maandag 23 juni 2014

Houdt u van Italië? En van de Italianen? AFS Nederland zoekt gastgezinnen voor avontuurlijke ragazze e ragazzi!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEind augustus arriveren ze in Nederland: 12 Italiaanse jongens en meisjes vanaf 15 jaar, die een schooljaar lang bij een Nederlandse gastfamilie zullen verblijven. Ze draaien gewoon mee in het gezin en gaan naar een middelbare school. Doel van hun reis: ervaring opdoen in het buitenland en kennismaken met de Nederlandse cultuur en taal.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1pFsvjK

Gedwongen arbeid op Italiaanse plantages neem toe

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsUit een recent onderzoek blijkt dat in de Italiaanse agrarische sector steeds vaker gebruik gemaakt wordt van gedwongen arbeid. Migranten uit Afrika leven en werken in slechte omstandigheden en krijgen nauwelijks salaris. Hoewel het gebruik van deze tussenpersonen verboden is, blijkt uit een recent onderzoek dat deze werkwijze de laatste jaren steeds vaker wordt gebruikt. De moderne slaven hebben geen rechten en hun loon wordt ze afhandig gemaakt. Velen zijn ook slachtoffer van geweld.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pbto5U

Onderzoek naar Italiaanse mafia lost 'per ongeluk' 100 jaar oude moord op – Metro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politie heeft maandag 95 vermeende maffioso opgepakt. Ze worden ervan verdacht ondernemers jarenlang te hebben afgeperst. Hiermee zijn miljoenen euro’s gemoeid. De arrestanten zouden lid zijn van de maffia op Sicilië, de Cosa Nostra.Behalve dat de politie bijna honderd criminelen heeft gearresteerd is dankzij het onderzoek naar de Cosa Nostra mogelijk ook een moord op een Italiaans-Amerikaanse politie ruim honderd jaar geleden opgelost. In een afgeluisterd gesprek vertelde een van de arrestanten dat de oom van zijn vader de moord uit 1909 op zijn geweten heeft. Bij gebrek aan bewijs hebben ze hem nooit kunnen vervolgen.

See on touch.metronieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1wosT8k

Barolo en chocola

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPrachtige wijnen, streekgerechten en chocolade die wereldwijd zijn gelijke niet kent: de regio Piemonte, in de schaduw van de machtige Italiaanse Alpen, is een walhalla voor de fijnproever. Hoofdstad Turijn blijkt bovendien een meer dan mooie verrassing, concludeert onze verslaggever samen met de twee winnende Reiskrant Reporters.Terwijl zijn vrouw Luisella met een snijplank vol heerlijke salami en andere lekkernijen de wijnkelder binnenkomt, vertelt wijnmaker Paolo Manzone bij het ontkurken van enkele flessen barolo bevlogen over zijn producten. „Wijn is cultuur, mijn passie”, stelt hij trots. „Ik maak alleen gebruik van de beste druiven.”

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1pbtnib

Italiaans model huwt met Eros Ramazzotti en draagt liefdeslied op bruidsjurk

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe jurk van het Italiaanse modehuis Valentino komt ons bekend voor, popster Katy Perry droeg hem al eens voor de uitreiking van de Grammy’s. Al zag de trouwjurk van Marica Pellegrinelli er ietwat anders uit: het partituur was dat van hun liefdeslied.Het modelabel postte een foto van het pasgehuwde koppel op Instagram met de quote: ‘Het is logisch. Wanneer je met Eros Ramazzotti trouwt, dan draag je een couturejurk met je favoriete liefdeslied.’.Het koppel huwde op zaterdag in het koninklijk paleis van Milaan. Het model, maar liefst een kwarteeuw jonger dan haar echtgenoot, en Eros Ramazzotti hebben al een dochtertje van twee.

See on m.weekend.knack.be
via Tumblr http://bit.ly/1pbtlXy

Hup Holland Hup …

Hup Holland Hup …
via Tumblr http://bit.ly/UBkdxU

Hup Holland Hup ….

Hup Holland Hup ….
via Tumblr http://bit.ly/1rr9W1R

Hup Holland Hup ….

Hup Holland Hup ….
via Tumblr http://bit.ly/1wnZbjC

Hup Holland Hup …..

Hup Holland Hup …..
via Tumblr http://bit.ly/1lLMAVx

Hup Holland Hup ….

Hup Holland Hup ….
via Tumblr http://bit.ly/1wnZcnK

Heerlijke Italiaanse producten bij Casa Di Bella in Den Haag. Go...

Heerlijke Italiaanse producten bij Casa Di Bella in Den Haag. Go Italy, Go Casa Di Bella! (bij Casa Di Bella)
via Tumblr http://bit.ly/1pv2PV3

Torta rovesciata di pesche

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenFrutta di stagione: pesche, perseghi in veneziano! Ho trovato questa ricetta sul Gazzettino di Venezia, nella rubrica settimanale riservata a Mario Barba che cura il gioco del lotto e propone una ricetta abbinata ai numeri da giocare.

See on blog.giallozafferano.it
via Tumblr http://bit.ly/1m5jAlJ

Paus veroordeelt en excommuniceert maffia - Katholiek Nieuwsblad

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsZita.bePaus veroordeelt en excommuniceert maffiaKatholiek NieuwsbladHij deed dat tijdens de heilige Mis bij zijn bezoek aan de Zuid-Italiaanse regio Calabrië.

See on katholieknieuwsblad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1q0ZHDV

Medische vertaalkaart Italiaans, Italiaanse vertaling van al je medische klachten

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyVertaal je gezondheidsklachten in het Italiaans! De medische vertaalkaart is het ideale communicatiemiddel bij gezondheidsklachten. De Medische Vertaalkaart bestaat uit een topvel in het Nederlands en een ondervel in het Italiaans. Je vult in het Nederlands jouw klachten in. Daarna leest de Italiaanse arts jouw klachten in zijn moedertaal. Deze medische kaart mag dan ook niet ontbreken bij je reispapieren want hij kan altijd van pas komen!

See on italiewarenhuis.nl
via Tumblr http://bit.ly/1nwzfMh