zaterdag 1 maart 2014

Italia terapia: Il Carnevale a Todi, una grande festa medievale

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Todi duemilaedieci, Todi per Carnevale… Piazza del Popolo è colma di musica e chiasso, i suoi palazzi pubblici medievali e il duomo dell’Annunziata non sono altro oggi che scenici dettagli sullo sfondo



See on italiaterapia.com

via Tumblr http://bit.ly/1fyKVQ2

The Daily Typical Italian Stuff

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The Daily Typical Italian Stuff, by TypicalItalianStuff: Typische Italiaanse Producten. Veelal traditioneel en alom herkenbaar!

See on paper.li




via Tumblr http://bit.ly/1eCkPdx

De beste gelaterias van Florence, Toscane

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Is er iets naast koffie en pasta wat écht deel uit maakt van de Italiaanse gastronomische kultuur? De gelato natuurlijk! En waar is ijs eten beter dan in Florence? waar het ijs in de 16e eeuw is uitgevonden door de Bernardo Buontalenti, in dienst bij de familie Medici, de belangrijkste bankiersfamilie in Florence tijdens de Renaissance. Hij maakte een bevroren dessert voor Catherine de’ Medici om af te koelen tijdens de hete dagen. De smaak Buontalenti is nog bij elke gelateria in Florence te krijgen. Het is heel romig en gemaakt met eidooiers, honing of zoete wijn. Al voegt elk ijssalon er natuurlijk nog zijn eigen geheime ingrediënt aan toe om het lekkerste Buontalenti ijs te maken!

See on dolcevia.com




via Tumblr http://bit.ly/1oeEdxI

Last orders at restaurant that invented tiramisu - Telegraph

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



The dessert is said to have been invented in the 1970s by the mother of the current owner of Le Beccherie, a restaurant in the northern Italian town of Treviso (The Italian restaurant credited with inventing tiramisu is being forced to close down …



See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://bit.ly/1eCkOpM

Hoe kun je melk opschuimen voor een cappuccino | Curly Coffee

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Hier leg ik je in een paar stappen uit hoe melk opschuimen met stoompijpje aan je espressomachine gaat. Voor bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato.Hoe kun je melk opschuimen?Voor veel koffieliefhebbers begint de dag perfect met een heerlijke grote kop cappuccino of caffè latte. De pure espresso is voor later op de dag. Bij het opschuimen van melk komt toch wat techniek en vaardigheid kijken om die lekkere volle schuimlaag op je koffie te krijgen. Het opschuimen van de melk is niet alleen mooi om te zien, maar door de melk te verwarmen met stoom, verandert het ook van smaak en textuur. Hier leg ik in een paar stappen uit hoe je, met een espressomachine met stoompijpje, melk kunt opschuimen voor in een cappuccino. Dit is niet de enige manier om melk op te schuimen, maar wel een manier waarop je makkelijk een mooi resultaat kunt bereiken.

See on curlycoffee.nl




via Tumblr http://bit.ly/1oeEd0E

slidesharecdn.com






slidesharecdn.com





via Tumblr http://bit.ly/1pJtsXT

Carnevale a Venezia, Frittelle alla Zabaione, Pasticceria Rizzardini

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen




Da qualche giorno Venezia è coinvolta dalle maschere del Carnevale, ma la tradizione eno gastronomica dei dolci di venezia è fatta dai biscotti come i zaleti e baicoli, ma sopratutto lo zabaione.

n questo periodo invece sono protagonisti i dolci di carnevale come Galani, ma soprattutto la frittelle dalle semplici frittelle veneziane con uvetta e pinoli, alle frittelle alla crema chantilly ma sopratutto proprio tipiche di Venezia le frittelle allo Zabaione.

L’indirizzo per le frittelle allo zabaione migliori di Venezia, si trova nel sestiere San Polo, è la Pasticeria Rizzardini. […]





See on turismolento.blogspot.it

via Tumblr http://bit.ly/NGfA1L

Castelbuono, Sicily, the town of the good air and excellent food

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Castelbuono is a small town in the mountains near Palermo, Sicily.

The unexpected things you see when you look up – like Arabic-inspired towers with shimmering blue fish-scale tiling …

Latin inscription over the gate to the 14th century Sicilian castle which gives the town its name. The castle was originally called Castello del Buon Aere – the good air castle – owing to its breezy position at the top of a hill. […]




See on katebailward.com

via Tumblr http://bit.ly/1pJtsqW

Restaurant that invented Tiramisù to close down - The Local

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



The Italian restaurant credited with inventing Tiramisù – one of the most famous desserts in the world – is to close down as Italy’s financial crisis continues to take its toll.




Family-run restaurant Le Beccherie in Treviso, northern Italy, which first opened its doors in 1939, will take its last orders on March 30th, Corriere della Sera reported on Thursday.




In the 1970s, the restaurant’s former owners Ada and Aldo Campeol and pastry chef Roberto Linguanotto were credited with inventing one of Italy’s most famous culinary exports – Tiramisù.




Translating literally as “pick-me-up”, the creamy coffee-flavoured dessert consists of ladyfingers dipped in coffee layered with a whipped mixture of eggs, sugar and mascarpone cheese flavoured with cocoa.




Despite the dessert’s roaring international success the business is now set to close.




See on thelocal.it

via Tumblr http://bit.ly/1pJtrTK

Frisciolas: de Sardijnse lekkernij voor carnaval - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Deze zoetigheid is traditioneel iets voor carnaval, dat officieel morgen begint en duurt tot en met martedì grasso (‘dikke dinsdag’, de dag voordat het vasten begint). Frisciolas (aardappelballetjes met saffraan) worden ook wel cattas, zippulas en frittelle genoemd. Luchtdicht verpakt zijn ze nog lang houdbaar.

See on desmaakvanitalie.nl




via Tumblr http://bit.ly/1odydFI

#Buongiorno #Tutti (bij Italian Entertainment And More -...





#Buongiorno #Tutti (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://bit.ly/NfsBiF

Rome stevent af op bankroet

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse hoofdstad Rome stevent regelrecht af op een faillissement. Die waarschuwing lanceerde de burgemeester van Rome, Ignazio Marino, nadat het Italiaanse parlement financiële noodhulp voor de hoofdstad afgewezen had. In een poging de crisis te ontmijnen werkte de Italiaanse regering vrijdag een nieuw reddingsplan uit.

See on tijd.be




via Tumblr http://bit.ly/NfsCU0

Italië: Mazzoni Groep experimenteert met aardbeienrassen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse Mazzoni Groep is al 40 jaar actief in de aardbeienhandel.”Vivai Mazzoni produceert meer dan 100 miljoen aardbeiplanten per jaar. We laten een aantal rassen groeien om aan de behoeften van onze vele klanten te voldoen,” zegt Michelangelo Leis, bedrijfsleider. “Tot dusver doen we dat met veel succes.

See on agf.nl




via Tumblr http://bit.ly/1odydp6

Italiaanse hoofdstad binnenkort failliet | Beurs.com

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Terwijl de rentevoeten al jaren op historisch lage niveaus staan, zijn er steden die er nog steeds in slagen om veel te veel hooi op hun vork te nemen waardoor ze hun schulden niet meer kunnen afbetalen. Vorig jaar was er het faillissement van Detroit in de Verenigde Staten, nu dreigt hetzelfde lot voor Rome in Italië.Nieuwbakken Eerste Minister, Matteo Renzi, heeft op zijn eerste dag een decreet ingetrokken dat Rome zou moeten voorzien van € 816 miljoen om zijn begroting in orde te krijgen. Het decreet had weinig kans om goedgekeurd te worden, maar nu moeten de Romeinen al zeker op zoek naar alternatieven zoals diensten schrappen, besparen, belastingen verhogen …

See on beurs.com




via Tumblr http://bit.ly/NfsALQ

Restaurant tiramisu-uitvinder dicht

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Echt originele tiramisu kan niet lang meer worden gegeten. Het restaurant Le Beccherie in de Italiaanse stad Treviso, waar het zoete dessert werd uitgevonden, gaat namelijk dicht.In de jaren 70 bedacht het restaurateursechtpaar, samen met een van hun koks, het nagerecht dat later wereldberoemd werd. De vrouw wilde graag een een nagerecht dat haar energie gaf na de geboorte van haar kind.RecessieDe huidige eigenaar, kind van de uitvinders, sluit het restaurant vanwege de recessie. Volgens hem eten mensen niet meer in restaurants, maar bestellen ze vaak in cafés iets eenvoudigs te eten.Het restaurant serveert voor het laatst tiramisu op 30 maart. Het dessert bestaat uit laagjes lange vinger-koekjes geweekt in koffie afgewisseld met een romig mengsel van onder meer eieren, suiker en mascarpone.Le Beccherie opende de deuren op 1 september 1939.

See on nos.nl




via Tumblr http://bit.ly/1odydoU

Open huis bij het lekkerste Italiaanse winkeltje van Bussum | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Kapelstraat in Bussum, de Strada dalla Cappella, was al een tijdje het domein voor fijnproevers. Bij Allegria kon je lekker Italiaans eten en de winkel van Gerard en Yvette, Ancorra Piu, was het bedevaartsoord voor de lekkerste Italiaanse delicatessen en kado’s.Sinds begin dit jaar zitten de winkel en het restaurant onder één dak, op de Kapelstraat 11. Tot en met 1 maart is het open huis met diverse proeverijen, demonstraties en vele aanbiedingen!De openingstijden zijn ongewijzigd: van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 23.00 uur.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1odyd8B

Italiaans in beeld – Che buono!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Niets lekkerder dan eten in een Italiaans restaurantje, met authentieke gerechten op de kaart, versgemaakte pasta en de lekkerste dolci toe. Wil je weten hoe je de kok nu complimenteert met zijn kookkunst? Of juist hoe je duidelijk kunt maken dat iets toch echt niet in orde is? Anneke geeft in deze aflevering van Italiaans in beeld 10 uitdrukkingen waarmee je je tevredenheid óf ongenoegen kunt laten blijken.

See on ciaotutti.nl




via Tumblr http://bit.ly/NfsAeM

De nieuwe supercar van Lamborghini is de Huracán | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Lamborghini presenteerde vandaag op internet de adembenemende opvolger van de legendarische Gallardo. Op de autosalon in Genève volgende week zal het nieuwe model, de Huracán, voor het eerst te zien zijn voor het grote publiek. Vandaag zette de Italiaanse autobouwer een promotiefilm op haar site.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://bit.ly/1odyacV