maandag 7 maart 2016

Jelmer Algra | Nieuwe medewerker van Dolcevia weet alles over huizen kopen in Italie

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed

Extra inkomen voor huiseigenaren in Italie van de sharing economy en airbnb, een artikel van Jelmer Algra.Jelmer Algra is ons team komen versterken als specialist op het gebied van huizen kopen en verkopen in Italie, een thema wat opnieuw erg in de belangstelling staat. Jelmer kent Italie goed, hij was voorheen medewerker van de Nederlands-Italiaanse Kamer van Koophandel in Amsterdam. Tegenwoordig is hij eigenaar van een makelaardij gespecialiseerd in huizen in Italie.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/1U7Ehm9

Tips voor het Lago Trasimeno in Umbrië in Italië | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Het Trasimeense meer ligt in het midden van Italië in de regio Umbrië, bijna op de grens met Toscane. Het is 128 vierkante kilometer groot en daarmee het vierde meer in Italië. In tegenstelling tot de meren in het noorden van Italië wordt dit meer alleen gevuld door regenwater.Het Lago Trasimeno is ondiep, het diepste punt is ongeveer 6 meter. Zijn er vele droge jaren achter elkaar dan zakt het water niveau, in regenperiodes stijgt het weer. Het is daardoor een ideale habitat voor vele vissoorten en trekvogels hebben het hier erg naar hun zin. Bij de Oasi La Valle kun je hier meer over leren.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1YlYs0h

Elio Talamini (89) eet elke dag ijs

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Hij bereikt dit jaar de respectabele leeftijd van negentig jaar: Elio Talamini, de pater familias van de Talamini’s in Deventer. En nog altijd roert hij zich in zijn Deventer ijssallon waar zoon Pietro en dochter Lucia de scepter zwaaien.Deze week zijn vele ijssallons van de Italiaanse ijsbereiders in het land open gegaan. Dé bevestiging dat de zomer in aantocht is. Het heeft iets nostaligsch: een ijsje halen bij de Italiaan. De Talamini’s zijn in het hele land met ijssalons te vinden, gerund door meerdere generaties ijsmakers.
See on destentor.nl

via Tumblr http://bit.ly/1R2DVOB