vrijdag 6 januari 2017

De beste vakantietips voor Sicilië - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

De beste vakantietips voor een verblijf op Sicilië, van het strand van San Vito lo Capo tot de tempels bij Syracuse, de barokstad Noto en de hoofdstad Palermo.

via Tumblr http://bit.ly/2ilbCeP

Robeco negatief over Italiaans staatspapier | Fondsnieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De onrust in Italië is na het referendum over de grondwetswijzigingen nog verre van voorbij. Hierdoor zullen de rentes op staatsobligaties uit dit land naar verwachting oplopen.

via Tumblr http://bit.ly/2iljBIM

Bernie: 'Te veel Italianen, kap met hybride' | Autosport | Nieuws | Ziggo Sport Totaal

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Een interview met Bernie Ecclestone is nooit saai. Dit keer was Sportbild de gelukkige en ook nu stelde de inmiddels 86-jarige Formule 1-tsaar niet teleur. Zo moeten de hybride motoren er onmiddellijk uitgegooid worden, moeten er sprintraces komen en wordt het met Ferrari nooit wat zolang de Italianen er de dienst uitmaken, aldus Bernie.

via Tumblr http://bit.ly/2iRp8KS

Drie mannen in Bouskoura gaan Italiaanse toerist met messen te lijf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Op buitengewoon brutale wijze trachtte het drietal man te beroven.Een Italiaanse toerist die op vakantie was in Marokko, Bouskoura op dat moment om precies te zijn, kreeg de schrik van zijn leven toen drie mannen hem belaagden. Terwijl hij naar het hotel liep waar hij verbleef, Al Izdihar in de wijk Al Houda, kwam het drietal op hem afgerend gewapend met messen. De man hield er ernstige verwondingen aan zijn rechterhand aan over en ook werd hij ontdaan van zijn persoonlijke bezittingen.

via Tumblr http://bit.ly/2iNogEo

Sneeuw en vorst tot in Zuid-Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Italië wordt gesproken van een heuse Driekoningensneeuwstorm. Het noorden is wel gewend aan winterweer, maar nu zucht ook de rest van het mediterrane land onder ijzige temperaturen en sneeuwval. In Rome duikt de temperatuur onder het vriespunt en de Vesuvius bij Napels is bedekt met een laag sneeuw. Zelfs op de Eolische eilanden tussen Sicilië en het vasteland zijn sneeuwvlokken neergedwarreld, meldde persbureau ANSA vrijdag.

via Tumblr http://bit.ly/2iRiJPY

How to prepare Moka Coffee with this Italian Coffee maker?

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

How to prepare Moka Coffee with this Italian Coffee maker?In Italy, ordering a Caffe Moka is quite different from, say, calling for a Mocha coffee in America. To sound alike is not to taste alike, coffee-style.

via Tumblr http://bit.ly/2jd4rWc

De grote Italiaanse weverijen


Italië staat als vanouds bekend als modeland. Italianen houden van kwalitatief hoogwaardige én modieuze kleding. Vaak worden de bekende modehuizen en ontwerpers uit het Italiaanse noorden aangehaald om dit uit te leggen. 

De Italiaanse kledingindustrie is echter zoveel meer. In alle facetten van het proces wordt aandacht besteed aan kwaliteit. Zo ook aan het begin: het katoen en de wevingen. Dit blijkt wel uit de lange traditie van de bekende Italiaanse weverijen. Weverijen als Tessitura Monti, Canclini en Albini. Dit zijn weverijen die al eeuwenlang doeken van de allerhoogste kwaliteit produceren. Vaak met het fijne Egyptische katoen.  

In dit artikel wordt de historie van deze grote Italiaanse weverijen beschreven. Als ook hun unieke kenmerken. via Tumblr http://bit.ly/2hXhLC0