zondag 29 september 2013

Politie arresteert opnieuw Italiaanse maffialeden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe politie in Amsterdam heeft twee Italianen aangehouden, die ervan worden verdacht lid te zijn van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Tijdens huiszoekingen zijn 6 kilo heroïne, 6 vuurwapens en tienduizenden euro’s gevonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Eén van de verdachten is een 33-jarige man die door de Italiaanse autoriteiten wordt gezocht. Hij was veroordeeld tot 16 jaar cel wegens handel in harddrugs. Hij zou aan het hoofd staan van een omvangrijke criminele organisatie, die deel uitmaakt van de Camorra.Zijn 54-jarige compagnon is eveneens aangehouden. De Italiaanse autoriteiten verdenken hem ervan eveneens een vooraanstaand lid te zijn van de Camorra. Hij werd ook gezocht wegens omvangrijke drugshandel. Hij zit nu vast in afwachting van het Italiaanse verzoek om overlevering.


De 33-jarige man werd vorig maand al eens door de politie aan de kant gezet wegens een controle in verband met het witwassen van geld. Doordat hij toen een vals paspoort gebruikte werd hij toen niet aangehouden. De Italiaan moet zich in Amsterdam eerst verantwoorden voor vuurwapenbezit, een vals identiteitsbewijs en witwassen. Daarna wordt de procedure gestart om hem over te leveren aan de Italiaanse autoriteiten.


De politie hield gedurende het onderzoek ook twee Britten aan wegens het bezit van heroïne, vuurwapens en een vals identiteitsbewijs.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62650059671

George Clooney vlucht naar Italie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVolgens de Amerikaanse filmster gaat er niets boven het Europese land. “Ik krijg er de kans om me vrij te voelen. Het is een plaats waar ik naartoe kan vluchten”, vertelt hij aan The Post Online. “Ik lees er scripts, schrijf er, of nodig mijn vrienden uit. Het is heerlijk om de tijd te nemen voor een twee uur durende lunch, zoals de Italianen doen. “In het leven gaat het niet om rijkdom; het gaat om de tijd nemen voor dingen en er echt van genieten. Dat kunnen de Italianen als geen ander”, vindt George.


Ook vrienden van de Hollywoodster zijn dol op het Italiaanse leven. “Mijn vrienden zien mijn huis aan het Comodormeer als hun huis. Ze komen er zelfs als ik er niet ben.”
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62647995534

George Clooney: er gaat niets boven Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAMSTERDAM - Het is algemeen bekend dat George Clooney gek is op Italië. Hij verblijft zo vaak hij kan in zijn huis aan het Comomeer. “In het leven gaat het niet om rijkdom; het gaat om de tijd nemen voor dingen en er echt van genieten. Dat kunnen de Italianen als geen ander”, verklaart de Amerikaan tegenover The Post Online.
See on tubantia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62647817814

Super Deluxe Delicatessen Koffietas -...

Super Deluxe Delicatessen Koffietas - www.italiancoffeehandbags.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62610403894

Pasta Ragu e Pasta Pesto (bij Italian Entertainment And More -...

Pasta Ragu e Pasta Pesto (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62610289063

Pizza Remigius

Pizza Remigius
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62610214152

Pizza Remigius

Pizza Remigius
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62610175749

Offida in Marche: medieval lace, history and tasty food

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOffida is a quiet small town in the Le Marche region. It is steeped in history and has a stunning central square, old palaces and lovely streets, yet it is never crowded with tourists.

For more than five hundred years Offida has been famous for its delicate hand-made bobbin lace. The secrets of the craft have been passed from mothers to daughters and today the same simple tools are used as in the 15th century. There is a monument to local lace-makers and a lovely museum in Palazzo de Castellotti dedicated to the history of Offida lace. On warm summer days women sit in front of their homes creating intricate masterpieces. You can buy Offida lace in small shops in town or directly from a maker.

For a quick bite to eat try the local specialty “chichi ripieno” - focaccia stuffed with tuna, anchovies, capers and peppers. And don’t forget to sample their excellent sweet Vin Santo wine!

Here is a lovely video showing Offida lace-makers at work. I absolutely love the sound the wooden bobbins make!
See on greenholidayitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62590819677

Remains found at Costa Concordia wreck

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalian officials overseeing the search for bodies around the wreck of the Costa Concordia say unidentified remains have been found.See on bbc.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62590691739

Romantic wedding in Basilica San Marco, Venice

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRomantic wedding in Basilica San Marco: One of the most beautiful churches in the country, Basilica di San Marco is stunning from outside with its big onion domes and multi-colored marble pillars, and the interior which is floor-to-ceiling mosaics
See on venice-etc.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62590456428

Culinaire Slowfoodreis Veneto en het Gardameer

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaOntdek de rijke culturele, natuurlijke en culinaire tradities van Veneto en het Gardameer (Wat zijn wij trots op onze nieuwe #slowfood reizen naar #Italië.

See on ambiancetravel.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62584531748

'Alle fietsen van Russische wielerploeg gestolen in Italië'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Russische wielerploeg heeft een groot probleem voor het WK in Florence dat zondag begint. Alle fietsen van de ploeg zijn gestolen uit een vrachtwagen die naast het hotel van de ploeg stond geparkeerd.

See on elsevier.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62584491648

Verkiezingen niet eerste optie Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNieuwe verkiezingen zijn de slechtste optie voor premier Letta, omdat zijn kabinet nog niet is toegekomen aan een van de voornaamste hervormingen die het land volgens velen nodig heeft.

See on nos.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62584350457

Nieuws / Regering Italië wankelt na aftreden ministers

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe regering van de Italiaans premier Enrico Letta wankelt. Zaterdag dienden alle ministers van de partij Volk van Vrijheid (PdL) in het kabinet hun ontslag in.

See on frontpage.fok.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62584260538