijd.bevia Tumblr http://bit.ly/1BBibfU

Het zuidoosten van Sicilië | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Ciao tutti! Afgelopen week heeft Saskia honderden boeken gesigneerd. Dank voor al jullie bestellingen en vooral voor alle enthousiaste reacties. Het was een feestje om het eerste exemplaar in handen te houden en hoge stapels te voorzien van een handtekening.Nu begint het ‘gewone’ leven weer en staat de koffer klaar voor vertrek. Dit keer is het zuidoosten van Sicilië de bestemming, met de vismarkt van Catania, prachtige barokstadjes als Noto, Modica en Ragusa, met Syracuse en mooie stranden. Fotografe Merle gaat mee om alle belevenissen en indrukken vast te leggen, zodat jullie straks – na terugkeer zodat we ter plekke alle tijd hebben voor het ontdekken van mooie nieuwe verhalen en tips – kunnen meegenieten van alles wat we hebben beleefd.
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1BBi8kp

Villa Pellegrino | Met kids op vakantie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Villa Pellegrino is een charmante, kindvriendelijke Bed & Breakfast op de grens van Umbrië en Toscane, vlakbij het Trasimenomeer en met zwembad & wifi.
See on metkidsopvakantie.nlvia Tumblr http://bit.ly/1HZKTP8