vrijdag 18 december 2015

Espresso - Italiaanse koffie - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Dé Italiaanse koffie is de espresso. Zo kennen wij het tenminste, in Italië heet het natuurlijk gewoon een caffè. Espresso is een koffiebereiding waarbij heet water onder hoge druk door zeer fijn gemalen en aangedrukte koffie wordt geperst.
See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1TUmD2R

Het grote geheim van de Italiaanse kledingindustrie: Albanië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Je hoort weinig over Albanië en bijna niemand doet er zaken. Maar dat kan snel veranderen. Het borrelt er namelijk. Albanië heeft vakmanschap, relatief lage productiekosten en je kunt binnen 2 dagen een vrachtwagen heen-en-weer sturen. De Italianen weten dat al, maar vertellen het niemand. MVO Nederland onderzocht in november ter plekke de kansen voor de mode-industrie.
See on grensverleggers.nl

via Tumblr http://bit.ly/1TUmCMv

Rai Uno terug op Nederlandse kabel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

1 februari zal het Italiaanse tv-kanaal Rai Uno terugkeren op de Nederlandse kabel. De Zeeuwse kabelaar Delta neemt de zender terug in het buitenlandpakket, dit ter vervanging van Mediaset. Het laatstgenoemde kanaal verdwijnt per 1 januari van het scherm. Eerder was de doorgifte van Rai Uno bij de Nederlandse kabelbedrijven vanwege het uitzendverbod op bepaalde programma’s buiten de landsgrens van Italië gestopt.Dergelijke problemen zijn inmiddels verholpen, maar ook door de abonnees is veelvuldig gevraagd om de terugkeer van Rai Uno. Bij de fusie tussen Ziggo en UPC verdween Rai Uno ook bij Ziggo, en daarvoor was de zender al door UPC en KPN van de buis gehaald.In maart 2015 begon een protestactie, van voornamelijk in Nederland wonende Italianen. Dat leidde er in mei 2015 toe dat er meer dan 1600 handtekeningen aan Ziggo werden aangeboden.
See on derotsmedia.com

via Tumblr http://bit.ly/22dZcaX