vrijdag 9 november 2012

Two Wines from the Middle of Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



This post features two wines which were fun to taste. The Garofoli was the more elegant of the two. It started off as a solid drink but then took a turn to show what was in store. I would cellar this for another year. The Il Sogno & La Pietra has a dense, chewy, tannic personality which I very much enjoy. It could stand a few years for the fruit to expand and the tannins integrate but it works great if you drink it by a fire. These wines were purchased at MacArthur Beverages.


2007 Garofoli, Piancarda, Rosso Conero – $16 - Imported by Grappoli Imports. This wine is 100% Montepulciano which underwent malolactic fermentation then was aged for one year in oak casks. Alcohol 14%. The light nose revealed plum and blue fruits. In the mouth the flavors were a little ripe with some focus to the cool blue fruits, and spice. Blue and black fruit mixed with good spicy, drying tannins that coated the inside of the lips. There was red fruit acidity and moderate weight. The wine dramatically opened up after one hour to show youthful, fresh flavors with pencil lead and wood tannins. **(*) 2013-2019. 2009 Il Sogno & La Pietra, La Pietra, Paestum – $22 - read more

See on hogsheadwine.wordpress.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35347431282

La villa dove visse e morì Tiziano Vecellio in vendita a Venezia

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



In vendita a Venezia la villa che fu dimora dell’artista Tiziano Vecellio: sita nel cuore della città, a 15 minuti da piazza San Marco, ha un valore di circa 2 milioni di euro…



See on myluxury.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35345915894

Cinque Terre: Traveling in Italy’s Off Season

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Wondering what the Cinque Terre is like in the off season? Here’s the lowdown on what the coastline’s famed hiking trails, weather and more are like in the winter!




See on walksofitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35342982684

In de voetsporen van Casanova - italissima.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Het mooiste boek dat ik ooit heb gelezen, is ‘Een schitterend gebrek’ van Arthur Japin. De aangrijpende liefdesgeschiedenis tussen Casanova en Lucia, waarin zoveel facetten van de liefde roerend worden beschreven. Casanova, de grootste vrouwenversierder die ooit geleefd heeft, zo gaat het verhaal. Giacomo Casanova is geboren in Venetië en heeft daar een deel van zijn leven geleefd.




Sporen van Casanova

Toen ik onlangs in Venetië was, ben ik op zoek gegaan naar zijn sporen. Geen stad die juist zo past bij het liefdesverhaal van Casanova en Lucia. Want ook Venetië zal uiteindelijke een dramatisch einde kennen en verdwijnen in het steeds verder oprukkende water.




Palazzo Ducale

Natuurlijk begon ik op het San Marcoplein. Daar onder het dak van Palazzo Ducale (het Dogenpaleis) zat Casanova een tijdje gevangen in de piombi; de kerkers onder het loden dak van het paleis. Beschuldigd van hekserij. Het verhaal gaat dat hij op spectaculaire wijze, over deze daken is ontsnapt en is gevlucht naar Frankrijk.




See on italissima.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35342752414

Sedano Gratinato - Celery Gratin

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Celery is truly one vegetable we rarely seem to choose as a vegetable side dish on its own. It is delicious when properly prepared however, and goes really well with roasted meats and poultry. Celery gratin, is a simple dish to go along with a roast pork.


Prepare your gratin in individual terra cotta dishes, or in a singer larger casserole.


Celery Gratin

Yield: Serves 4Prep Time: 10 minsCook Time: 45 mins

Ingredients:


1 Pound Fresh Celery (About 8 to 10 Stalks), Thinly Sliced Crosswise 3/4 Cup Grated Pecorino Cheese 3/4 Cup Heavy Cream Salt & Pepper 1 Cup Coarse Breadcrumbs 3 Tablespoons Finely Chopped Parsley 2 Tablespoons Olive Oil

Click for Directions




See on italianfoodforever.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35340808733

Beautyblossom » Blog Archive » Het geheim van de Italiaanse elegantie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Gastartikel




Italië is natuurlijk het modeland bij uitstek. Hun elegantie kreeg steeds meer waardering in de jaren na de oorlog, toen Italiaanse films ook in ons land net zo populair waren als Amerikaanse. De films brachten Italiaanse stijl en mode in de wereld. Italiaanse vrouwen droegen capri broeken, laag uitgesneden blouses, en ring- oorbellen. Deze gepolijste en casual look, gecombineerd met kort donker haar, werd buiten Italië ook trendy. Italiaanse herenmode uit de jaren 1950 bestond onder andere uit goed gesneden zijden pakken en zijden overhemden, een donkere bril en sjaals. De fashion week van Milaan werd net zo belangrijk voor de moderne designwereld als de collectie-voorstellingen in Parijs en New York.




See on beautyblossom.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35340519846

La Montanella - Beautiful restaurant near Padua.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Ristorante La Montanella a Arquà Petrarca: elegante ristorante immerso nei Colli Euganei, dalla cucina orientata alla ricerca, ma anche al recupero di vecchie ricette, tutta a Km0.


~~~


Beautiful restaurant near Padua.




See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35336074886

#Buon #Appetito - #Lampada #Parmigiano #Reggiano #Fatto a #Mano...





#Buon #Appetito - #Lampada #Parmigiano #Reggiano #Fatto a #Mano (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35335385050

#Parmigiano #Reggiano con #Buchi - #Italiaanse #Gatenkaas - of...





#Parmigiano #Reggiano con #Buchi - #Italiaanse #Gatenkaas - of toch iets anders? (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35328088084

Wijnfraudeurs in het nauw - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Wijnfraudeurs zullen in de toekomst wellicht een andere dagbesteding moeten zoeken om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. In een nieuw verschenen publicatie van de Radboud Universiteit in Nijmegen worden nieuwe statistieke methoden gepresenteerd om de origine van Italiaanse wijnen te verifiëren.


De economische waarde van een wijn wordt voor een groot deel bepaald door de geografische oorsprong van een wijn, die veel kan zeggen over de kwaliteit ervan. Wijn ‘met oorsprong’ moet over kenmerken beschikken die te danken zijn aan de regio waarin de druiven gegroeid zijn en tevens moet voldaan zijn aan de voorwaarde dat het ook geproduceerd en bewerkt is binnen die regio. ‘Oorspronkelijke’ wijnen worden hierdoor van tafelwijnen gescheiden en beloond met een DOC-aanduiding op het etiket.




See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35326600834

Crimineel fort ontmanteld in Italië - Stentor

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME - De Italiaanse politie heeft donderdag beslag gelegd op een luxueuze villa bij de stad Arezzo, die een bende gebruikte om er goud in op te slaan. Ook zijn 500 bankrekeningen met in totaal 163 miljoen euro geblokkeerd.


Dat geld was verdiend met de smokkel van 4500 kilo goud en 11.000 kilo zilver, liet de politie weten.


De bende had zijn hoofdkantoor in Zwitserland. De politie viel in het kader van het onderzoek meer dan 200 woningen en wisselkantoren in heel Italië binnen. Volgens de politie kochten de bendeleden met illegaal uit Zwitserland ingevoerd geld goud en zilver in Italië en smokkelden ze de edele metalen in staven naar Zwitserland.


Voordat dat gebeurde, werden ze opgeslagen in de villa, die de bijnaam Fort Knox had, naar de Amerikaanse legerpost waar goud is opgeslagen.




See on destentor.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35325148995

NLroei - Arrivederci, bella Italia - Josy Verdonkschot

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Josy Verdonkschot kijkt naar de menukaart en probeert een keuze te maken. Geheel volgens Italiaanse traditie is het op deze donderdagochtend tot nog toe gebleven bij een flink aantal koppen koffie. Maar nu lunchtijd is aangebroken en de maag begint te knorren moeten we toch geloven aan iets meer dan een koekje. Een uitsmijter zou te makkelijk zijn. De Caprese dan maar? Met mozzarella en tomaten wel zo Italiaans. “Het probleem is natuurlijk dat die mozzarella naar niks smaakt,” zucht Verdonkschot. “Dat doen ze in Italië toch beter.”


De afgelopen drie jaar was de 56-jarige Verdonkschot werkzaam in Italië als hoofdcoach van de vrouwen en kon hij naar hartelust genieten van het Italiaanse eten. In de machocultuur van de Azzurri moest Verdonkschot het damesroeien opbouwen, iets wat tot dan toe nauwelijks gelukt was. Geen wonder: van de vrouw wordt in Italië verwacht dat ze niet te ver van huis gaat, lekkere gerechten tevoorschijn kan toveren uit de keuken en vooral niet al te veel olympische ambities heeft. Roeien is een mannensport. Met veel spierballen en zongebruinde torso’s, grote praatjes en schalkse knipogen richting het vrouwelijke geslacht. En tegelijkertijd ook met alle narcistische trekjes van dien.




See on nlroei.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35324831738