zaterdag 17 november 2012

ciambella alle mele (senza burro) - giallozafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenUna squisita ciambella alle mele, preparata con yogurt e oilo di semi, ideale per la prima colazione, ottima per la merenda.


Questa ciambella alle mele è stata per me una vera e propria scoperta!


Ha una consistenza molto soffice, una squisita farcia di mele e un impasto realizzato con yogurt e olio di semi in sostituzione del burro, una vera delizia, ottima per la prima colazione ma anche per la merenda dei nostri piccoli….
See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35928763552

#Penne #Arrabiata #Italiano - #Cucina #Casa #Di #Lella (at...

#Penne #Arrabiata #Italiano - #Cucina #Casa #Di #Lella (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35906166056

Kipfilet a la Pizzaiola - italiaanserecepten.net

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenEen pittig hoofdgerecht met kipfilet, rode Spaanse peper en pittige kaas. Kipfilet a la Pizzaiola is zeer gemakkelijk en snel te bereiden. Het recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is circa 30 minuten.See on italiaanserecepten.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35904119372

Geen vervroegde verkiezingen Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME - De Italiaanse president Giorgio Napolitano ziet geen noodzaak om nieuwe parlementsverkiezingen uit te schrijven, ondanks een verzoek daartoe van enkele politieke partijen die graag de macht willen overnemen van de regering van premier Mario Monti. De regering van Monti is aangesteld zonder tussenkomst van de bevolking om de economische crisis het hoofd te kunnen bieden.


Napolitano wil pas nieuwe verkiezingen uitschrijven als het Italiaanse kiesstelsel is hervormd, zodat er een stabiele regering kan worden aangesteld. Al maandenlang ruziën politici over de manier waarop het kiesstelsel moet worden aangepakt.


De president gaf wel aan in te stemmen met verkiezingen op 10 maart voor drie regionale regeringen, waaronder die van Rome en Milaan. Er is volgens hem echter geen dringende noodzaak om het parlement te ontbinden voor april, als het mandaat van de regering afloopt.
See on nd.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35903865475

Pecorino, de schapenkaas van Italie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPecorino is een van de bekendste kazen van Italie. Dat het een schapenkaas is, blijkt duidelijk uit de naam, aangezien het Italiaanse woord voor schaap ‘pecora’ is. Schapenkaas is nog steeds iets minder gangbaar dan koemelkse kazen en geitenkaas. Toch heeft ook bijvoorbeeld Frankrijk een hele bekende schapenkaas, de Roquefort. Schapenkaas is heel gezond omdat het een hogere concentratie vitamine A, B en C heeft. Ook is het een geschikt alternatief voor mensen met een koemelkallergie.
Elke streek heeft zijn eigen recept voor de Pecorino. Bekende soorten zijn de Pecorino Romano, een harde kaas die vroeger een goedkoper alternatief voor parmezaan was. Tegenwoordig zijn deze twee kazen ongeveer even duur. In Le Marche eten ze de Pecorino wat jonger en romiger. Soms wordt de korst bewerkt met natuurlijke smaak- en kleurstoffen (zoals peperoncino of paprika) waardoor je bijzondere smaken krijgt. Misschien wel de meest bijzondere Pecorino wordt enkele maanden gerijpt in een tufsteengroeve in een wikkel van notenbladeren. Deze kaas heeft een hele sterke smaak en is een echte specialiteit van het stadje Talamello.


Pecorino wordt niet alleen gegeten. De grotere ronde kazen werden vroeger vaak gebruikt bij volksspelen en nu nog worden er soms feesten gegeven in Le Marche waar deze traditie wordt behouden. Zonde van die lekkere kaas!


See on elkedagitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35903519405

Zuppa di ceci - Ricetta invernale | Semi di lino

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenOggi vi posto una ricetta che adoro, buona, gustosa ed altamente proteica: la Zuppa di ceci.See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35903046418

Peroni Nastro Azzurro - Italiaanse stijl in een fles.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaPeroni Nastro Azzurro is een verfrissend bier met een onmiskenbaar vleugje Italiaanse stijl. Dit kwaliteitsbier wordt met Italiaans vakmanschap, passie, flair en oog voor detail al sinds 1963 volgens origineel recept in Italië gebrouwen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ingrediënten van de hoogste kwaliteit: de edelste voorjaarsgerst en een unieke mix van Italiaanse maïs, mout en hop. Peroni heeft een alcoholpercentage van 5,1%, is licht sprankelend en vol van smaak. Het merk is door de elegante presentatie een echt stijlicoon.
See on italiaansetenbestellen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35898609288