zaterdag 7 oktober 2017

Mimmo Ristorante & Pizzeria | Beleef de Italiaanse passie

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Aan de Boulevard van Noordwijk treft u Mimmo. Deze Italiaanse trattoria staat bekend om zijn warme sfeer en overheerlijke Italiaanse specialiteiten. De spontane en temperamentvolle eigenaar Mimmo zorgt met zijn persoonlijke begeleiding voor de authentieke Italiaanse Gastvrijheid!

via Tumblr http://bit.ly/2yOvz5J

Ricetta. Zucca e baccalà per un autunno perfetto

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

L’autunno è arrivato e con esso sulle nostre tavole la zucca nelle sue più svariate varianti e ricette: Federica e Alessandro di “Un Tavolo x2” vi consigliano la ricetta del baccalà >>

via Tumblr http://bit.ly/2kvy8Y6

Win kaartjes Sapori d'Inverno | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Kom alvast in de stemming voor de feestdagen tijdens Sapori d'Inverno, het winterse Italië Evenement. Ciao tutti mag 3 lezers blij maken met elk 2 kaartjes!

via Tumblr http://bit.ly/2kwoDHZ

I found my love in Portofino

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Portofino, een prachtige baai met gekleurde huisjes, enorme jachten, talrijke kleine bootjes en heel veel toeristen. Wij gingen er naartoe en laten het je zien!

via Tumblr http://bit.ly/2yONxVE

Snel-Italiaanwet in de maak

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De voorbije maanden laaide in Italië de discussie weer op rond de versoepeling van de automatische nationaliteitsverwerving. De discussie draait rond de invoering van het ius soli (‘recht van de grond’ of territorialiteitsrecht). Dat is het rechtsbeginsel waarbij de nationaliteit van een persoon wordt bepaald door de plaats waar hij of zij is geboren. Dit rechtsbeginsel wordt vooral toegepast in Noord- en Zuid-Amerika. In de Europese landen is daarentegen het ius sanguinis (‘recht van het bloed’ of afstammingsrecht) van toepassing. De nationaliteit van de (voor)ouders bepaalt daarbij die van de nakomelingen. In de meeste gevallen komen beide principes in combinatie met elkaar voor. Naast de automatische nationaliteitsverwerving zijn er ook nog andere legale  mogelijkheden om een andere nationaliteit te bekomen.

via Tumblr http://bit.ly/2hUr3PU