woensdag 20 mei 2015

Bijzondere concerten van het koor Iddanoa Monteleone van het Italiaanse eiland Sardinië in Nederland.


Mannenkoor Iddanoa Monteleone van het Italiaanse eiland Sardinië geeft twee bijzondere concerten in Nederland. Behalve traditionele volks- en kerkliederen, zingt het koor ook zelf gecomponeerde liederen.


Zaterdag 26 september 2015, 20:30 - Nicolaikerk Utrecht
Zondag 27 september 2015, 15:30 uur - Duinzigtkerk Den Haag

See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1L9ZvZZ

places-to-visit-in-rome: Places to visit in Rome - I was a...places-to-visit-in-rome:

Places to visit in Rome - I was a Gladiator yesterday. #colosseum #italy #italia #friends #family #rome #roma #australia #perth #perthwa #perthblogger #holiday #love #history #spanishsteps #pantheon #trevi #gladiator #travel #sport
Photo by g6sheldon http://ift.tt/1A1SKbTvia Tumblr http://bit.ly/1R2jEFa

specialcar: Italy 1953specialcar:

Italy 1953via Tumblr http://bit.ly/1FzmJKI

Jonge Italianen hopen maffia klein te krijgen met zelf ontwikkelde app - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het is niet zonder gevaar, dat beseffen ze maar al te goed. Maar ze hebben het zo met de maffia gehad, dat ze er helemaal voor gaan. Met de zelf ontwikkelde app ‘MafiaMaps’ is een groep Italiaanse jonge universitairen vast van plan de georganiseerde misdaad in hun land klein te krijgen. ‘Natuurlijk zijn we bang, maar we gebruiken die angst als energie.’
See on m.nieuwsblad.bevia Tumblr http://bit.ly/1L96671

'Tree of Life' op Italiaans paviljoen van Expo 2015

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In het kader van EXPO 2015, de wereldtentoonstelling die van 1 mei tot en met 31 oktober 2015 wordt georganiseerd in Milaan, kreeg ACT lighting design van Balich Worldwide Shows de opdracht het visuele ontwerp en lichtdesign van een iconische installatie te bedenken en te ontwikkelen. Het gaat om de ‘Tree of Life’ of 'Albero della Vita’.
See on eventnews.bevia Tumblr http://bit.ly/1L967aX

Drama met baby bij Italiaans voetbalfeest

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse voetbalwereld is opgeschrikt door een menselijk drama. Tijdens de uitbundige viering van de promotie van Frosinone naar de Serie A begaf het dak van een bushokje het onder het gestamp van enkele dansende fans en stortte een vader met baby in de armen twee meter naar beneden.Het jongetje van zeven maanden werd met een traumahelikopter overgebracht naar een kinderziekenhuis, waar hij na een operatie van tien uur vecht voor zijn leven. Zijn situatie is uiterst zorgwekkend.
See on gelderlander.nlvia Tumblr http://bit.ly/1L967aO

Dichtbij.nl - Wie wil er een Italiaans restaurant kopen? Grijp je kans!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Wie wil er een Italiaans restaurant kopen? Grijp je kans!Voor wie het altijd al een droom is geweest een heus eigen Italiaans restaurant te hebben, is dit een geschenk uit de hemel! In de Postelstraat staat een Italiaans restaurant te koop. Voor het luttele bedrag van 600.000 euro!Funda rept op haar site over een ‘Zeer bekend Italiaans restaurant van circa 74 m2 met eigen entree, open keuken, restaurant met bar en toiletgroep op de eerste verdieping.'Het pand heeft een oppervlakte van 239 m² en het perceeloppervlakte is 74 m².Dus, heb je nog een slordig half miljoentje over? En wilde je altijd al je eigen Italiaan? Dan is dit je kans!
See on m.dichtbij.nlvia Tumblr http://bit.ly/1GoqoKu

Aldi bevestigt expansie naar Italië - RetailDetail NL

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Aldi Süd gaat discountwinkels openen in Italië, via de Oostenrijkse dochter Hofer.Aldi Süd heeft de geruchten bevestigd dat het discountwinkels gaat openen in Italië. Volgens het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung is het nu zeker dat Aldi via de Oostenrijkse dochter Hofer de Alpen oversteekt.Eerst het Noorden, dan pas het ZuidenVolgens Aldi zullen de eerste Italiaanse winkels in de loop van de komende jaren worden geopend, zonder specifieker te worden. Met de beslissing om daadwerkelijk in Italië aan de slag te gaan, voegt Aldi eindelijk weer een land toe aan het aantal landen waarin de discounter actief is. Nu zijn dat nog zeventien landen, acht voor Aldi Nord en acht voor Aldi Süd - in Duitsland zijn ze allebei actief.
See on retaildetail.nlvia Tumblr http://bit.ly/1GoqoKo

Italiaans circus op de Nederlandse televisie | metronieuws.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Eurosport zendt deze maand als enige Nederlandse televisiezender de Giro d’Italia uit. Hoe gaat dat in zijn werk? Een kijkje achter de schermen.Van 9 tot 31 mei trekt het peloton in de Giro d’Italia van San Lorenzo al Mare via het zuiden en door de Dolomieten naar Milaan. Eurosportcommentator Bobbie Traksel volgt het spektakel vanuit Amsterdam. „Uiteindelijk volg je de koers toch via de televisie. Of dat nu bij de finish in Italië is, of hier in Amsterdam maakt wat dat betreft niet zoveel uit. Het kost natuurlijk ook wel erg veel geld voor zo’n grote organisatie als Eurosport om alle commentatoren naar Italië te sturen.” Jammer is het wel, vindt Traksel, die in januari stopte als wielrenner: „Ik ben een fan van Italië, ik vond het mooi om daar te koersen.”
See on m.metronieuws.nlvia Tumblr http://bit.ly/1GoqoKm