dinsdag 7 mei 2013

Volledig Italiaans podium voor het eerst sinds 2010 | Cyclingbase

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Enrico Battaglin won vandaag de vierde rit in de Giro d’Italia. Het was voor het eerst sinds 2010 dat er een volledig Italiaans ritpodium was in de Giro.




See on cyclingbase.black-dress.org

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49870320166

Original handmade upcycled Illy Outdoor Ashtray. (bij Italian...





Original handmade upcycled Illy Outdoor Ashtray. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49859706984

Het verhaal van Amanda Knox (Perugia) - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het aangrijpende boek Wachten tot je gehoord wordt van Amanda Knox brengt zelfs de hardnekkigste sceptici aan het twijfelen over haar schuld.


Het is november 2007. De twintigjarige Amerikaanse studente Amanda Knox woont net zes weken in Perugia, als haar huisgenootje Meredith Kerchner op wrede wijze wordt vermoord. Op het politiebureau wordt Amanda langdurig ondervraagd. Logisch, denkt ze, aangezien zij Meredith het beste kende. De meisjes waren ongeveer even oud, allebei buitenlanders die de Italiaanse taal wilden leren en ze deelden een badkamer. Wat Amanda niet beseft, is dat de politie haar verdenkt van de moord. De ondervragingen – die in het Italiaans gebeuren – worden harder en Amanda raakt steeds meer in de war, tot ze een belastende verklaring aflegt. Dit was het begin van haar vervolging, die een ware mediahype ontketende. Amanda bracht vier lange jaren door in gevangenschap, werd één keer veroordeeld voor de moord en werd twee jaar later vrijgesproken in hoger beroep, waarna ze direct terugvloog naar Seattle. In maart 2013 verwierp het Italiaans Gerechtshof de vrijspraak en werd besloten dat het proces moet worden overgedaan.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49857720582

Giardino Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More -...





Giardino Casa Di Lella (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49848470516

Zon in de tuin en …….. De Smaak Van Italie (bij...





Zon in de tuin en …….. De Smaak Van Italie (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49846796596

Wrakingsverzoek Berlusconi afgewezen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het wrakingsverzoek dat de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi had ingediend is maandag afgewezen. Het hoogste hof van cassatie in Rome is het niet met Berlusconi’s advocaten eens dat de rechtbank in Milaan vooringenomen is. De beide rechtszaken waarin Berlusconi terechtstaat kunnen daardoor worden voortgezet.




Berlusconi had de hoogste rechtbank van Italië gevraagd zijn berechting voor belastingontduiking en omgang met de minderjarige Ruby te laten afhandelen door de rechtbank in Brescia. Maar het hoogste hof van cassatie zag daartoe geen reden.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49846321292

Tessenderlo Group weg uit Italië - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Tessenderlo Group verkoopt een fabriek in Italië en twee elektrische centrales. Daarmee verlaat Tessenderlo Italië.




Dat heeft de chemiegroep gespecialiseerd in producten voor landbouw en voeding, maandag bekendgemaakt.


De groep verkoopt Tessenderlo Partecipazioni en diens dochteronderneming Tessenderlo Italia aan de private industriële holding International Chemical Investors Group. Het gaat om een productievestiging in Pieve Vergonte met een elektrolyse- en chlooraromatenafdeling en twee elektriciteitscentrales op waterkracht. Een verkoopsbedrag is niet bekendgemaakt.


In Pieve Vergonte, waar 113 mensen werken, worden aromatische chloorproducten en gespecialiseerde dichloortoluenen gemaakt. Die zijn bestemd voor de landbouw en farmasector. Tessenderlo doet de activiteiten van de hand omdat ze niet meer aansluiten op de kernactiviteiten van de groep.


De omzet van Tessenderlo Italia bedroeg vorig jaar 30 miljoen euro, op een totale geconsolideerde groepsomzet van 2,1 miljard euro.






See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49846011000

Le Marche: History and Cities

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



“Le Marche” region is part of Central Italy and offers a blend of northern atmosphere and southern charm. Sea, mountains and hilly rural landscapes dominate its geography and these three aspects have shaped the temperament of its population.


Author Guido Piovene, in his book Viaggio in Italia (1957), defined “Le Marche” as being Italy in one region: “if one had to decide which Italian landscape was the most typical, one would have to choose the Marche… Italy, with its range of landscapes, is a distillation of the world; the Marche is a distillation of Italy.” Giosué Carducci, Nobel Prize Winner and one of the great poets of 19th century Italy, described “Le Marche” in these terms: “This land blessed by God is full of beauty, variety, liberty, with protecting mountains slowly lowering towards the sea, an embracing sea, with greeting, rising hills and shining valleys.” […]




See on panoramitalia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49845911885