See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
Met de limited editions Tribute to Palermo en Tribute to Milano heeft Nespresso sinds begin september twee prachtige nieuwe smaken op de markt gebracht. En om te ervaren waar deze twee totaal verschillende smaken op gebaseerd zijn, werd ik door Nespresso uitgenodigd voor een paar intense dagen in beide steden; Palermo en Milaan. Samen met een aantal andere internationale bloggers ontdekten we de verschillende koffieculturen en koffie tradities en proefden we van het totaal verschillende eten. Omdat er over beide steden zoveel te vertellen is, neem ik je vandaag mee naar Palermo en in een volgende blog naar Milaan.
See on focusonfoodies.nl
via Tumblr http://bit.ly/1ited6A
dinsdag 15 september 2015
Ricetta Tonnarelli cacio e pepe - La Cucina Italiana: ricette, news, chef, storie in cucina
See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
La pasta cacio e pepe è una delle preparazioni più semplici della cucina italiana, ma più insidiose. Il trucco è trovare il perfetto bilanciamento tra il cacio e l’umidità dello spaghetto, o in questo caso del tonnarello.
See on lacucinaitaliana.it
via Tumblr http://bit.ly/1M9chcM
La pasta cacio e pepe è una delle preparazioni più semplici della cucina italiana, ma più insidiose. Il trucco è trovare il perfetto bilanciamento tra il cacio e l’umidità dello spaghetto, o in questo caso del tonnarello.
See on lacucinaitaliana.it
via Tumblr http://bit.ly/1M9chcM
Macchina da caffè made in Italy: la DcPro Dalla Corte
See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
TRIESTE – In occasione dell’evento Trieste Coffee Experts, uno tra i più ambiti appuntamenti degli esperti italiani del caffè, la Bazzara Academy ha reso disponibile una serie di video tutorial, dedicati alla tecnica italiana della Macchina da Caffè.Alcune tra le migliori aziende italiane del settore presentato i loro prodotti di punta: Cimbali (già uscito), Dalla Corte (lo vedete oggi), Astoria, Sanremo, Nuova Simonelli.Questa puntata è dedicata alla DC Pro di Dalla Corte: sotto trovate il video.
See on comunicaffe.it
via Tumblr http://bit.ly/1VZSEJ0
TRIESTE – In occasione dell’evento Trieste Coffee Experts, uno tra i più ambiti appuntamenti degli esperti italiani del caffè, la Bazzara Academy ha reso disponibile una serie di video tutorial, dedicati alla tecnica italiana della Macchina da Caffè.Alcune tra le migliori aziende italiane del settore presentato i loro prodotti di punta: Cimbali (già uscito), Dalla Corte (lo vedete oggi), Astoria, Sanremo, Nuova Simonelli.Questa puntata è dedicata alla DC Pro di Dalla Corte: sotto trovate il video.
See on comunicaffe.it
via Tumblr http://bit.ly/1VZSEJ0
Italië is dichterbij dan je denkt! - Dichtbij.nl
See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
In december 2013 opende het bijzondere Italiaanse restaurant Vita Verde in Den Bosch haar deuren. Met het restaurant kwam de lang gekoesterde droom van Floris Gulien tot leven: Nederlanders kennis te laten maken met de pure eenvoud en de authentieke smaken van de Italiaanse keuken en echt Italiaans leren eten.Deze droom ontstond toen Floris als klein jongetje in Italië woonde. Bij zijn regelmatige terugkeer naar Nederland zag hij hoe on-Italiaans Nederlandse pizza’s en pasta’s eigenlijk waren. Tijd om hier verandering in brengen!
See on m.dichtbij.nl
via Tumblr http://bit.ly/1QeAuPI
In december 2013 opende het bijzondere Italiaanse restaurant Vita Verde in Den Bosch haar deuren. Met het restaurant kwam de lang gekoesterde droom van Floris Gulien tot leven: Nederlanders kennis te laten maken met de pure eenvoud en de authentieke smaken van de Italiaanse keuken en echt Italiaans leren eten.Deze droom ontstond toen Floris als klein jongetje in Italië woonde. Bij zijn regelmatige terugkeer naar Nederland zag hij hoe on-Italiaans Nederlandse pizza’s en pasta’s eigenlijk waren. Tijd om hier verandering in brengen!
See on m.dichtbij.nl
via Tumblr http://bit.ly/1QeAuPI
Italiaans schuim (zabaglione) - Top recept
See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft.
See on top-recept.nl
via Tumblr http://bit.ly/1NtNrWA
Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft.
See on top-recept.nl
via Tumblr http://bit.ly/1NtNrWA
Italiaans stoofvlees - CuciNina
See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen
Met deze Italiaanse stoofschotel hoef je geen uren in de keuken te staan terwijl je gasten hebt. Ideaal voor de feestdagen en lekker met pasta of polenta!Deze Italiaanse stoofschotel heb ik laatst bij een vriendin gegeten, en we waren het er over eens dat dit een een heerlijk en ideaal gerecht is voor een feestelijke gelegenheid. Het vlees is boterzacht, alle pure smaken komen samen en het is wel zo prettig dat je het van te voren kunt maken. Geen uren in de keuken staan, terwijl je gasten aan tafel zitten!Je kunt dit gerecht combineren met verse pappardelle (een soort brede lintpasta) of rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Frisse salade erbij en een mooi glas rode wijn zoals een barolo of een barbera d ‘asti (kleine zusje van de barolo) en genieten maar!Maak het een dag van te voren zodat het lekker kan intrekken en de smaken nog meer tot zijn recht komen!
See on cucinina.nl
via Tumblr http://bit.ly/1NtNtOi
Met deze Italiaanse stoofschotel hoef je geen uren in de keuken te staan terwijl je gasten hebt. Ideaal voor de feestdagen en lekker met pasta of polenta!Deze Italiaanse stoofschotel heb ik laatst bij een vriendin gegeten, en we waren het er over eens dat dit een een heerlijk en ideaal gerecht is voor een feestelijke gelegenheid. Het vlees is boterzacht, alle pure smaken komen samen en het is wel zo prettig dat je het van te voren kunt maken. Geen uren in de keuken staan, terwijl je gasten aan tafel zitten!Je kunt dit gerecht combineren met verse pappardelle (een soort brede lintpasta) of rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Frisse salade erbij en een mooi glas rode wijn zoals een barolo of een barbera d ‘asti (kleine zusje van de barolo) en genieten maar!Maak het een dag van te voren zodat het lekker kan intrekken en de smaken nog meer tot zijn recht komen!
See on cucinina.nl
via Tumblr http://bit.ly/1NtNtOi
Abonneren op:
Posts (Atom)