maandag 29 oktober 2012

Spaghetti alla carbonara con verdure e insalata pomodorini (spaghetti carbonara met groenten en tomatensalade)

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Spaghetti alla carbonara con verdure

Kook de spaghetti een minuut korter dan volgens de bereidingswijze op de verpakking. De pasta wordt nog verwarmt in de saus en wordt anders te gaar. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en bleekselderij. Snijd alle groente met een dunschiller in slierten. Snijd de bacon in kleine blokjes. Verhit boter in de pan, bak de bacon 2 minuten en haal uit de pan. Bak de groentelinten in de pan van de bacon en voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe. Stoof de groente in circa 4 minuten gaar.




See on 24kitchen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34591891512

Arbiters Italië onder vuur

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse scheids- en grensrechters worden met argusogen bekeken, nadat een aantal discutabele beslissingen afgelopen weekeinde voor gefronsde wenkbrauwen zorgde. De Serie A is de enige Europese voetbalcompetitie dat twee extra grensrechters gebruikt, maar toch werden de clubs Catania, Lazio en AS Roma afgelopen weekeinde ernstig benadeeld.


Catania-voorzitter Antonio Pulvirenti is nog steeds boos. Televisiebeelden toonden aan dat een doelpunt van zijn ploeg ten onrechte was afgekeurd tegen Juventus. De Turijnse koploper uit de Serie A won uiteindelijk met 1-0. “Als Agnelli (voorzitter van Juventus, red.) zo graag het voetbal wil veranderen, dan kan hij met de basis beginnen en zeggen dat zijn team de drie punten niet verdient en ons de winst gunnen”, vond Pulvirenti.


Verkeerde beslissing

Daarnaast vond de Catania-voorzitter dat de technische staf van Juventus de arbitrage tijdens de wedstrijd onder druk zette. Giuseppe Marotta, technisch directeur bij Juventus, gaf toe dat Catania de winst verdiende, maar ontkende dat zijn club de arbitrage had beïnvloed. “Niemand kan vertellen of Catania ook had gewonnen als hun goal was goedgekeurd. Onze spelers hebben de scheidsrechter niet beïnvloed, de vlag van de grensrechter was al omhoog. Ik kan alleen beamen dat de arbitrage een verkeerde beslissing heeft genomen.”


In 2006 werd Juventus zwaar gestraft voor corruptie rond scheidsrechters en het beïnvloeden van wedstrijden.




See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34591724372

The ten best-looking Italian aeroplanes

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



As you may know from our feature on the glorious Fiat G.95 and our riotous history of Italian fighters, we love Italian aeroplanes. Ahhh, with their crazy long noses, sumptuous curves and certain eloquio, Italy has produced wildly charismatic flying machines. Picking a mere ten was tough, but we made our choices. Beware however, not all of these machines are friendly to the pilot, or to put it another way- Bella in vista, dentro è trista!




See on hushkit.wordpress.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34589814264

Casa di Mamma een stukje Italië aan de Leidse Vaart

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



NOORDWIJKERHOUT - In het historisch koetshuis langs de Leidse Vaart is al jarenlang het Italiaanse restaurant Casa di Mamma gevestigd. Dankzij de kersverse eigenaar Kubi Karagaac kreeg dit restaurant een tweede adem. Gelukkig maar want het zou ontzettend jammer zijn als de Bollenstreek dit stukje Méditerranée kwijt zou raken.


Het terras is prachtig gelegen met mooi uitzicht over het water en de Piet-Gijzenbrug. Ik kan mij voorstellen dat je hier op een mooie dag met groot vakantiegevoel kunt eten hoewel het binnen ook zeer aangenaam vertoeven is. Je zou niet zeggen dat er achter de nogal klein ogende gevel zo’n fors restaurant schuil gaat.




See on dichtbij.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34572154734

La top 5 dei migliori caffè di Roma - Best coffee in Rome | Cibando Blog

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



La classifica dei migliori caffè di Roma.


~~~


Best coffee in Rome.




See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34571317238

Tender chocolate nougat - visitabruzzo.co.uk

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



The recipe of tender chocolate nougat.


Typical from L’Aquila and already popular before World War I, between 1920 and 1930 the tradition spread out to serve nougat on the occasion of family celebrations and village festivals.


Ingredients: 250 gr of honey, 300 gr of sugar, 3 egg whites, 200 gr of dark chocolate, 600 gr of peeled hazelnuts, vanilla, water, wafers.


Start to prepare this delicious dessert by grinding the chocolate and then melt it with a glass of water and 50 gr of sugar. Candy 250 gr of sugar with some water. Then beat two egg whites until stiff and add to them some honey melted in a bain-marie, the melted chocolate and the caramel.


Add the hazelnuts and mix on the flame just for some minutes. After laying out the wafers, pour the mixture, cover it with more wafers, and wait until it cools off. Cut it into small pieces and it is ready to be enjoyed!




See on visitabruzzo.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34571161458

Tagliolini con Gamberetti -Tagliolini with Shrimp Sauce by Antonio Carluccio

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



The theme of pasta and fish is used endlessly in recipes from the coastal regions in Italy. This dish, with just its few ingredients of shrimps, garlic, tomatoes, parsley and basil, is a treat. You can use fresh home-made or bought fresh or dried pasta for this recipe. Tagliolini resembles very thin tagliatelle.


Serves 4


250g (9 oz) shrimp 1 garlic clove, finely chopped 8 tbsp extra virgin olive oil 500g (18 oz) cherry tomatoes, coarsely chopped 1 tbsp coarsely chopped fresh flat-leaf parsley 1 tbsp coarsely chopped fresh basil 350g (12 oz) fresh tagliolini or 400g (14 oz) dried linguine Salt and pepper and/or chilli pepper to taste Click for directions

See on antonio-carluccio.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34570777960

Italiaanse eiland Capri heeft duurste hotels ter wereld

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Tijdens de eerste helft van 2012 was het Italiaanse eiland Capri de duurste hotelbestemming ter wereld. Gasten moesten gemiddeld 239 euro neertellen voor een overnachting in de baai voor de kust van Napels. De hotelprijzen op het eiland stegen met 15 procent ten opzichte van een jaar geleden.




Dat meldt het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws.




De op één na duurste hotelbestemming ter wereld is Rio de Janeiro. Daar kost een nachtje op hotel gemiddeld 210 euro. De hotelprijzen in Rio zijn met maar liefst 24 procent gestegen. New York sluit de top drie af met 178 euro per nacht.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34567253301

Alfa Romeo 4C laat zich zien met nieuwe camouflage | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Deze nieuwe scoop plaatjes van de Alfa Romeo 4C, hebben nog altijd nieuwswaarde, omdat dit model symbool staat voor de zeer langverwachte herlancering van een legendarisch sportief Italiaans merk met veel klasse. Dit testexemplaar heeft een nieuw jasje en toont als belangrijkste verschil, dat er dit keer geen reflectoren -in verband met de Amerikaanse wetgeving- op de wielkasten zitten. Het gaat dus waarschijnlijk om de Europese versie.


Volgens diverse bronnen heeft Alfa Romeo de ontwikkeling van de 4C strak op schema liggen. Volgend jaar zal men in Detroit en Genève aftrappen en wordt de 4C een belangrijk uithangbord voor Alfa’s terugkeer in de VS. Tevens kun je het zien als het begin van de revival op eigen bodem, maar ter zijner tijd kan met dit model bijvoorbeeld ook worden gewerkt aan een debuut op de Chinese markt. Deze zeer lichte straatracer krijgt in 2014 tevens een open zusje, die waarschijnlijk 4C Spider zal heten.




See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34559374938

Savoiardi: biscotti tra cucina e storia | Piacerdivino.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Savoiardi: biscotti che, per gli amanti dei dolci e della cucina, richiamano alla mente un sapore inconfondibile e una fragranza unica. I savoiardi, infatti, sono tra i biscotti più utilizzati per la preparazioni di dolci e ricette.


L’origine dei Savoiardi risale intorno al XV secolo e sembra siano stati creati alla corte dei Duchi di Savoia; l’occasione fu la visita del Re di Francia: da quel momento fanno la loro comparsa nella storia della cucina i biscotti savoiardi.


Uno dei dolci italiani più famosi, il tiramisù, si basa sui biscotti savoiardi, ma anche la zuppa inglese e i sufflè trovano in questo biscotto di origine piemontese la loro base ideale. Leggeri, fragranti e dalla consistenza spugnosa: anche grazie a queste caratteristiche hanno saputo conquistare un posto d’onore tra gli ingredienti e le ricette della cucina italiana.




See on piacerdivino.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34557535045

Cialde alla crema e amarene di Cantiano: ricetta Marchigiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Questa ricetta è antichissima, sicuramente di origine liturgica, e comunque possiamo collocarla nel periodo in cui veniva praticata l’antica arte dei “cialdonari”. La parola cialda deriva dal vocabolo latino “calida”, cioè calda, riferita la cottura sul fuoco di un impasto in appositi stampi a tenaglia detti chiappe.

Era il 1705 quando Giovan Maria Lancisi, medico personale di papa Clemente XI, soggiornò nel Montefeltro, visitando Carpegna, Pennabilli, San Leo, Tavoleto. E tra le portate dei ricchi banchetti, Lancisi annotò “i dolci, le cioccolate, i rosolii, copiosi dessert arricchiti di cialde”.



Ingredienti


Per le cialde


2 uova gr. 50 di zucchero gr. 100 di farina 4 cucchiai di olio extravergine 2 cucchiai di anice 1 bustina di vanillina

Per la farcitura


2 tuorli mezzo litro di latte intero gr. 100 di zucchero gr. 80 di farina scorza gialla del limone amarene sciroppate Cliccate per le Istruzioni

See on lacreativitaeisuoicolori.blogspot.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34557486239

Come l’olio deodorato diventa… extravergine

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



il Ministero delle Politiche agricole alimentari e forestali ha firmato, presso l’Ispettorato Generale del Corpo Forestale dello Stato, un protocollo d’intesa con l’Istituto Agrario San Michele all’Adige (IASMA). Quest’ultimo – che ha già sviluppato analoga expertise sul metodo degli isotopi stabili – metterà a punto analogo metodo per le analisi sui campioni d’olio extravergine di oliva proveniente da aree territoriali extranazionali con l’obiettivo di fare chiarezza sulle reali origini del prodotto.




See on lafrecciaverde.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34554531955

Onbekend paneel van Fra Angelico in Frankrijk geveild voor 445.000 euro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een tot nog toe onbekend werk van de 15de-eeuwse schilder-frater Fra Angelico, dat sinds het midden van de negentiende eeuw het eigendom van dezelfde familie was, is vandaag in Marseille verkocht aan een Franse privéverzamelaar voor een bedrag van 445.000 euro. De man wil anoniem blijven.




De veiling van het paneel werd ingesteld op 150.000 euro. In de zaal waren 150 à 200 nieuwsgierigen aanwezig. Verschillende grote Franse musea waren geïnteresseerd. De waarde van het werk, dat ondanks de vele verzoeken aan de familie nooit uitgeleend werd, werd geschat op 200.000 à 400.000 euro.




Het paneel werd geïdentificeerd door Michel Laclotte, een oud-directeur van het Louvre die gespecialiseerd is in de Italiaanse schilderkunst uit de veertiende en vijftiende eeuw. Het gaat om het centrale stuk van een werk dat uit zes delen bestaat. Het werk, dat 27,5 centimeter bij 38,5 centimeter groot is, beeldt scènes van het leven van de eerste kerkvaders in de woestijn uit.




See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34554253880

Cipollata al timo | Shake and Bake

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Vi avviso sin da queste primissime righe: il post di oggi, o meglio la ricetta di oggi, è per coraggiosi.


Non sapevo nemmeno come poterla chiamare se non “cipollata”, data la massiccia presenza di cipolle per l’appunto come ingrediente fondamentale di questa teglia. La richiesta arriva dritta dritta da parte della mia famelica metà: a metà della scorsa settimana, eravamo in pausa pranzo a casa di mia mamma e io facendo zapping in tv sono capitata sul canale dove trasmettono mille e un programma di cucina, in quel momento c’era il Boss delle torte che stava preparando un paio di poatti a suo dire “italianissimi” che nulla avevano a che fare con la sua solita sugar art.




See on shakeandbake.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34553945652