maandag 19 mei 2014

5 reasons why Nutella is the best thing since sliced bread

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The Nutella brand was born in Italy in 1964 but it soon became an international symbol of Italy’s chocolate spread excellence. On its 50th anniversary we tell you why it is so special (and delicious)…



See on swide.com

via Tumblr http://bit.ly/1nZvOmq

Ook uitgesteld concert Ennio Morricone gaat niet door | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De legendarische componist Ennio Morricone zou aanvankelijk op 12 april met volledig symfonie orkest een concert geven in de Ziggo Dome in Amsterdam. De 85-jarige grootmeester moest echter met spoed een herniaoperatie ondergaan. Daardoor werd het concert uitgesteld tot 26 juni.Vandaag maakte het management bekend dat voorlopig alle concerten worden afgelast. Dirigeren en reizen zijn simpelweg onmogelijk, aldus het management. Nieuwe data zijn hierdoor nog niet bekend.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1gHGZhy

Eerste NK Pizzabakken tijdens Italie Evenement Haarzuilens | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Tijdens het Italië Evenement zal het eerste Nederlands kampioenschap voor Pizzaioli plaatsvinden; pizzabakkers die werken volgens de traditionele eisen.De pizza mag wereldwijd toch wel beschouwd worden als één van de grootste ambassadeurs van Italië. Tijdens het Italië Evenement zal het eerste Nederlands kampioenschap voor Pizzaioli plaatsvinden; pizzabakkers die uitsluitend werken volgens de traditionele eisen.Onder toezicht van een deskundige jury en veel publiek laten 25 professionele bakkers zich van hun beste (Napolitaanse) kant zien tijdens de bereiding van de Pizza Margherita. Dat gebeurt uiteraard in een houtgestookte steenoven, net zoals vroeger.Er doen Nederlandse en Italiaanse pizzabakkers mee. Il Giornale is benieuwd wie er wint!

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1lVykqC

10 beroepen die alleen in Italië bestaan - wel.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



10 beroepen die alleen in Italië bestaan.1. Lid van de Zwitserse garde. De Zwitserse garde bewaakt al sinds de zestiende eeuw het Vaticaan.2. Gondelier in Venetië. Gondeliers varen toeristen rond in de typisch Venetiaanse bootjes.3. Kaasfluisteraar. Dat is iemand die de kwaliteit van de Parmigiano-Reggiano test door er op te tikken om te horen of de kaas goed klinkt.

See on welingelichtekringen.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jNHdOq

'Feyenoord slaat Italiaans bod van vijf miljoen euro op De Vrij af'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Feyenoord-verdediger Stefan de Vrij staat in de belangstelling van SS Lazio. Italiaanse media brachten de club eerder al in verband met de Oranje-international, volgens het Algemeen Dagblad heeft Lazio inmiddels een eerste bod uitgebracht.

See on nieuwstwitter.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jNHbpT

Andrea Tafi Classic

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Op 1 juni kleurt Ninove Italiaans. In de voormiddag kan je de Andrea Tafi Classic fietsen. In de namiddag en ’s avonds is er Una Giornata Italiana: Italiaanse muziek, Italiaanse auto’s, Italiaanse wijn, kortom een Italiaanse sfeer met hopelijk een Italiaanse zon.De Andrea Tafi Classic is sinds dit jaar de achtste manche van de Proximus Cycling Challenge. Dat betekent voor de organisatie een serieuze duw in de rug. Het parkoers was sowieso al mooi, maar de bevoorrading en uitpeiling krijgen een ‘upgrade’. Als kers op de taart kan je nu ook schitterende prijzen zoals een Colnago fiets winnen.

See on grinta.be




via Tumblr http://bit.ly/1jNHb9m

Pirelli een van de aanvoerders van de Italiaanse industrie | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Pirelli is een van de trotse aanvoerders van de Italiaanse industrie. Al bijna 150 jaar is het bedrijf uit Milaan beroemd om zijn banden maar niet minder om de kalenders. Zoals zoveel technische bedrijven in Italië bemoeien ze zich ook graag met mode. En zie je binnenkort een hoogspanningskabel boven je hoofd? Die kan best van Pirelli zijn, die maken ze namelijk ook…

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1o7JCJi

Italianen gaan post gedeeltelijk privatiseren - De Standaard Mobile

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse regering heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de gedeeltelijke privatisering van het postbedrijf, Poste Italiane. Ook de luchtverkeersleider ENAV zal voor bijna de helft worden verkocht.

See on m.standaard.be




via Tumblr http://bit.ly/1sLcMxM

Smullen: Italiaanse salade met salami | Smulweb.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Het is schitterend mei-weer, lijkt wel zomer! De patio en de houten tuinmeubelen zijn schoongespoten dus zomerklaar. Lekker buiten eten dus!!! Maak en proef deze salade want hij is erg smakelijk en makkelijk te maken. Ook prima voorgerecht annex lunchgerecht. Dit is precies voldoende voor vier bordjes. Ook leuk met gasten.

See on smulweb.nl




via Tumblr http://bit.ly/1sLcKpK

Opgave Kruijswijk in Ronde van Italië | Sport | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Steven Kruijswijk heeft zondag opgegeven in de Ronde van Italië. De renner van Belkin deed dat op ongeveer veertig kilometer van de aankomst in de negende etappe.

See on mobiel.nu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1sLcM0P

Italian Entertainment - Duo Particolare

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Houdt u van Italië, haar gebruiken, de cultuur, tradities, rijke natuur en de prachtige kunstschatten? Niet te vergeten de wereldberoemde Italiaanse keuken? Dan houdt u vast ook van de karakteristieke muziek uit dit mooie land.Het muzikale concept dat “Duo Particolare” (twee rasechte Italiaanse musici) voor u in petto heeft, brengt u de karakteristieke Italiaanse muziek in zijn meest pure vorm. De “Duo Particolare“ heeft uit een schat aan traditionele en hedendaagse muziek – afkomstig uit alle delen van de laars - een prachtig, uitgebreid en zeer gevarieerd repertoire samengesteld, dat geschikt is voor elke gelegenheid. Het repertoire wordt uitgevoerd met mandoline, gitaren, accordeon, saxofoons en zang. Met de “Duo Particolare” kunt u genieten van prachtige muzikale klanken die u meevoeren naar heerlijke, zonnige Italiaanse sferen.Kortom de muziek van de “Duo Particolare” is authentiek, karakteristiek en elegant.

See on italianentertainment.nl




via Tumblr http://bit.ly/1sLcLKl

Heerlijke Italiaanse cocktails voor de zwoele zomeravonden....





Heerlijke Italiaanse cocktails voor de zwoele zomeravonden. Interessant voor uw horeca bedrijf? Mail naar info@italielinks.nl voor de mogelijkheden. (bij Good Things From Italy)




via Tumblr http://bit.ly/1sLcLdc

Kerknieuws.nl Berlusconi vergelijkt zich met paus

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is zeer gesteld op paus Franciscus, omdat die als paus precies hetzelfde doet als hijzelf als leider van de Rooms-Katholieke Kerk zou hebben gedaan. Zijn woorden waren op de zender Radio 24 te beluisteren kort voor hij voor de tweede keer in een verpleeghuis bij Milaan aan de slag ging in het kader van de taakstraf die hem is opgelegd.Op de vraag of de paus ‘goed’ is omdat hij op Berlusconi lijkt, antwoordde de 77-jarige oud-premier: “Ik zou het andersom zeggen: Ik ben goed, omdat ik op de paus lijk.”Berlusconi werd vorig jaar definitief voor belastingfraude veroordeeld. Hij is de eerste oud-premier in de Italiaaanse geschiedenis die een taakstraf opgelegd heeft gekregen. Hij moet een jaar lang wekelijks minimaal 4 uur in het verpleeghuis werken, waar hij mensen met alzheimer bijstaat.

See on kerknieuws.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jvpwJk

Debacle Torino, feest bij Parma

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Torino heeft zondag op uiterst schlemielige wijze naast Europees voetbal gegrepen. De club begon de laatste speelronde als zesde (goed voor Europees voetbal), maar besloot de avond als zevende.De club uit Turijn speelde op bezoek bij Fiorentina met 2-2 gelijk, maar had in de derde minuut van de blessuretijd dé kans om zich alsnog te verzekeren van de zesde plaats en de Europa League. Alessio Cerci miste de strafschop echter, waardoor Parma - dat won van Livorno - zesde werd.

See on m.telegraaf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1jvpwcs

Dichtbij.nl - Acties en tips via social media De Mozzerella Bar

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



‘Echt goede mozzarella is lekker!’, vinden de eigenaren van De Mozzerella Bar. Zij zijn van mening dat er over het algemeen te weinig aandacht is voor dit cruciale onderdeel van de Italiaanse keuken. Met die reden opende zij de deuren van de Mozzarella Bar in het centrum van Amsterdam. Je vindt er authentieke, lekkere Italiaanse gerechten met de aller beste soorten Mozzarella! Sinds kort vind je de lekkerste gerechten ook op de Facebook- en Twitter-pagina van het bedrijf.

See on m.dichtbij.nl




via Tumblr http://bit.ly/1o6WEXf

Siciliaans street food

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



De Italiaanse keuken mag dan wereldberoemd zijn om de lekkerste pasta’s en pizza’s met knisperdunne bodems, de Siciliaanse keuken dankt haar faam deels aan cibo di strada, street food.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1gGTNVw

Hiperica di Lady Boheme: Ricetta pasta con fave e Pecorino fresco di Pienza

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Versate due o tre cucchiai di olio extravergine in una padella, aggiungete il porro affettato e le fave fresche. Insaporite con sale e pepe nero e iniziate la cottura. Prima che l’olio soffrigga, versate qualche cucchiaio di acqua alternando qualche cucchiaio di panna liquida e fate restringere.

See on hiperica.blogspot.it




via Tumblr http://bit.ly/1o6WCyJ

Weening triomfeert in negende etappe Giro d'Italia | Sport | NU.nl - Voor het laatste nieuws

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Pieter Weening heeft zondag de negende etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De 33-jarige renner van Orica-GreenEdge won in een sprint-à-deux van de Italiaan Davide Malacarne.

See on mobiel.nu.nl




via Tumblr http://bit.ly/1qOj3gC

IJspret – maak een Napolitaanse ijstaart!

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Het wordt langzamerhand echt zomer. We kunnen weer minimaal één keer per dag een ijsje eten of ontbijten met een broodje ijs. Ook krijgen we dankzij de zon verschrikkelijk veel zin in zelf ijs maken. Zeker nadat het boek IJspret van Linda Lomelino op de deurmat viel, staan we te popelen.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/1n8nXDH

Focaccia sale grosso, olive nere e ciliegini | EatParade

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



L’impasto della focaccia sale grosso, olive nere e ciliegini è quello della famosissima pizza di Bonci arricchito da olive nere, pomodorini e sale grosso.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1t8p19Z

Pizza al pesto - Ricetta con lievito madre | EatParade

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La pizza al pesto è la variante che preparo più spesso in questa stagione, quando il basilico regala tutto il suo profumo e le sue foglie sono fresche e tenere.QUI c’è la ricetta del pesto di basilico.E queste sono dosi e procedimento per la pizza:Per l’impasto. 300 gr. di farina 00, 150 gr. di lievito madre (idratazione 50%), 4 cucchiai di olio, un cucchiaino di sale, 250 ml. di acqua tiepida.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/1n8nS2W

Carbonara di Carciofi, ricetta vegetariana | Dolce e Salato DOP

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



In pieno periodo di carciofi ho pensato di sperimentare un primo piatto gustoso che di carbonara ha ben poco dato che la base della carbonara è la pancetta, ma le modalità di preparazione, carciofi esclusi sono più o meno le stesse ed è per questo che ho scelto di chiamarla carbonara di carciofi, o , se preferite, finta carbonara.

See on blog.giallozafferano.it




via Tumblr http://bit.ly/S8SDGO