donderdag 26 maart 2015

Holland Paviljoen krijgt op race-tegen-de-klok-Expo vormOver 37 dagen begint de Wereldtentoonstelling in Milaan. Zeker 6000 man zijn dagelijks aan het werk op het Expo terrein ten noorden van de stad om alle paviljoens af te krijgen. Bij meerdere paviljoens is het daarbij een race tegen de klok geworden.
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1NbjXLX

Anti trust perikelen Douwe Egberts frustreren ambities LavazzaHet koffiemerk Lavazza wil internationaal groeien. En staat daarbij zeer open voor een overname van (kleinere) niet Italiaanse koffiehuizen. Lavazza maakte in 2013 (2014 cijfers nog niet bekend) de helft van de omzet buiten Italië. Dat moet volgens vicepresident Giuseppe Lavazza 70% worden zonder een euro in te leveren in Italië, zo zegt hij tegen het persagentschap Radiocor.
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1GqAn1g

Gezonde spaghettimaker komt in Amsterdam aan de deur

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenIn Amsterdam is de Italiaan Davide Pinzaglia een spaghettidienst begonnen.
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1EWG9pe

7e Nederlands-Italiaanse franchise-gelateria opent op Grote Markt AntwerpenMet de zomer in zicht is de Antwerpse Grote Markt toe aan een revival. Een eerste nieuwe zaak, ijs- en lunchhuis Talamini, opende recent de deuren, zo meldt Gazet van Antwerpen. De Nederlandse uitbaatster gelooft rotsvast in de heropleving van de Grote Markt. “De heraanleg en het nieuwe lichtplan zorgen voor een gezellige sfeer en maken het hier een uitgelezen locatie om onze naamsbekendheid in België te vergroten.”
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1GqAmKz

Siciliaanse politici pleiten voor behoud noodbrug Janson Bridging (Hank)Janson Bridging, een expert op het gebied van noodbruggen en pontons uit het Brabantse Hank, gaat half april een noodbrug weghalen op Sicilië. Janson realiseerde die verbinding nadat de brug op een kustweg nabij Calderà, bij Messina op Sicilië, beschadigd raakte na een overstroming vier jaar geleden.
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1EWG9p8