donderdag 14 augustus 2014

Duitsers vinden productie Fiat Pomigliano opnieuw 'Lean' | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Fiat-fabriek in Pomigliano d’Arco ontvangt voor zijn hoogwaardige wijze van produceren de “Lean & Green Management Award 2014″. Evenals in 2012 heeft een Duitse instantie de efficiëntie van de Giambattista Vico Plant tegen het licht gehouden. Growtth© Consulting & Quadriga Consult uit Sternberg nabij München, heeft in een uitgebreide studie gekeken welke Europese fabrieken voor het predicaat “Lean & Green Management” in aanmerking konden komen. De faciliteit in Zuid-Italië krijgt de speciale prijs en titel ‘Lean’. Bij het onderzoek stonden 39 bedrijven in de spotlight. Het zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk integreren van alle nodige voorzieningen die bij de productie komen kijken, zijn bij de Italiaanse fabriek met name het best denkbare.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1lYXQcF

Buon Appetito Amici @gustodilella

Buon Appetito Amici @gustodilella
via Tumblr http://bit.ly/1uwgD7i

Museums To Stay Open on Ferragostoitalymagazine.com

Conte stelt eisen als bondscoach van Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAntonio Conte wordt de nieuwe bondscoach van Italië als de nationale bond aan zijn eisen wil voldoen.Deze week bevestigde Carlo Tavecchio, de nieuwe president van de Italiaanse bond (FIGC), dat hij met Conte gesproken heeft over de baan van bondscoach. Conte is bereid om de job te accepteren, maar de oud-trainer van Juventus wil wel een belangrijke rol gaan spelen bij technische zaken, zoals de nationale jeugdteams.Volgens Goal vindt de FIGC die eisen nogal ver gaan, maar toch is er vertrouwen dat men voor 18 augustus tot een overeenkomst kan komen. De 45-jarige Conte is tevreden met het financiële plaatje dat hem is aangeboden. Hij stapte eerder deze zomer op bij Juventus, nadat hij de club drie jaar op rij naar de scudetto leidde.

See on goal.com
via Tumblr http://bit.ly/1l5C1xn

Steden Italië willen Nederlandse fietsregels

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOok in Italië moeten fietsers in straten met eenrichtingsverkeer de ‘verboden’ kant op mogen rijden, als dat veilig mogelijk is. Dit hebben de wethouders van Verkeer van de grote steden Milaan, Turijn en Bologna geschreven aan minister Maurizio Lupi van Verkeer.De bestuurders kijken naar de Lage Landen en vinden dat „het normatieve verschil tussen ons en de rest van Europa” moet worden opgeheven. Het is hun beleid om het gebruik van de fiets juist te vergemakkelijken en aan te moedigen, zo meldde de krant la Repubblica dinsdag.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vLwXTg

De eerste Pradawinkel van Nederland geopend in de PC

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsRijd de limousine maar vast voor: de eerste Pradawinkel van Nederland is geopend, in de PC. Internationale modehuizen weten de stad steeds beter te vinden.GeruchtJaren gonsde het gerucht dat een Prada een winkel in Amsterdam zou openen. Het Italiaanse modehuis, dat in 1913 werd opgericht door Mario Prada en sinds eind jaren zeventig wordt geleid door zijn kleindochter Miuccia Prada, zou enkele jaren geleden inderdaad op zoek zijn geweest naar een geschikte locatie. De crisis in 2008 gooide echter roet in het eten.Nu kunnen Amsterdamse fashionista’s dus eindelijk opgelucht ademhalen. Roermond had in 2010 de primeur met de eerste Prada-outlet in Nederland, Amsterdam is de gelukkige met de eerste reguliere Pradawinkel in het land.

See on parool.nl
via Tumblr http://bit.ly/1vLwZuq

Siena komt tot leven: de Palio van Siena 2014

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet liefst zou ik het hele jaar in Italië zijn. Om alle mooie steden te bezoeken, afgelegen gebieden te ontdekken en evenementen te beleven. Maar helaas zit ik het grootste deel van het jaar toch in Nederland. Zo ook vandaag, terwijl er de komende dagen een geweldig evenement plaatsvindt: de Palio van Siena! Gelukkig is Henriëtte Bokslag van http://bit.ly/1nRBVDT wél in Siena, met paliotours.com, en zij houdt mij op de hoogte van wat er allemaal gebeurt!

See on italieuitgelicht.nl
via Tumblr http://bit.ly/1sF7mt4

How to Plant and Grow the Italian Cypress Tree

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNo other tree epitomises the Tuscan landscape like the Italian Cypress (Cupressus Sempervirens), sometimes called the Mediterranean or the Tuscan Cypress; its elegant shape has seen it used as a mainstay of formal Italian gardens. Cypress are relatively easy to grow and care for, so there’s no reason why you can’t create a little slice of Tuscany in your own garden.

See on italymagazine.com
via Tumblr http://bit.ly/1sF7pF6

Buonanotte #rijksmuseum #amsterdam #Italiaanse #kunst #cultuur...

Buonanotte #rijksmuseum #amsterdam #Italiaanse #kunst #cultuur #histori #geschiedenis (bij Loosduinen)
via Tumblr http://bit.ly/1lVLK4f

Italian folk dance: History and 5 of the bestItaly, along with Spain and Latin America is one of the countries that still maintains its culture of recreational dancing. Swide describes the history of dance in Italy as well as some of the most popular folk dances.
See on swide.com

via Tumblr http://bit.ly/1vJDTQB

What to eat in Ferragosto Italian Style: Really tasty antipasti

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLearn how to make Really tasty antipasti

  • Prosciutto crudo – 200g/ 6.7oz thinly sliced.

  • Ciauscolo – 200g/ 6.7oz sliced

  • Honeydew melon – 1

  • Pecorino cheese – one young, one seasoned

  • Organic Italian Honey

  • Country bread – 8 slices

  • Garlic – 1 clove

  • Ginger – small lump

  • Extra virgin olive oil – to drizzle


Arrange the meats on a platter with slices of melon.
See on dolcevitadiaries.com

via Tumblr http://bit.ly/1lVLJNJ