vrijdag 15 april 2016

Nina maakt piadina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Afgelopen weekend gingen we bij vrienden eten. Vabene la piadina? vroegen ze ons. Een piadina romagnola, de naam zegt het al, is een typisch product uit Romagna. Simpel gezegd: het is een soort broodpannenkoek die je kunt vullen naar believen. Een klassieker is bijvoorbeeld de piadina met squacquerone (een soort verse kaas) e rucola. Iedere regio heeft bovendien zijn eigen soort piadina. Zo is die uit Riccione subtiel en knapperig terwijl de de piadines in het binnenland vaak dikker zijn.
See on opzoeknaaritalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/265zWFM

De Smaak van Italië | De beste wijnen uit Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Speciaal voor Italiëliefhebbers heeft Gall & Gall het Italiaanse wijnpakket samengesteld. Een selectie van de beste wijnen uit Italië om het begin van de lente mee te vieren! Het pakket bestaat uit een aperitief, twee witte, twee rode wijnen en een heerlijke dessertwijn. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is te zorgen voor een lekker diner en de glazen op tafel te zetten.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1TV6w8y

Atlas torst wankelende Italiaanse bankensector op zijn schouders

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Paniek in bankenland. Dit keer niet in Griekenland, maar in een ander mediterraan land: Italië. Een aantal Italiaanse banken voldoet niet aan de kapitaaleisen van de Europese Centrale Bank. Het is hun niet gelukt op een reguliere manier kapitaal aan te trekken. Tom Poes verzint een list.
See on ftm.nl

via Tumblr http://bit.ly/1SaSWJt

De Giro D’Italia Achterna | Il Giornale, Dé Gratis Krant En Website Over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het zal u niet ontgaan zijn, over een kleine maand start de wielerronde Giro ’d Italia in Apeldoorn.Misschien nog wel leuker is om in Italië zelf een etappe mee te pakken. Zo kregen we bijvoorbeeld de tip om de bergritten op 24 en 25 mei te volgen rond de Paganellahoogvlakte in de regio Trentino. Deze fraaie streek, onderdeel van het natuurpark Adamello Brenta, dat tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, vormt met het Molvenomeer een parel in de Brenta Dolomieten. Naast het kijken naar fietsers is het daar ook goed mogelijk om zelf actief het stalen ros te bestijgen. Er zijn namelijk tal van ‘single trails’ en meerdaagse tochten mogelijk maar er zijn ook ‘bikeparks’ en door gebruik te maken van de vele skiliften scheur je met de mountainbike knalhard het dal in.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Nc1xih