donderdag 18 oktober 2012

Accommodation Le Marche: Hotel Caminetto Porto San Giorgio

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

The Hotel Caminetto is at your disposal to provide you with comfort, relaxation and excellent cuisine in the beautiful Porto San Giorgio. Hotel Ristorante Caminetto is 4 Stars Hotel on the waterfront, a perfect choice to spend a holiday or a business stay in the best way.
See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33851119923

Kapitein Costa Concordia verdedigt zich

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe kapitein van de Costa Concordia, het schip dat bij een ramp in januari zonk voor de kust van Toscane, heeft achter gesloten deuren zijn handelen verdedigd.

Francesco Schettino nam ‘stap voor stap de orders door die hij had gegeven in de momenten voor de ramp en daarna en waarom hij die had gegeven’, zei een deelnemer aan de hoorzitting, die achter gesloten deuren werd gehouden in de Italiaanse stad Grosseto.


Beetje bij beetje draaien

De kapitein, die veel kritiek had gekregen omdat hij het luxe cruiseschip voortijdig had verlaten, zei dat hij orders had gegeven aan de stuurman om het schip ‘beetje bij beetje’ te draaien in de momenten voordat het op de rotsen liep.


De hoorzitting was de laatste in een reeks die maandag begon. Ze gingen vooraf aan de rechtszaak die naar verwachting volgend jaar begint. In totaal tien mensen staan onder verdenking, onder wie kapitein Schettino, zes andere bemanningsleden en drie managers van de rederij Costa Crociere, onderdeel van ‘s werelds grootste cruise-operator Carnaval.


Bevel tot evacuatie

Niemand is nog formeel aangeklaagd voor de scheepsramp. Justitie heeft tot januari de tijd om aangiftes op te stellen, een jaar na de schipbreuk. Een van de belangrijkste vragen in de rechtszaal zal zijn waarom het bevel tot evacuatie van het schip zo lang op zich liet wachten. Sommige overlevenden die bij de hoorzittingen aanwezig waren, zeiden nog steeds getraumatiseerd te zijn door de ramp bij het Toscaanse eiland Giglio.
See on rtl.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33850741143

Italiaanse wordt schepen Nederlandstalige Aangelegenheden ... - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsSINT-JANS-MOLENBEEK - In Sint-Jans-Molenbeek zullen de Nederlandstalige Aangelegenheden binnenkort behartigd worden door een Italiaanse, die de knepen van het politieke vak leerde als voormalig medewerkster van Mieke Vogels. De 40-jarige Annalisa Gadaleta (Groen) zal zich daarnaast ontfermen over de bevoegdheden Leefmilieu en Energie. Jan Gypers (Open Vld) wordt de tweede Nederlandstalige schepen in Molenbeek.
See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33849336140

Massa voelt zich nog thuis bij Scuderia Ferrari | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsScuderia Ferrari heeft bekendgemaakt dat Felipe Massa voorlopig nog collega zal blijven van Fernando Alonso, ook het komende seizoen van 2013. Massa hoort bij het meubilair inmiddels en begon reeds in 2002 bij het team van Maranello. De Braziliaan is een vaste waarde, maar kon zijn contract wel slechts met een jaar verlengen, gezien zijn lange staat van dienst. Zelf zegt hij al erg blij te zijn met dit extra jaartje, aangezien hij Ferrari als zijn thuis ziet. Massa zou naar eigen zeggen nooit in een andere F1 wagen willen stappen, dan die van de Scuderia. Hij dankt Ferrari-baas Di Montezemolo en teambaas Stefano Domenicali voor de onvoorwaardelijke steun in goede en moeizame tijden. Massa wil volgend jaar alles doen, om podiumplaatsen te bevorderen voor de Italiaanse renstal.
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33849162248

Fiat gaat Dodge Dart mogelijk ook in Italië bouwen | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet management van Fiat overweegt om ook in Italië de Dodge Dart te gaan bouwen voor de export naar Amerika. Na goede berichten over gesprekken met de overheid -met als onderwerp de bevordering van de export- en een kort overleg met de bonden, lijkt er een soort plan B in de maak voor de Italiaanse fabrieken. Niet alleen Mirafiori kan straks opgelucht ademhalen in deze donkere tijden, ook het zeer onzekere beeld over de toekomst van Cassino, kan eind deze maand waarschijnlijk op een positieve manier worden bijgesteld. De Dodge Dart deelt z’n techniek met de Giulietta en kan zonder al te veel investeringen mee worden genomen in de productie, nu producten als de Bravo en de Delta, het op de Europese markt behoorlijk zwaar hebben. Men verwacht een stevige toename van de vraag op de Amerikaanse markt en zal dus kiezen voor een Italiaanse inbreng in plaats van een uitbreiding van de capaciteit in Belvidere, Illinois.
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33849065968

Ricetta Zuppa di pesce - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenLa zuppa di pesce è un gustoso piatto di pesce fresco, tipico della tradizione povera, da accompagnare con crostoni di pane croccanti.


La zuppa di pesce è un gustoso piatto di pesce fresco, tipico della tradizione culinaria più povera in quanto per fare la zuppa venivano usati gli scarti del pesce. Qui vi proponiamo una zuppa di pesce rivisitata, preparata con diversi tipi di pesce fresco, e accompagnata da crostoni di pane croccanti.

La preparazione della zuppa di pesce comprende la pulitura e sfilettatura del pesce e poi la cottura di tutti i pesci in un brodo composto da un fumetto fatto con gli scarti dei pesci, un fondo di cottura dei molluschi e un altro dei crostacei.

Anche se un po’ laboriosa, la zuppa di pesce merita di essere preparata per il suo sapore ricco e unico che vi trasporterà in riva al mare.
See on ricette.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33842100338

Italiaanse politie rolt in België actief drugsnetwerk op - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politie heeft 52 mensen gearresteerd die ervan verdacht worden deel uit te maken van een drugsnetwerk, dat cocaïne uit Zuid-Amerika naar Duitsland en België smokkelde.


De drugsbende stond onder leiding van de Calabrische tak van de maffia, de N’drangheta, met basis in het Noord-Italiaanse Milaan. De arrestaties gebeurden in zeven regio’s over heel het land, Sicilië inbegrepen. Twee clans van de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, zouden bij de handel betrokken zijn.


De cocaïne was afkomstig uit Ecuador en Colombia en werd verscheept naar de havens van Antwerpen en Hamburg. Vandaaruit begon de distributie van de drugs naar Italië, België, Duitsland, Nederland en Oostenrijk, aldus de Carabinieri, de Italiaanse paramilitaire politiemacht, in een verklaring.


In een afzonderlijke nationale operatie arresteerde de Guardia di Finanza, de Italiaanse financiële politie, 29 leden van de N’drangheta en de Sacra Corona Unita, de tak van de maffia uit Apulia, op verdenking van de drugssmokkel.


De politie zei dat de twee drugsnetwerken contact hadden met elkaar.
See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33841961444

Nieuwe onthullingen in Italië verwacht rond dopingarts Ferrari

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië worden eind deze maand nieuwe onthullingen verwacht rond de dopingpraktijken van medicus Michele Ferrari, de voormalige lijfarts van dopingzondaar Lance Armstrong.
Volgens uitgebreide berichtgeving in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport zou de levenslang geschorste dokter niet alleen aan het hoofd hebben gestaan van een groot dopingnetwerk, maar zich tevens hebben schuldig gemaakt aan het witwassen van geld en belastingontduiking voor meerdere renners en zelfs hele wielerploegen.
De toonaangevende sportkrant baseerde zich donderdag voor die verdachtmakingen op de eerste resultaten van een onderzoek dat Benedetto Roberti, de procureur van Padua, 2 jaar geleden inzette. Hij zou mogelijk eind deze maand met zijn rapport komen.
Daaruit zou blijken dat Ferrari met de hulp van zijn zoon Stefano een dopingnetwerk opzette en zich daarnaast ook leende voor het witwassen van geld, smokkel en belastingontduiking in het wielerpeloton.
In totaal zouden de praktijken 30 miljoen euro opgebracht hebben. Volgens de krant gaat het om het grootste onderzoek in de geschiedenis van de sport, zelfs uitgebreider dan Operacion Puerto in Spanje. ‘Het kan een tsunami teweegbrengen.
‘Het netwerk van Ferrari zou opereren vanuit een appartement in het Zwitserse Sankt-Moritz en vertakkingen hebben in Monaco, Spanje en Zuid-Amerika. Onder meer Michele Scarponi, Denis Mentsjov, Alexandr Kolobnev, Vladimir Goesev, Evgeni Petrov en Franco Pellizotti worden genoemd in het onderzoek, net als de hele Astana- en RadioShack-ploeg.
See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33841427051

Marche Red Wines: Azienda Vitivinicola Ciù Ciù, Offida

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaBrothers Walter and Massimiliano Bartolomei thank you for all of your support and invite you to visit them at their restaurant in Offida. There you will see just why were immediately entranced by not only the quality of the wines produced by organic agriculture, hand harvesting and careful vinification but also their incredible value for money as they all play way out of their respective price categories.


Ciù Ciù Rosso Piceno Superiore Gotico 2007, Offida, le Marche ORGANIC

Montepulciano dominates this blend (70%) with just enough Sangiovese to impart some elegance and food friendly acidity (but leaving big tar and licorice blasts on the nose leading into lots of fruit and a massive structure on the palate). Enjoy its youthful exuberance now with grilled meats and zesty pastas, three to five years from now it will mellow into a thing of mature beauty. Either way you get major flavor and heft but spend bubkas for what it is.


Ciù Ciù Marche Rosso Saggio 2007, Offida, le Marche ORGANIC

Yet another Chianti Killer from the East, this is 100% Sangiovese slowly fermented on the skins for three weeks resulting in a multi-layered bouquet with notes ranging from dried red fruits to coffee and a full throttle palate with a nice tannic grip and racy acidity. Again, food choices will be dictated by aging: right now this is ready to take on anything from garlic chicken to Oaxacan molé but give it a few years and its softer, more elegant side will emerge to compliment roast birds, wild mushroom pastas or Peking duck.


Ciù Ciù Marche Rosso Oppîdum 2003, Offida, le Marche ORGANIC

100% Montepulciano and seriously dense, this bottling wants some lamb, duck, venison or at least some nice sausages (and NOW!). Not surprisingly, it has become a cult favorite with many local chefs as they dig it with their simple but hearty meals after they finish service.
See on wineexpo.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33841202978

Wie doet er mee met Jamies Italiaanse kookwedstrijd?

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenEen reis winnen door je favoriete Italiaanse gerecht te koken? Dat kan met de Italiaanse kookwedstrijd van Jamie magazine ism 24Kitchen. De Italiaanse chefs van 24Kitchen hebben met de redactie van Jamie magazine een selectie gemaakt van Jamie’s lekkerste Italiaanse recepten. Kies voor deze wedstrijd je absolute favoriet, leg uit waarom je voor dit gerecht hebt gekozen, kook het, fotografeer het en zet het op Mijn Jamie.
See on jamiemagazine.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33838860449

Leuke tips voor Rome | Rome-Nu.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyLeuke tips voor een stedentrip naar Rome.


Als je denkt dat je alles in Rome al gezien hebt, dan moet je onderstaande tips van Romeinen ter harte nemen! Zij onthulden speciaal voor Rome-Nu de mooiste, leukste en meest bijzondere plekken die toeristen vaak overslaan omdat ze het bestaan ervan niet kennen.


Geniet van deze insiders tips enne… niet doorvertellen!
See on rome-nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33834281162

Vicenza Walks: Basilica Palladiana

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWidely considered to be the most influential individual in the history of Western architecture, Renaissance master builder Andrea Palladio created an architectural style known the world over as Palladianism.


The epicenter of his life’s work is stunningly on display in Vicenza — City of Palladio — in the Veneto region of northeastern Italy.


I can’t think of a better way to show you around my adopted hometown than via a “virtual” walking tour. Are you up for it? Great! Let’s head out.


Within the historic city walls, 23 individual buildings or sections of buildings were designed, reconstructed or attributed to Palladio. Among these is the just-restored Basilica Palladiana. We’ll stop here now, and save the other 22 sites for future passeggiate (walks).


Standing ornate alongside Vicenza’s “living room” — Piazza dei Signori — the Basilica was originally constructed in the 15th century as the Palazzo della Ragione where it housed the seat of government on the mezzanine and private enterprise on the ground floor. When part of the building collapsed, Palladio was commissioned by the Council of One Hundred, in 1549, to breath new life into it.


Full Article
See on thepalladiantraveler.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33829832168

A central Italy Speciality Dish: Wild Boar Stew - Spezzatino di Cinghiale

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenIn Central Italy especially Umbria and Le Marche, people appreciate a lot the meat, particularly pork, beef, and lamb, are extremely popular.


Wild Boar Stew


Wild boar becomes quite tender when cooked in a slow cooker.


Ingredients:


3 Tablespoons Extra Virgin Olive Oil 2 Medium Onions, Peeled & Coarsely Chopped 2 Celery Stalks, Chopped 2 Garlic Cloves, Peeled & Minced 2 Pounds Wild Boar Meat, Trimmed & Cubed Sea Salt and Freshly Ground Black Pepper 1 Dry Wine, Red or White 1 (28-ounce) Can Chopped Tomatoes 1 Teaspoon Dried Oregano 1 Teaspoon Chopped Fresh Rosemary 2 Bay Leaves

Gremolata Topping:


Zest of 1 Large Lemon 1 Large Garlic Clove, Peeled 3 Tablespoons Fresh Chopped Parsley

Click for Directions
See on italianfoodforever.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33829591258

Justin Timberlake en Jessica Biel trouwen deze week in Italië - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsZe hebben het lang geheim kunnen houden maar het lijkt er sterk op dat het showbiz-koppel Justin timberlake en jessica Biel deze week elkaar eewuige trouw zullen beloven in Italië.

Volgens US Weekly magazine zou het koppel gisteren al in de echt verbonden zijn maar andere bronnen zoals Life and Style magazine weet dan weer dat zelfs de gasten niet weten hoe of waar het grote feest plaatsvindt maar dat ze enkel gevraagd werden om naar Italië te vliegen.
‘In het voorjaar werd hen enkel gevraagd een datum vrij te houden, meer niet’, aldus een anonieme bron. ‘Alle camera’s en telefoons worden afgenomen, dus die laten ze best achter in hun hotel.’
Het koppel is al welgeteld vijf jaar en tien maanden samen en Justin vroeg zijn Jessica ten huwelijk tijdens een kerstvakantie in Jackson Hole, Wyoming. In februari doken de eerste berichten op in de gespecialiseerde pers dat het echtpaar met een weddingplanner aan het overleggen was en Jessica (30) had naar verluidt Justin (31) laten weten ‘buiten bij zonsondergang te willen trouwen’.
De ‘Total Recall’ actrice werd eerder deze maand gezien in een bruidsboetiek in Parijs ‘in een goed humeur’ en de singer-songwriter/acteur had zelfs al zijn vrijgezellenfeest in september, die begon in Las Vegas en eindigde in Cabo San Lucas, Mexico.
See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33826427464

Op de koffie bij Michelangelo, Da Vinci en Vermeer - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe lezers die regelmatig een kijkje nemen op onze Facebook-pagina hebben al wel eens een kunstwerk van Karen Eland voorbij zien komen. Deze Amerikaanse kunstenares schildert niet alleen met espresso (in plaats van met potlood, verf of houtskool), ze geeft bekende kunstwerken en de personen die daarop figureren ook letterlijk een coffee break.


We selecteerden voor vandaag vijf koffiekunstwerken met een Italiaanse link, maar op haar website vind je nog veel meer koffieschilderingen. Hier kun je Karens koffiekunst ook bestellen om je keuken, kantoor of koffiebar te voorzien van kunstige koffiemomenten.
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33824217201

Crucell levert Italië griepmedicijn niet - Stentor

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsLEIDEN - Vaccinmaker Crucell, een in Nederland gevestigd onderdeel van het Amerikaanse Johnson & Johnson, heeft de levering van een griepmedicijn aan Italië opgeschort. Dat werd woensdag bekendgemaakt door de Italiaanse gezondheidsautoriteiten.


Volgens het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid stopte Crucell de geplande levering van 2,36 miljoen doses griepvaccin, nadat bij kwaliteitscontroles onregelmatigheden aan het licht waren gekomen. Bij Crucell was woensdagavond niemand bereikbaar voor commentaar.


Crucell levert geen vaccins voor het Nationaal Programma Grieppreventie in Nederland, zo liet het RIVM weten. “Dat doen Sanofi en Abbott Labs”, aldus een woordvoerder.
See on destentor.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33824123657

Extra scoop fotos Alfa Romeo 4C | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaImiddels rollen op diverse Italiaanse sites zoals Autoblog.it en Quattroruote.it meer plaatjes van de Alfa Romeo 4C in testfase binnen. We zien nu ook de achterzijde, waarop duidelijk mooie ronde lichtunits angstvallig verborgen worden gehouden. Ook de binnenkant van de portier lijkt aardig op de concept. Al met al zijn de verschillen echt minimaal te noemen, wat absoluut geen schande is. Het lijkt erop dat deze tests in en rond Turijn, de eerste rondjes zijn, aangezien we gisteravond nog maar de eerste foto zagen verschijnen. We verwachten eigenlijk dat de gecamoufleerde 4C nu tot treurens op het net zal verschijnen.
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33823370969