vrijdag 12 april 2013

Espressojongens - De nieuwste sensatie in evenementenland!

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreDe nieuwste sensatie in evenementenland!

Het meest mobiele cafeïne-shot op echt élke locatie.Zowel de espresso als wijzelf bevatten dezelfde pluspunten: elegant, smaakvol, vriendelijk en een goede body!De bonen worden vers gemalen op uw feest, evenement, bruiloft of beursstand.

We dragen een mooie riem met hieraan alle benodigdheden: bekertjes, roerstaafjes, suiker en natuurlijk de verse koffie!Natuurlijk is onze espresso heel stoer.

We vinden wel dat het nét zo stoer is om de mensen die de bonen verbouwen en oogsten hier netjes voor te betalen.

Vandaar dat we alleen werken met eerlijke koffiebonen.

De druk die nodig is om de espresso (onder druk) te maken wekken we zelf op door middel van een pompsysteem op handkracht, duurzaam toch?
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47800720005

Bezienswaardigheden in Italië - landenkompas.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyEen overzicht van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden in Italië.
See on landenkompas.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47799948431

De #Espressojongens - uniek #koffieconcept voor #evenementen,...

De #Espressojongens - uniek #koffieconcept voor #evenementen, #congressen, #beurzen en #festivals. Te boeken via www.italianentertainment.nl (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47793570440

Tiramisurecepten Galbani : cappuccino-tiramisu, vanille, koffie, cacao

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenOntdek het tiramisurecept met cappuccino, vanille, koffie, cacao.


Om de heerlijk zachte smaak van mascarpone goed te laten uitkomen, combineer je hem met een koffie die rijk is aan aroma.
Probeer deze heerlijke cappuccinotiramisu!
See on i-love-tiramisu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47791466941

Torino Jazz Festival 2013: tutti i concerti, gli eventi e i pacchetti turistici

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreAlla sua seconda edizione, il Torino Jazz Festival è già diventato uno dei più importanti appuntamenti italiani di primavera. Dal 26 aprile al 1° maggio, si daranno appuntamento nel capoluogo piemontese alcuni dei più importanti musicisti del jazz per un totale di 130 eventi, tutti gratuiti; i due palchi principali saranno in piazza Castello e in piazzale Valdo Fusi (si spera che il tempo sia più amico di quanto lo sia stato l’anno scorso, quando, comunque, il Festival è riuscito ad attrarre 100mila persone); la sezione Fringe, che l’anno scorso si era tenuta ai Murazzi, quest’ano si terrà nei locali di piazza Vittorio.
See on rottasutorino.blogspot.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47791012403

Understanding an Italian Wine List Step-by-Step

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaItalian wine could easily be considered the final frontier of knowledge for wine geeks. This is because there are at least 350 common wine grape varieties used to make Italian wines.

Learn the basics of how to read an Italian wine list to order wine with confidence. You don’t have to know Italian wine intuitively to have a great time.

How to Read an Italian Wine List

Most wine lists do not give you very much information except for the price, producer and vintage. It’s wonderful when a wine sommelier is close by to help guide you. However, sometimes there’s no one to assist you. So where do you begin?


Start by decoding the pertinent information:


ProducerType of WineRegionVintageItalian Wine Regions


Question: How Many Italian Wine Regions? Answer: 20

Italy is often regarded as having 4 distinctly different areas that contain the 20 unique regions.


NW Italy


PiemonteLombardyValle d’AostaLiguria

NE Italy


Alto AdigeVenetoFriuli

Central Italy


ToscanaEmilia-RomagnaMarcheLazioAbruzziUmbriaMolise

Southern Italy


PugliaBasilicataSardegnaSicilyCampaniaCalabriaRead More

See on winefolly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47784151790

Santa Maria di Leuca in Zuid-Italië ligt op de rand van de wereld

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe apostel Petrus zette er, zo wil het verhaal, ooit voet aan wal, op zijn reis vanuit het Joodse land naar Rome. Dat zou zomaar kunnen, want een zuidelijker punt is er niet in de hak van de Italiaanse laars. Santa Maria di Leuca is nu een bedevaartsoord. En wie niet gelooft dat het beklimmen van de enorme trap die de haven met de kerk verbindt een ”ticket naar het paradijs” oplevert, noemt zich gewoon toerist.
See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47777124515

Giulianova, klaar voor het feest van de Madonna dello Splendore

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaGiulianova is een klein stadje aan de kust van Teramo dat erg druk wordt bezocht in de zomer. Op 22 April vindt er een belangrijk religieus feest plaats, de herdenking van de verschijning van Maria aan de nederige boer Bertolino. Dit was op 22 April 1557 op dezelfde plaats als waar later het Heiligdom van de Madonna dello Speldore is gebouwd.


Het feest van de Madonna dello Splendore bestaat uit een speciale combinatie van gewoonten, tradities en anekdotes die gebruikelijk zijn geworden in deze tijd. Het festival is één van de meest emotionele en spirituele evenementen wegens de toegevoegde waarde van het rijke erfgoed van de Giuliesità.


Tijdens het evenement zullen de ‘sbandieratori’ van Bucchianico (vlagwaaiers en muzikanten) en twee muziek bands uit Conversano aanwezig zijn in Giulianova. Natuurlijk zullen er na de ochtendmis en de heilige optocht de gebruikelijke wijnvaten worden geopend en zal het vuurwerk rond middernacht niet ontbreken.
See on bezoekabruzzo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47776379681

Dutch design in Milaan - Salone Internazionale del Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsJorg Rijkschroeff (24) is ondernemer en wil zijn product, elektrisch verwarmde kussens, internationaal gaan verkopen. Hij is deze week voor het eerst op een meubelbeurs in Italië. Is het wat hij had verwacht? Voor Wereldveroveraars blogt hij over zijn ervaringen.


Samen met het bedrijf Fieldfurniture sta ik nu een aantal dagen op de Salone Internazionale del Mobile: de design week van Milaan en de grootste interieurbeurs ter wereld.
See on fd.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47776316190

La dolce vita in De Mandemaaker - Italiaanse kookworkshops - DeStadAmersfoort.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDoor het succes van vorig jaar organiseert Restaurant en Kookstudio “de Mandemaaker” in Spakenburg ook dit jaar weer haar Italiaanse kookworkshops. Op de vrijdagen 19 april, 14 juni, 4 oktober en 13 december staat de kookstudio van de Mandemaaker geheel in het teken van la dolce vita, het zoete leven!
De vier inspirerende Italiaanse kookworkshops van gerechten, wijn en cultuur staan onder leiding van de Italiaanse kok, Armando diGristina van Cantina Villarosa uit Soest. In de kookworkshops genieten de deelnemers van la dolce vita door het bereiden en proeven van een aantal heerlijke Italiaanse gerechten, gecombineerd met smaakvolle Italiaanse wijnen. Er wordt voornamelijk gewerkt met kwaliteitsproducten en -grondstoffen.

Omdat de kookworkshop wordt afgewisseld met interessante wetenswaardigheden over de Italiaanse eet- en drinkcultuur, kunnen de deelnemers ook genieten van de mooie onderdelen die bij dit evenement passen. Door de gastvrouw van deze Italiaanse kookworkshops, Annelies van Vreeswijk van Annelies Events wordt ruime aandacht besteed aan de Italiaanse gastronomie en trends etc. Eten en drinken neemt in de Italiaanse cultuur immers een belangrijke plaats in.
See on destadamersfoort.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47776078767

Aperol Spritz voor het echte Italiaanse zomergevoel

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Italianen weten het al langer, Aperol Spritz is hét drankje met het ultieme zomergevoel. Aperol Spritz is niet meer weg te denken van de zonnige Italiaanse terrassen, de plek waar ook vele Nederlanders kennis maken met het frisse, bitterzoete drankje. Inmiddels verovert Aperol Spritz ook de Nederlandse terrassen, borrels en picknickplaids met het simpele ‘3-2-1’ stappenplan. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om het zomergevoel te krijgen en vast te houden. Salute!


Door de makkelijke bereiding is Aperol Spritz zeer geschikt om ook thuis in Nederland te bereiden. Dit typische terrasdrankje bereid je in drie simpele stappen tijdens een picknick in het park of een borrel op het dakterras. Op deze manier geniet je met Aperol Spritz van het leven, of zoals de Italianen zeggen ‘La Dolce Vita’, en houd je het zomergevoel zo lang mogelijk vast.
See on singlessite.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47775910381

Faillissementsverkoop Claudio Ferrici - FashionUnited

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIn de winkels van Claudio Ferrici in Amsterdam en Breda organiseert het tassenmerk dit weekend een faillissementsuitverkoop. De opruiming vindt plaats in samenwerking met Trooswijk Veiling, een bedrijf dat normaal gesproken enkel online veilingen organiseert.
Opmerkelijk aan de faillissementsverkoop met kortingen tot 70 procent: het merk heeft in een tas twee vliegtickets naar de Italiaanse modestad Milaan verstopt. Met die actie wil het merk de klanten ‘een laatste keer in de watten leggen’.


Het merk zal echter niet verdwijnen. Herwalt Lederwaren uit Lichtenvoorde heeft de merkrechten overgenomen van het onlangs failliet verklaarde merk Ferrici. De nieuwe eigenaar wil de strategie en positionering van het tassenbedrijf doorzetten zoals het was.
See on fashionunited.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47775851165

Berlusconi toch akkoord met linkse president

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSilvio Berlusconi gaat er toch mee akkoord dat Italië weer een linkse president krijgt. In ruil daarvoor wil de centrumrechtse leider dat zijn kamp wordt opgenomen in een grote coalitie met centrumlinks.


Dit zegt de mediamagnaat vrijdag in een interview met de krant la Repubblica. De ambtstermijn van president Giorgio Napolitano (87) loopt half mei af. De afgelopen weken bleef Berlusconi roepen dat er na de oud-communist niet opnieuw een linkse president mocht komen.Volgens menig Italiaan wil Berlusconi per se weer in de regering om met nieuwe wetten een definitieve veroordeling in zijn diverse strafzaken te ontlopen.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47775574393

Zoals het klokje thuis tikt - Next stop: Italië, Milaan! - Italiaanse design Cloggy Clock

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet gaat goed met het nieuwe Nederlandse designklokken-merk Cloggy & Clocks. Het bedrijf onder leiding van Rotterdamse designer Reinoud Wolff heeft succes met de eigentijdse versie van de staklok. Na de introductie eind 2012 in Nederland, heeft het bedrijf inmiddels ook klokken verkocht in België, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Australië. Next stop: Italië, Milaan! Met een speciale Italiaanse design Cloggy Clock die de naam ‘Tempo Sensazione’ (gevoelstijd) heeft meegekregen, stond het bedrijf deze week in de spotlight in de Zona Tortona in het Designersblock in Milaan tijdens de bekende design beurs Salone di Mobile.
See on dailycappuccino.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47775498859

History, secrets and recipes of a monastic kitchen from Piceno in Le Marche

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenThe initiative “La Cucina dello Spirito” aims to promote the territory around Monteprandone and its landscape, cultural heritage and cuisine. Ermetina Mira, one of the owners of Hotel San Giacomo, wanted to promote this initiative dedicated to fine food and wine and monastery traditions, inspired by the figure San Giacomo della Marca, originally from Monteprandone. The event involves restaurants, hotels and tour operators and includes three cycles of events related to three precise periods: Lent, summer and Christmas.

The “Cucina dello Spirito” includes various events such as conferences, conventions, round tables, tours in museums and spiritual places, themed tours, concerts of sacred music, historically re-enacted dinners in cloisters, taste-testing and workshops. In particular, religious tours (Monteprandone - Loreto, Monteprandone - Madonna dell’Ambro) and food and wine tours on farms and wine vineyard in the Piceno area are organized.

The “Cucina dello Spirito” is also a title of a book. It’s subtitle translated to “History, secrets and recipes of a monastic kitchen from Piceno to Le Marche”.

The book is based on Tommaso Lucchetti’s research, conducted since 2005 by the Association I Sapori del Piceno, on the ancient cooking practices in monasteries.

The book contains an anthology of convent recipes that have survived over time and a historical guide to the knowledge and arts of the pantry, kitchen and dining room of the monks and nuns, from the origins of monasticism to today.

A cultural, material and intellectual system that travelled from community to community, while constantly exchanging ideas and improving practices: a world you can discover all through this book page after page.
See on ristorante-sangiacomo.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47762406488