maandag 14 december 2015

Pininfarina nu in Indiase handen | Auto Edizione

Het hing al geruime tijd in de lucht dat Pininfarina over zou gaan in Indiase handen als het om de bedrijfsvoering gaat. Nu is het dan ook echt zover want Mahindra heeft nu ook op papier de touwtjes in handen van de legendarische carrosseriebouwer uit Cambiano. De investering door Mahindra & Mahindra en TechMahindra, is een noodzakelijk kwaad omdat de designhuizen zichzelf allang niet meer adequaat kunnen bedruipen. Deze ambachtelijke firma’s zijn te klein geworden voor de industrie waar alles om mondiale aantallen en investeringen draait. Na de dood van Andrea Pininfarina in 2008 kwam het bedrijf in een diep dal terecht, waar het zich vervolgens dankzij de nodige Piemontese ondernemingsdrang wonderwel aardig weer uit wist te vechten. Eenmaal opgepoetst werd de toko weer goed genoeg voor een investeerde van buitenaf.


See on autoedizione.nl

via Tumblr http://bit.ly/1O0ooHq

Marchionne kondigt Alfa Romeo's terugkeer in F1 aan | Auto Edizione

Marchionne heeft de knuppel alvast in het hoenderhok gegooid en kondigt alvast een aanstaande terugkeer van Alfa Romeo in de Formule 1. Precies daar waar het legendarische Italiaanse premiummerk hoort. De laatste tijd ging er al het nieuws rond dat de CEO met de splinternieuwe motortechniek van Alfa (V6 turbo), rond de diverse renstallen is wezen leuren. Met name bij Redbull, maar die bedankten voor de eer omdat Alfa Romeo momenteel nog onvoldoende bekendheid geniet. Inderdaad, resultaten uit het verleden tellen niet in de huidige F1, maar Marchionne is het daar niet mee eens en zegt nu dat Alfa Romeo de handschoen zo kan oppakken omdat het sportieve merk bij veel mensen in het hart gegrift staat.


See on autoedizione.nl

via Tumblr http://bit.ly/1SXvzV9

Ferrari total loss bij ongeluk op A16 in Rotterdam

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Op de A16 in Rotterdam ter hoogte van de Prinsenlaan is zondagavond een groot ongeluk gebeurd. Vijf auto’s waren erbij betrokken. De politie spreekt van een chaos, maar meldt dat er niemand gewond is geraakt.Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting de A20. Direct na het ongeluk zijn alle rijstroken afgesloten. Nadat een deel van de ravage opzij was geschoven, kon er weer één rijstrook open.Eén van de betrokken auto’s was een Ferrari. Die kan als total loss worden beschouwd.
See on rijnmond.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Mcg6Li